Άρθρα

Ρουμανία: Χαμηλοί φόροι = 5% ανάπτυξη (χωρίς δάνεια και ΕΣΠΑ)

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, 00:03
Εμείς οι Έλληνες είμαστε της υπερβολής. Έτσι λοιπόν συχνά οι «άπιστοι Θωμάδες» μετατρέπονται γρήγορα σε «φανατικούς υπέρμαχους» και τα βρίσκουν όλα εκεί τέλεια στη Ρουμανία. Δεν είναι παράδεισος, σίγουρα όχι. Όμως είναι σε φάση ανάπτυξης και σταδιακά μετατρέπεται σε «σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα».
Ρουμανία: Χαμηλοί φόροι = 5% ανάπτυξη (χωρίς δάνεια και ΕΣΠΑ)

Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και ο «Πάμπλο Εσκομπάρ»

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, 00:02
Η απόπειρα ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται σε μια στρατηγική ολοκληρωτισμού, η οποία, παραδόξως από πρώτη άποψη, δεν συναντά ιδιαίτερη αντίδραση από την Ε.Ε. Γράφει ο Γιώργος Καραμπελιάς.
Οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και ο «Πάμπλο Εσκομπάρ»

Ούτε στον στρατό δεν τους έκαναν τόσα γυμνάσια...

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, 11:36
Προσπαθώ να σκεφτώ τον Τζίγκερ, τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, τον Μαρινάκη και τα άλλα παιδιά με στολή εκστρατείας να κοιμούνται στρωματσάδα, να επιβιώνουν με σάντουιτς και χημικές τουαλέτες και να κονταροχτυπιούνται για μία άδεια. Ένα αλησμόνητο show που ο ελληνικός λαός θα το οφείλει στον Ν. Παππά. Ποιος είπε ότι οι κομμουνιστές δεν έχουν χιούμορ; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ούτε στον στρατό δεν τους έκαναν τόσα γυμνάσια...

Η οικονομία του Ισλάμ: Τα πρώτα χρόνια και πώς επηρέασε τη Δύση

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, 00:03
Ο Μωάμεθ ήταν έμπορος, για αυτό παρατηρούμε μια θετική προδιάθεση για τις εμπορικές συναλλαγές. Στα χρόνια του αναπτύχθηκαν τα πρώτα σύνθετα πιστωτικά εργαλεία που υποβοήθησαν την άνθηση του εμπορίου. Η τίμια αναζήτηση κέρδους ποτέ δεν θεωρήθηκε ανήθικη ή εχθρική προς την πίστη. Παρά την απαγόρευση της τοκογλυφίας επέτρεπαν την τιμολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών σε μεγαλύτερες τιμές στις επί πιστώσει πληρωμές, σε σχέση με τις ανταλλαγές με μετρητά.
Η οικονομία του Ισλάμ: Τα πρώτα χρόνια και πώς επηρέασε τη Δύση

Να μη γίνουμε η χώρα του «σιγά καημένε, και τι έκανε;»

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, 00:03
Με αφορμή την κοινωνική επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος (Ολυμπιακοί Αγώνες και επιτυχίες Ελλήνων αθλητών, πανελλήνιες εξετάσεις, επιτυχόντες και μη), παρατήρησα για ακόμη μια φορά την καλλιέργεια και δημιουργία του ίδιου νοσηρού κλίματος και φαινομένου, το οποίο όλο και συχνότερα παρατηρείται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Να μη γίνουμε η χώρα του «σιγά καημένε, και τι έκανε;»

Μετριότητα στα ελληνικά Πανεπιστήμια;

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, 00:03
Μπορεί κάποιος εξαιρετικά μέτριος μαθητής να ανταπεξέλθει στην τετραετή πρόκληση ενός Πανεπιστημιακού πτυχίου; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική εκτός βέβαια εάν αυτή-καθαυτή η ποιότητα του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού πτυχίου βαίνει μειούμενη από έτος σε έτος.
Μετριότητα στα ελληνικά Πανεπιστήμια;

Τι (δεν) θα πει ο κ. Φίλης στη ΔΕΘ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, 00:02
Μιλούν ορισμένοι για το δημόσιο συμφέρον και τα πανεπιστήμια. Μα το δημόσιο συμφέρον υπάρχει όταν το προασπίζεσαι. Δηλαδή με απλά λόγια πως θα κρατήσεις ζωντανό το ίδρυμά σου σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού. Γράφει ο Δημήτρης Κουρέτας.
Τι (δεν) θα πει ο κ. Φίλης στη ΔΕΘ

Η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου είναι σύμπτωμα λαϊκισμού

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, 11:55
Η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου είναι σύμπτωμα του λαϊκισμού που διακατέχει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο αναζητεί εξιλαστήρια θύματα για την καταστροφή που προκάλεσε η πελατειακή διαχείριση της εξουσίας. Ο απώτερος στόχος είναι προφανής: Η μετάθεση των πολιτικών ευθυνών για την κρίση σε μη πολιτικά πρόσωπα. Γράφει η Μιράντα Ξαφά.
Η υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου είναι σύμπτωμα λαϊκισμού

Τα διλήμματα κερδίζουν εκλογές

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, 00:03
Ο Τσίπρας θέλει ένα πράγμα μετά μανίας: το ΟΛΟΝ Πασόκ. Έχει ήδη προσελκύσει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του. Θέλει, όμως, το όλον. Αυτό δεν το κατάφερε μέχρι τώρα με «ειρηνικό» τρόπο. Θα το επιχειρήσει με «βίαιο» τρόπο μέσω (διπλών, όπως ελπίζει) εκλογών. Γράφει ο Παναγιώτης Γκλαβίνης.
Τα διλήμματα κερδίζουν εκλογές

Η μελαγχολία της επιστροφής στα θρανία

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, 00:02
Ένας σύντομος απολογισμός αρκεί για να προκαλέσει μελαγχολία για τη νέα χρονιά στους μαθητές και φοιτητές μας. Τη μελαγχολία της επιστροφής στα θρανία. Και όμως το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι εξ ορισμού χώροι δημιουργικότητας, ενθουσιασμού, αισιοδοξίας. Σήμερα επικρατεί η οπισθοδρόμηση, ο σκοταδισμός, η μιζέρια. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Γράφει ο Θεόδωρος Φορτσάκης.
Η μελαγχολία της επιστροφής στα θρανία

Το μέλλον των συντάξεων

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, 00:03
Ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε το 1 δισεκατομμύριο περίπου το έτος 1800. Άλλα 120 χρόνια πήρε για να διπλασιαστεί, ενώ χρειάστηκαν μόλις 40 χρόνια για να φτάσει η ανθρωπότητα τα 3 δισεκατομμύρια. Σήμερα πλησιάζουμε αισίως τα 7 δισεκατομμύρια.
Το μέλλον των συντάξεων

Το αδιέξοδο του προσφυγικού

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, 00:03
Η Αντιπολίτευση σωστά λέει για την αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία. Το προσφυγικό όμως είναι ένα πολύ πιο οξύ πρόβλημα που η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Αδιέξοδο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό. Αν η αντιπολίτευση δεν πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η κατάσταση θα γίνει σύντομα μη διαχειρίσιμη με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το αδιέξοδο του προσφυγικού

Που είσαι Πυθαγόρα να μας δεις!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, 00:02
Είσαι έτοιμος να κάνεις ανώτατες σπουδές μηχανολόγου μηχανικού βιομηχανικού σχεδιασμού, με μέσο όρο στις πανελλαδικές 1,5 στα 20; Η νοοτροπία του λαϊκισμού και της περιφρόνησης των χρημάτων των φορολογουμένων παραμένει κυρίαρχη. Γράφει ο Θόδωρος Σκυλακάκης.
Που είσαι Πυθαγόρα να μας δεις!

Ανήκομεν (τελικώς) εις την Δύσιν;

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, 00:03
Ο τρόπος με τον οποίο οδηγήθηκε και ακολούθως αντιμετωπίζει η Χώρα τη χρεωκοπία της και η θριαμβευτική επικράτηση του καφενειακού πολιτικού στοχασμού καταδεικνύει αφενός το ρηχό θεσμικό θεμέλιο της Δημοκρατίας μας, ίσως τη χαμηλή ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, και αφετέρου την αποτυχία διαχείρισης ενός συμπαγούς, συγκεκριμένου και συνάμα εφικτού Εθνικού Οράματος.
Ανήκομεν (τελικώς) εις την Δύσιν;

Τα παραμύθια της λιτότητας και της ανάπτυξης

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, 00:02
Επεκτατικές πολιτικές εφ' όρου ζωής δεν είναι εφικτές. Απομένει η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων. Η οποία προσκρούει όμως στις απωθητικές για τις αγορές αναδιανεμητικές πολιτικές από κάθε είδους αριστεροδεξιές κυβερνήσεις της Ε.Ε. Γράφει ο Γιώργος Μπιλλίνης.
Τα παραμύθια της λιτότητας και της ανάπτυξης

Σχέδιο για να πληγεί ο Κυριάκος

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, 11:24
Το όνομα Κωνσταντίνος Καραμανλής «χρησιμοποιείται» από την Αριστερά της ελπίδας και της συνέπειας για να δημιουργηθεί στο ευρύ κοινό η εντύπωση ότι υπάρχει ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σενάριο που κορυφώθηκε με την υπόθεση Γεωργίου. Ο στόχος είναι προφανής: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Σχέδιο για να πληγεί ο Κυριάκος

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα