Ατελείωτο θράσος στον δρόμο για την σοσιαλδημοκρατία

Ατελείωτο θράσος στον δρόμο για την σοσιαλδημοκρατία

Τα έκαναν κυριολεκτικώς μαντάρα, αλλά έχουν το θράσος να ζητούν και επισήμως τα ρέστα για ΔΕΗ και ΕΛΤΑ. Παρέδωσαν τις εταιρείες σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έχουν βγει στα «κάγκελα», ότι δήθεν η κυβέρνηση τις… απαξιώνει! Είχαμε και την ΕΡΤ! Εκεί ανησυχούν μην τυχόν και δεν δοθούν τα λεφτά που οι ίδιοι υποσχέθηκαν στους προέδρους των ΠΑΕ! Σοσιαλδημοκρατία. Όχι παίξε γέλασε.

Δεν έχουν περάσει χρόνια, ούτε καν μήνες από την ώρα που οι κουρασμένοι παρέδιδαν την εξουσία. Καλά – καλά οι υπουργοί δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις καρέκλες τους. Και αμέσως έσπευσαν οι πονηροί πολιτευτές του λαϊκισμού να προσπαθήσουν να «φορτώσουν» τις ευθύνες για τα δικά τους ναυάγια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν είναι ότι τα δημιούργησαν για να δυσκολέψουν τον Κυριάκο. Είναι η μεγάλη τους ανικανότητα που είχε ως αποτέλεσμα μια καταστροφική τετραετία.

Δεν πρόκειται να αλλάξουν! Συριζαίοι γεννήθηκαν και Συριζαίοι θα πεθάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραδοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Η μεταμόρφωση των ακροαριστερών λαϊκιστών σε σοσιαλδημοκράτες είναι μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες που έχουν ποτέ εμφανιστεί.

Να μην κάνουν αντιπολίτευση; Ποιος είπε το αντίθετο; Να κάνουν αντιπολίτευση και μάλιστα σκληρή. Να κρατούν την κυβέρνηση σε εγρήγορση, να την ελέγχουν καθημερινά. Αλλά να την εγκαλούν για την ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ; Αυτό δεν είναι δείγμα καλής αντιπολίτευσης. Είναι απόδειξη των χαμηλών προσδοκιών που πρέπει να έχουμε για την ίδια την χώρα.

Καλώς ή κακώς η οδός της ανάπτυξης δεν απαιτεί μόνο μία καλή και φιλελεύθερη κυβέρνηση. Απαιτεί και μία σοβαρή και σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση. Όταν η μισή Βουλή αποτελείται από ακραίους λαϊκιστές, τότε οι πιθανότητες να πετύχει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση μειώνονται αισθητά.

Κι αυτό με την ΕΡΤ; Αυτό κι αν ήταν! Ζητούν τα ρέστα από την κυβέρνηση επειδή θέλει να σταματήσει την ροή χρήματος από την δημόσια τηλεόραση προς το ανυπόληπτο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου! Αντί να ζητήσουν ευθύνες από τους δικούς τους για το γεγονός ότι οι πρόεδροι των ΠΑΕ ήσαν οι μόνοι ωφελημένοι από την… «Επανίδρυση» της ΕΡΤ, κάνουν επερώτηση στην Βουλή για τα κομμένα κονδύλια.

Το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Αλλά στον ίδιο το λαό μας! Στο γεγονός ότι αυτή η τακτική έχει ακροατές. Αν δεν είχε, τότε και ο κ. Τσίπρας θα αναγκαζόταν να σοβαρευτεί. Τώρα μπορεί εκ του ασφαλούς να πετροβολά, ελπίζοντας ότι κάποιο σπασμένο τζάμι θα τρομάξει τον κ. Μητσοτάκη και θα τον κάνει να το βάλει στα πόδια…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]