Άρθρα

Ενθαρρυντικές ενδείξεις στον τομέα του real estate στη Βουλγαρία

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 09:08
Αναμφισβήτητα η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης της ζήτησης, η οποία αρχικά θα πρέπει να καλύψει το κενό της περιόδου 2008-2014 και κατόπιν να ακολουθήσει μια πορεία εφάμιλλη του τιμαρίθμου. Σε αυτά τα στοιχεία βοηθά το καλά οργανωμένο κτηματολόγιο, το ηλεκτρονικοποιημένο κράτος, η χαμηλή φορολογία (10% εταιρικός φόρος) και η ταχύτητα διεκπεραίωσης της διαδικασίας αδειών.
Ενθαρρυντικές ενδείξεις στον τομέα του real estate στη Βουλγαρία

42 χρόνια μετά. Ο νέος επαναστάτης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, 00:13
Οι σημερινοί νέοι και νέες, δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν ούτε πόλεμο, ούτε δικτατορία, ούτε υπαρκτό σοσιαλισμό, αλλά ζουν σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες, διακρίσεις, αποκλεισμούς, περιθωριοποίηση, μεταναστευτικά ρεύματα, φανατισμούς και βία. Γράφει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
42 χρόνια μετά. Ο νέος επαναστάτης

Οι φιλελεύθεροι Πολ Ποτ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 01:28
Για την κατάσταση στην Ελλάδα όλοι συμφωνούν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά. Μόνο που από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με τα δικά του συμφέροντα, τις επιθυμίες ή τις ιδεοληψίες του δίνει διαφορετικό περιεχόμενο στη λέξη «πολλά».
Οι φιλελεύθεροι Πολ Ποτ

Ανατολίτικο παζάρι στην αυλή του σουλτάνου!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Στην Ελλάδα συνηθίζουμε στις μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και να προσποιούμαστε ότι δεν συμβαίνει κάτι. Στο εξωτερικό αυτό το λένε στρουθοκαμηλισμό. Στην Ελλάδα το λέμε υπεύθυνη εθνική πολιτική.
Ανατολίτικο παζάρι στην αυλή του σουλτάνου!

Ήρθε η ώρα της Ένωσης;

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, 00:05
Οι μεγάλες ενώσεις γίνονται για δύο λόγους: Είτε για να βγάλουμε περισσότερα λεφτά είτε για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό κίνδυνο. Έτσι έκαναν οι Έλληνες στις Αμφικτιονίες, έτσι ενώθηκαν με τους Πέρσες, έτσι με τον Μέγα Αλέξανδρο. Και μετά, διαλυμένοι, πέρασαν χιλιάδες χρόνια, στο σκοταδισμό. Η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε οριακές προκλήσεις. Μπορεί να παραδόθηκε στο παιγνίδι του χρήματος αλλά η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου αλλού.
Ήρθε  η ώρα της Ένωσης;

Η χώρα επέστρεψε στη δημοσιονομική ανισορροπία

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:22
Η χώρα, το 2014, κατάφερε, με τις θυσίες των πολιτών, να επιστρέψει σε θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, να μειώσει - έστω και ελαφρώς - την ανεργία, να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να αντλήσει πόρους από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.
Η χώρα επέστρεψε στη δημοσιονομική ανισορροπία

Αναγκαία η προστασία των καταναλωτών από τα γενετικά τροποποιημένα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, 00:22
Ιδιαίτερα σημαντική για την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και για το επίπεδο της Ένωσης που θέλουμε, είναι η διαδικασία αναθεώρησης του νομικού πλαισίου έγκρισης ή απαγόρευσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Αναγκαία η προστασία των καταναλωτών από τα γενετικά τροποποιημένα

Ο παλαιός ρομαντισμός του αντάρτικου πόλης (μια άλλη άποψη)

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Αυτό που κάποτε φαινόταν συμπαθές στα μάτια της κοινής γνώμης, έχει πλέον γίνει αποκρουστικό. Η παραβατικότητα, η ανομία -και λόγω της ταλαιπωρίας του μνημονίου- έχουν καταστήσει την κοινή γνώμη απαιτητική στην τήρηση των νόμων, μη ανεκτική στην παρανομία.
Ο παλαιός ρομαντισμός του αντάρτικου πόλης (μια άλλη άποψη)

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία;

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, 08:33
Ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος μιας λαϊκίστικης μετάλλαξης αλλά και ισχυρών νέο-κομμουνιστικών τάσεων αδυνατεί να κατανοήσει το πεδίο της πολιτικής που αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις. Επιμένει στις παραδοσιακές επιλογές του κρατισμού, αδυνατεί να κάνει το βήμα στις ρεαλιστικές προσεγγίσεις της ελεύθερης αγοράς. Γράφει ο Θόδωρος Μαργαρίτης.
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατία;

Πως φτιάχνονται οι ειδήσεις...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, 00:09
Άνεργος, καταδικάστηκε σε 22 μηνών φυλάκιση, επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριό του στο λεωφορείο! Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα χώραγε μόνο ένα θαυμαστικό στο τέλος καταγραφής της σχετικής είδησης, αλλά πολλά. Αν και έκανε τον γύρο του διαδικτύου για πολλές ώρες, η \\\"είδηση\\\" αυτή δεν ισχύει.
Πως φτιάχνονται οι ειδήσεις...

Proactive δημοκρατική Ευρώπη

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, 08:50
Η χώρα σύρεται αργά αλλά σταθερά σε καθεστώς ιδεολογικά σχεδιασμένου περιορισμού της Δημοκρατίας, με την υποβάθμιση του ρόλου των θεσμών και των ανεξάρτητων αρχών, την κομματική άλωση του κράτους, των μέσων ενημέρωσης και της δικαιοσύνης, τον έλεγχο της δημόσιας και τον περιορισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Proactive δημοκρατική Ευρώπη

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα