Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, 01:02

Bίβιαν Ευθυμιοπούλου
-A +A

Απρέπειες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, 01:02
Απρέπειες

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Συνηθίζουμε να επιχειρηματολογούμε πάνω στην ιδέα ότι δεν αρκεί να ηττηθεί η κυβέρνηση των εθνολαϊκιστών στην κάλπη αλλά να αντικατασταθεί από μία καλύτερη που δεν θα διοικήσει απλώς καλύτερα αλλά θα καταφέρει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της δημοκρατίας και το ίδιο το αντιπροσωπευτικό πολίτευμα.

Δύο γεγονότα μας υποχρεώνουν να θυμίσουμε αυτή τη θέση.

Το πρώτο είναι πραγματικά δυσάρεστο και μας αναγκάζει να υπερβούμε την εμμονική μας άρνηση να συγκρίνουμε ο,τιδήποτε με τη Χρυσή Αυγή όμως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο. Από το επεισόδιο της βιντεοσκόπησης της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη είχαμε να γίνουμε μάρτυρες ειδεχθών πρακτικών. Και είναι οδυνηρό που τις επανέλαβε ένα αυτοπροσδιοριζόμενο ως φιλελεύθερο-κεντρώο κόμμα όπως το “Ποτάμι”. Όταν είσαι κεντρώος και φιλελεύθερος δεν υποκλέπτεις συνομιλίες για να τις δημοσιοποιήσεις μετά για τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος κάποιου. Απλώς δεν το κάνεις με τίποτα και για κανένα λόγο γιατί απαξιώνεις ολόκληρη την προοδευτική ταυτότητα που επικαλείσαι ότι φέρεις.

Αν μέχρι τώρα η ελαφρότητα του Ποταμιού ήταν κουραστική, έχει πλέον γίνει εξοργιστική. Δεν καταλαβαίνουμε τι παριστάνουν και είναι βέβαιο ότι αν τα ΜΜΕ ήταν πιο σοβαρά όλα αυτές οι γελοιότητες δεν θα έφταναν στους πολίτες. Βέβαια, η δημοσίευση ηχογραφημένων ομιλιών καλώς δημοσιοποιήθηκε αν και οι αντιδράσεις δεν ήταν τόσο έντονες όσο έπρεπε.

Ας σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το Ποτάμι ως παιδάκια που έχουν το ακαταλόγιστο. Πλέον ασχημονούν.

Το δεύτερο γεγονός που δείχνει πόσο επείγουσα είναι η “θεσμική παλινόρθωση” στη χώρα είναι όσα έγιναν προχθές στη Βουλή όταν ακυρώθηκε η ψηφοφορία για το Νομοσχέδιο περί ΑΣΕΠ. Κάποιοι παρατήρησαν ή μάλλον συνειδητοποίησαν ότι οι βουλευτές των κομμάτων, δηλαδή οι αντιπρόσωποι του λαού, ψηφίζουν και οι ίδιοι δια… αντιπροσώπων του κόμματός τους. Θα ήταν αφόρητα γελοίο αν δεν ήταν αδιανόητο ν'ακούμε σε αναλύσεις πόσο μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί με τις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα υποχρεώνουν τους βουλευτές των κομμάτων να είναι παρόντες στη Βουλή και να ψηφίζουν οι ίδιοι στις ψηφοφορίες! Για φαντάσου! Θα υποχρεωθούν οι άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά για την οποία οι πολίτες τους έστειλαν  στη Βουλή!

Το σύστημα έχει “ξεχαρβαλωθεί” πλήρως. Κανείς δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους ξέρουμε. Εξάλλου ήταν δηλωμένοι εχθροί του Κοινοβουλευτισμού και το λένε εδώ και χρόνια και δεν φταίνε εκείνοι αν η πλειοψηφία δεν τους ψηφίζει. Οι υπόλοιποι όμως πρέπει να σοβαρευτούν. Ήρθε η ώρα οι θεσμικές απρέπειες να σταματήσουν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα