Άρθρα

Το κάτι παραπάνω... (με αφορμή το κλείσιμο της Louis Vuitton Θεσσαλονίκης)

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:07
Η κεντρική πολιτική ορίζουσα της σύγχρονης Δυτικής κοινωνίας είναι το δικαίωμα στην «επιλογή». Αυτό το συγκεκριμένο δικαίωμα συνιστά και τον βασικό λόγο για τον οποίο κατέρρευσε με πάταγο το «παραπέτασμα» και το τείχος που το χώριζε από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Οι πολίτες, ενώ δεν τους έλειπε πρακτικά τίποτε, δεν είχαν δυνατότητα επιλογών.
Το κάτι παραπάνω... (με αφορμή το κλείσιμο της Louis Vuitton Θεσσαλονίκης)

Η οδύσσεια ενός «υπερχρεωμένου» (και του δικηγόρου του)

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Εάν πάλι κάποιος συνάδελφος «φτάσει στην πηγή», ήτοι καταφέρει να εισέλθει στο γραφείο καταθέσεων, είναι πολύ πιθανό να φύγει άπρακτος, εάν δεν προσκομίσει την ίδια ημέρα και τα 16 δικαιολογητικά που απαιτούνται από την υπ’ αριθμ.7534/20.8.2015 ΚΥΑ. Και το δεκαπενθήμερο που χορηγείται για τη συμπλήρωση αυτών; Μάλλον παραμένει άγνωστη έννοια για τους υπευθύνους της διοικητικής διαδικασίας παραλαβής των φακέλων.
Η οδύσσεια ενός «υπερχρεωμένου» (και του δικηγόρου του)

Εκλογές Νέας Δημοκρατίας- β’ γύρος: Θέσεις ή «λίγο απ’ όλα»;

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Ο δεύτερος γύρος δεν θα έχει να κάνει τόσο με αντιπαράθεση ιδεολογίας, αφού δεν γίνεται ν’ αντιπαρατεθεί η φιλελεύθερη μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά με το «λίγο απ’ όλα». Δεν υπάρχει περιεχόμενο αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θέσεων και των ιδεών. Αυτό που θα αντιπαρατεθεί είναι ο τρόπος που η Αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί απέναντι στο αίτημα για την ανανέωση της και την άρθρωση πειστικής κυβερνητικής αντιπρότασης.
Εκλογές Νέας Δημοκρατίας- β’ γύρος: Θέσεις ή «λίγο απ’ όλα»;

Όταν ο ορθολογισμός των φιλελεύθερων… πήγε περίπατο

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 00:09
Όσοι συναποτελούμε αυτό που έχει επικρατήσει να αποκαλείται «φιλελεύθερος χώρος», συνηθίζουμε να προτάσσουμε στον καθημερινό πολιτικό μας λόγο τον ορθολογισμό και την «κοινή λογική», ως τα κύρια επιχειρήματα μας για τη διάδοση των ιδεών και των απόψεων μας. Φοβάμαι όμως πως ένας απο τους λόγους που δεν πείθουμε είναι ότι προσομοιάζουμε με «δασκάλους που διδάσκουν, μα λόγο δεν κρατούν».
Όταν ο ορθολογισμός των φιλελεύθερων… πήγε περίπατο

Η ώρα της αλήθειας

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 00:14
Με έκπληξη οι πολίτες είδαν στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Channel 4 #ThisIsACoup τον κ. Βαρουφάκη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου να μιλάει στον δημοσιογράφο και να δηλώνει πως φοβάται πολύ ότι το Eurogroup είναι αποφασισμένο να δώσει μια προσφορά που δε θα δεχτούν και πως σε μία εβδομάδα- την επόμενη Τρίτη συγκεκριμένα- θα έκλειναν οι Τράπεζες.
Η ώρα της αλήθειας

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Κορυφαία στιγμή ανεπάρκειας στην άσκηση της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής είναι ο χειρισμός του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Ο πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς ξεκάθαρη άποψη για τον ρόλο της Ελλάδας, ουσιαστικά αφήνει τα γεγονότα να δρομολογούν τις εξελίξεις.
Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Όταν ο Θόδωρος αγάπησε τον Τσίπρα…

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 14:18
«Ο Τσίπρας, έχει χαρακτηριστικά ηγέτη που θυμίζουν Ανδρέα Παπανδρέου»! Είναι ζήτημα, αν κάτι τέτοιο το πιστεύουν οι μισοί τουλάχιστον βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιστεύει ωστόσο, ο Θ. Ρουσόπουλος και το δηλώνει και δημόσια. Γράφει ο Γ. Παντελάκης.
Όταν ο Θόδωρος αγάπησε τον Τσίπρα…

Κερδίσαμε τη δίκη για τις αντικειμενικές. Ε και…

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, 10:11
Τον Νοέμβριο του 2013 ξεκινήσαμε ως Δράση την μάχη για τις αντικειμενικές αξίες. Χθες κερδίσαμε τελεσίδικα τη δίκη και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015. «Ε και…» θα μου πείτε, το κράτος θα μειώσει τις αξίες και θα ανεβάσει τους συντελεστές. Οπότε μια τρύπα στο νερό. Γράφει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Κερδίσαμε τη δίκη για τις αντικειμενικές. Ε και…

Επικίνδυνοι χειρισμοί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, 00:07
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας την επανέφεραν σε ένα υγιές λειτουργικό πλαίσιο με αποτέλεσμα την προσέλκυση επενδύσεων. Δυστυχώς οι πληγές του παρελθόντος επέστρεψαν.
Επικίνδυνοι χειρισμοί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Οι επενδύσεις στη ζυγαριά του χρόνου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, 00:08
Τις περισσότερες φορές οι αποτελεσματικές μέθοδοι επένδυσης ή οι αποτελεσματικές εταιρείες επιτυγχάνουν υψηλούς ρυθμούς γιατί συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων που λειτουργεί μακροπρόθεσμα προς όφελος τους.
Οι επενδύσεις στη ζυγαριά του χρόνου

Η επαναφορά του Ασφαλιστικού

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, 00:07
Έχοντας διατυπώσει στο παρελθόν τις πιο ρηξικέλευθες προτάσεις για το Ασφαλιστικό, ο Στέφανος Μάνος επανέρχεται και παρεμβαίνει, με άρθρο του στο liberal.gr, για το τί πρέπει να γίνει σήμερα: "Να αποδεχθούμε την πραγματικότητα και να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτή"...
Η επαναφορά του Ασφαλιστικού

Η έξυπνη σήτα του ηλίθιου χρήσιμου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Μονοί διπλοί έπεσαν οι Γάλλοι πάνω στις επαναληπτικές τους κι έκαναν λαμπόγυαλο τον θρίαμβο Λεπέν. Δεν της έδωσαν περιφερειακή ούτε για δείγμα. Ποιοι; Οι Γάλλοι. Που την αποθεώσανε στις πρώτες εκλογές. Που έναν εθνικισμό τον σέρνουν, όσο να πεις. Που τους μιλάς «στα ξένα» και σε αγριοκοιτάζουν. Κι όμως... Εμείς να εδώ. Να εδώ βρε. Στον εμπριμέ τον καναπέ.
Η έξυπνη σήτα του ηλίθιου χρήσιμου

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα