Ας προσέξει η Νέα Δημοκρατία τι γίνεται στην Δικαιοσύνη

Ας προσέξει η Νέα Δημοκρατία τι γίνεται στην Δικαιοσύνη

Του Σάκη Μουμτζή

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσουμε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Για ένα όμως πρέπει να της βγάλουμε το καπέλο και να υποκλιθούμε. Για το πώς δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια, συμμαχώντας με την δεξιά συνιστώσα, κατάφερε να ελέγξει ένα καίριο τμήμα της κρατικής μηχανής.

Είναι γεγονός πως τα κόμματα που έχουν ολοκληρωτική νοοτροπία, αποβλέπουν πρώτα στην ηθική σπίλωση και, εν συνεχεία, στην πολιτική εξόντωση των αντιπάλων τους. Παλαιότερα βέβαια τους εκτελούσαν. Αν κρίνω από την δράση της 17 Νοέμβρη αυτή η «συνήθεια», επιβίωνε σε ένα τμήμα της Αριστεράς μέχρι τις ημέρες μας.

Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται το φαινόμενο εμπλοκής κάποιων, ελάχιστων ευτυχώς κρατικών λειτουργών, στην τρέχουσα πολιτική διαμάχη. Με αντιδεοντολογικές και, ενδεχομένως, ποινικά κολάσιμες παρεμβάσεις έχουν, de facto, καταστεί ο κυβερνητικός βραχίονας στον χώρος τους. Το είδαμε στην περίπτωση του ισοβίτη καπετάνιου και όπως φαίνεται παρόμοια συμπεριφορά ξετυλίγεται και στις τρέχουσες υποθέσεις που διερευνούν «συγκεκριμένοι» δικαστές.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Με την επιστασία και τον ασφυκτικό έλεγχο πολιτικών προσώπων έχει στηθεί ένας παρακρατικός μηχανισμός μέσα σε ευαίσθητους τομείς του Κράτους, ώστε να εξοντωθούν σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, εντελώς ξεδιάντροπα, αυτοί οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί διοχετεύουν «στοιχεία» των ερευνών τους σε εφημερίδες και ιστοσελίδες που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα και στην ψεκασμένη Δεξιά. Έτσι, συνειδητά συμπράττουν στην δημιουργία πολιτικού κλίματος αρεστού στην κυβέρνηση.

Αυτήν την στιγμή ο Α.Τσίπρας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως μόνον ένα όπλο έχουν στα χέρια τους. Την σπίλωση των αντιπάλων τους. Μέσω αυτής της παρακρατικής ομάδας ζητούν από κρυπτόμενους και εκβιαζόμενους μάρτυρες την κεφαλήν επί πίνακι πολύ συγκεκριμένων πολιτικών, προκειμένου να «πέσουν στα μαλακά» οι ίδιοι.

Και αν δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν αυτές οι «μαρτυρίες», δεν πειράζει. Η πολιτική ζημία θα έχει γίνει στον αντίπαλο. Μέθοδος δοκιμασμένη στις λαϊκές δημοκρατίες. Μάλιστα, όσο αντιλαμβάνεται ο Α.Τσίπρας και η παρέα του πως στις επόμενες εκλογές δεν διακυβεύεται μόνον η εξουσία τους, αλλά και η προσωπική τους ελευθερία για τα πεπραγμένα τους, τόσο θα εντείνουν την δράση αυτών των παρακρατικών μηχανισμών.

Ακριβώς στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι επίορκοι λειτουργοί, που έχουν συνδέσει τις τύχες του, λόγω των παρανομιών που διαπράττουν, με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή ακριβώς είναι μια από τις διαστάσεις του καθεστωτισμού.

Η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της είμαι σίγουρος πως γνωρίζουν τι σχεδιάζει η συμμορία. Άλλωστε, χωρίς καμιά ντροπή το προαναγγέλλουν. Και είμαι σίγουρος πως γνωρίζει όχι μόνον πράγματα, αλλά και πρόσωπα. Γνωρίζει όλους τους σκευωρούς με τα ονοματεπώνυμα τους και τις διευθύνσεις τους.

Είναι καιρός να τους στείλει ένα αυστηρό μήνυμα προάσπισης της νομιμότητας και να τους υπενθυμίσει τις συνέπειες των πράξεων τους. Επί τέλους ας λειτουργήσει όχι ως κυβέρνηση εν αναμονή, αλλά ως οιονεί κυβέρνηση.