Απρέπειες δίχως τέλος

Λυπούμαστε πολύ που για δεύτερη συνεχόμενη μέρα θα σχολιάσουμε τα καμώματα της αντιπολίτευσης γιατί πιστεύουμε ότι το βλέμμα του Τύπου και των πολιτών πρέπει να είναι στραμμένα κυρίως προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Όμως βρισκόμαστε μάλλον ενώπιον ενός πολιτικού φαινομένου παρά ενός πολιτικού στιγμιότυπου, ώστε να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο.

Μας άφησε άναυδους η χθεσινή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού, η κυβέρνηση κάνει «εμπόριο ελπίδας».

Τι ακριβώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως εννοεί ότι οι ανακοινώσεις ότι έχουμε ήδη δύο εμβόλια που το προσεχές διάστημα θα διατεθούν στην αγορά είναι fake news;
Λένε ψέματα εταιρείες, κράτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που χαιρέτισαν το γεγονός ότι μόλις 300 ημέρες μετά το ξέσπασμα τη πανδημίας θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα εμβόλιο για άμεση χρήση;

Έχουν καμία συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν καταλάβει ότι με δηλώσεις σαν κι αυτές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και τις υγειονομικές αρχές της χώρας;

Δηλαδή τι κάνουν; Πλειοδοτούν στις δηλώσεις Βελόπουλου;

Πιο εντυπωσιακό από την ελαφρότητα και την ανευθυνότητα της δήλωσης είναι ότι πιστεύουν ότι αυτή η τακτική πλήττει στο ελάχιστο την κυβέρνηση.

Όπως έχουμε εξηγήσει πολλάκις, για να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει με τρόπο μετρήσιμο την κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών άσχετα εάν είναι ψηφοφόροι του ή όχι.

Με τα καμώματα αυτά δεν απευθύνεται καν στους ψηφοφόρους του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε, επιτέλους, θα πειστεί ότι ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι θέλουν να τον δουν να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση και να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση για τα λάθη και τις παραλείψεις της;

Το δεύτερο κρούσμα πολιτικής απρέπειας είναι ότι πάλι προχθές, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για να καταγγείλει το Υπουργείο Παιδείας επειδή «κόλλησε» το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Ναι, ήταν λάθος του Υπουργείου να αρνηθεί ότι υπήρξε πρόβλημα και για να είμαστε δίκαιοι και η Νέα Δημοκρατία, εάν ήταν στην αντιπολίτευση, θα έβγαζε την ίδια ανακοίνωση.

Όμως, αφενός η πλατφόρμα θα κολλάει συνέχεια. Είναι η πρώτη φορά που ως κράτος οργανώνουμε τηλεκπαίδευση σε αυτή την κλίμακα. Προβλήματα θα υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Αλλά, βρε αδελφέ, τόσο μένος με τη διαδικασία της εκπαίδευσης; Τέτοια αδιαφορία για το διακύβευμα που είναι τα παιδιά όλων μας, ανεξαιρέτως;

Κάνουμε άλλη μια έκκληση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα προσωπικά να αντιληφθεί την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταθεί στο ύψος τους. Αν μη τι άλλο, δεν χρειάζεται με τις δηλώσεις τους να τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό, την παράνοια και το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ας βγούμε όλοι ζωντανοί από αυτό και μετά έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας για αντιπαραθέσεις.