Άρθρα

Ρουσφέτια και «πόθεν έσχες»...

Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν μια απόφαση του πρωθυπουργού (5 Φεβρουαρίου) να διοριστεί ο εξάδελφός του Γεώργιος Τσίπρας σε θέση Ειδικού συμβούλου στο ΥΠΕΞ.
Ρουσφέτια και «πόθεν έσχες»...

Η έννοια και τα κριτήρια της φορολογικής κατοικίας

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:06
Ο Έλληνας φορολογικός νομοθέτης, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσαφήνισε την έννοια και τα κριτήρια της φορολογικής κατοικίας.
Η έννοια και τα κριτήρια της φορολογικής κατοικίας

Η εμφιάλωση...

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, 00:03
Η ελληνική κυβέρνηση και η χαχόλικη μικροαστική καμαρίλα που την πλαισιώνει, με αξιώσεις αριστερής διαχείρισης ενός χρεοκοπημένου και παραδοσιακά μεγαλομανούς ευρωαστικού παρακολουθήματος, κυριολεκτικά «εμφιαλώθηκε» μετά τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό. Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.
Η εμφιάλωση...

Η πατρίδα που ονομάζεται Ευρώπη

Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2015, 00:05
Το κόμμα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών της Ευρώπης (ALDE Party) είναι το πρώτο που αναγνώρισε την αναγκαιότητα δημιουργίας μια φιλελεύθερης βάσης πολιτών από κάθε γωνιά της Ευρώπης: πολιτών που θα ανταλλάζουν απόψεις και καλές πρακτικές και θα συσκέπτονται για θέματα που αφορούν στην κοινή πορεία των χωρών τους
Η πατρίδα που ονομάζεται Ευρώπη

Αφήστε τον ολομόναχο!

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, 00:02
Όπως ήταν απολύτως προβλέψιμο, φτάσαμε στο φιάσκο της χθεσινής σύσκεψης. Ο Τσίπρας εγκλώβισε τους πολιτικούς αρχηγούς, για άλλη μία φορά και αυτοί έσπευσαν να ανταποκριθούν. Τους εξέθεσε σε μία συνάντηση, χωρίς ουσία, για να νομιμοποιήσει τις διαθέσεις του.
Αφήστε τον ολομόναχο!

Κατάργηση μετρητών, αρνητικά επιτόκια και λοιπά οικονομικά εγκλήματα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, 00:04
Μπορεί να ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας όμως αν κρίνουμε από την αυξανόμενη απόγνωση των κυβερνήσεων για έλεγχο και «ώθηση» της παγκόσμιας οικονομίας, ίσως διαπιστώσουμε πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Κατάργηση μετρητών, αρνητικά επιτόκια και λοιπά οικονομικά εγκλήματα

Συναίνεση: Μια προδιαγεγραμμένη αποτυχία

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, 00:02
Ένας βασικός λόγος που μας πήρε και μας σήκωσε ως χώρα τα τελευταία χρόνια ήταν ότι το πολιτικό σύστημα στάθηκε ανίκανο να δημιουργήσει στοιχειώδεις συναινέσεις για τη διαχείριση μιας κρίσης, η οποία στο κάτω-κάτω δεν αφορούσε καμία κυβέρνηση μεμονωμένα, αλλά την πατρίδα και τις ζωές μας.
Συναίνεση: Μια προδιαγεγραμμένη αποτυχία

Μήπως οφείλουν πρώτα μία συγγνώμη;

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, 18:44
Συναίνεση; Τι είναι αυτό; Μήπως κάτι που ζητούσαν επίμονα οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τον κ. Τσίπρα κι εκείνος το απέρριπτε; «Στα τέσσερα» φώναζαν τότε οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στους... μνημονιακούς. Με ποιους να υπάρξει τώρα συναίνεση και σε τι; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μήπως οφείλουν πρώτα μία συγγνώμη;

Συναίνεση με τους Γερμανοτσολιάδες;

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, 12:28
Συναίνεση με ποιους; Τους Μερκελιστές και δοσίλογους; Αυτούς που υπάκουαν τόσα χρόνια στα κελεύσματα των δανειστών και πειθήνια ακολουθούσαν τα κελεύσματά τους; Τους προσκυνημένους; Τους γερμανοτσολιάδες; Εκείνους που λεηλάτησαν την κοινωνία σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού; Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης.
Συναίνεση με τους Γερμανοτσολιάδες;

Πώς θα αξιοποιηθεί το Ελληνικό

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, 00:07
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει και να υποστηρίξει ρεαλιστικές προτάσεις που θα συμβάλουν ενεργά στην ανασύνταξη και ανάπτυξη της χώρας. Παρά τις αντιξοότητες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσει ως πρωταγωνιστής. Να εγκαταλείψει οπισθοδρομικές νοοτροπίες και εξωπραγματικές θεωρήσεις και να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης των δήμων.
Πώς θα αξιοποιηθεί το Ελληνικό

Γιατί στον ΣΕΒ;

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, 15:05
Μετά από καιρό η εγχώρια τρομοκρατία επαναδραστηριοποιήθηκε, με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό χτύπημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, στο κέντρο της Αθήνας. Σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές και μάλιστα σε μια περίοδο που, υποτίθεται, ότι τα μέτρα ασφαλείας, λόγω Τζιχαντιστών, είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Γιατί στον ΣΕΒ;

Ακολουθήστε το χρήμα

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, 08:51
Στα σύγχρονα χρηματοοικονομικά, η έκφραση «Follow the money», αποτελεί το θεμέλιο της μοντέρνας οικονομικής εγκληματολογίας. Gια να πιάσεις τον εγκληματία πρέπει να βρεις τις πηγές της χρηματοδότησης του και να τις αχρηστέψεις. Το πρώτο πλατιά γνωστό περιστατικό όπου εφαρμόστηκε οικονομική εγκληματολογία, είναι εκείνο της σύλληψης του Αλ Καπόνε.
Ακολουθήστε το χρήμα

Νέες ισορροπίες αλλάζουν την τύχη της Κύπρου, εάν το θελήσει

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, 00:26
Παρουσιάζεται σε καλύτερη θέση από ποτέ για να αποτρέψει την επιβολή μη βιώσιμων – πειραματικών και θνησιγενών επί της ουσίας – λύσεων στο Κυπριακό, καθώς οι νέες περιφερειακές ισορροπίες, σε συνδυασμό με τη μεθοδική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο περιφερειακής πολυμερούς διπλωματίας, έχουν προσδώσει νέες δυνατότητες οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν.
Νέες ισορροπίες αλλάζουν την τύχη της Κύπρου, εάν το θελήσει

Δημοφιλέστερα Άρθρα