Αρκετά! Είχε στη διάθεσή του 4,5 χρόνια!

Αρκετά! Είχε στη διάθεσή του 4,5 χρόνια!

Και με τον Μαδούρο και με τον Τραμπ και με την Μέρκελ και με το μνημόνιο και με τον Καμμένο και με τους Ποδέμους και με τους σοσιαλιστές και με τον Παυλόπουλο και με τον Θεό και με τον διάβολο. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης μιλάει απευθείας στην ψυχή ενός κομματιού του λαού μας. Επειδή ο Πολάκης δεν είναι ατύχημα, αλλά επιλογή!

Είναι αυτό το γνωστό δήθεν μάγκικο ύφος που πουλάει ο Αλέξης. «Μόνος μου και όλοι σας, σας έχω». «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Είτε ακούει κανείς τον Αλέξη είτε τον Πολάκη είναι το ίδιο και το αυτό. Δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά από επιλογή. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει αυτό το μονοπάτι, πιστεύοντας ότι μιλάει στο... DNA του λαού.

Ο λαϊκισμός είναι στο αίμα τους. Είναι το πρωταρχικό στοιχείο της πολιτικής τους δημιουργίας. Δεν είναι ότι ο Αλέξης στηρίζει τον Πολάκη. Είναι ότι ο Πολάκης αποτελεί ένα αντίγραφο του Αλέξη. Δεν ντρέπονται να διορίσουν έναν Καρανίκα στην θέση του συμβούλου στρατηγικής του πρωθυπουργού. Ή μια άγνωστη, άπειρη και νεαρά ανεπάγγελτη ως υπουργό. Το αντίθετο! Προσπαθούν να στείλουν το μήνυμα ότι μπορεί ο καθένας να φτάσει στο Μαξίμου. Όχι γιατί είναι ικανός, αλλά διότι είναι φίλος του Αλέξη.

Μισούν τους αρίστους επειδή θέλουν να πουν στους πολλούς να μην φοβούνται τον ανταγωνισμό και την αξιολόγηση. Δηλώνουν συνειδητά οπαδοί της δικτατορίας των μετρίων, επειδή αυτή ήταν η επιλογή τους αρχής εξ αρχής.

Αλλάζουν απόψεις σαν τα πουκάμισα και δεν φοβούνται να είναι με όλους και με κανέναν. Προβάλουν προς τα έξω το πρότυπο του καταφερτζή. Αντιγράφουν τα πιο ταπεινά ένστικτα ενός λαού. Και δυστυχώς αντέχουν ακόμη! Το γεγονός ότι βρίσκονται σε ποσοστά άνω του 20% αποτελεί ύβρη. Και δεν είναι θέμα Δεξιάς ή Αριστεράς. Είναι θέμα αισθητικής.

Μην έχετε αμφιβολία ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Μπορεί να μεταμορφωθεί ακόμη και σε φανατικό οπαδό του Καραμανλισμού. Σε οτιδήποτε μπορεί να μεταμορφωθεί. Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να μας πείσει είναι ότι πρόκειται για έναν χρήσιμο πολιτικό. Είχε στην διάθεσή του γι αυτό 4,5 χρόνια. Αρκετά! Είναι ώρα να δοκιμάσουμε κάτι άλλο!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]