«Αντιρατσιστική» υποκρισία

Του Θανάση Χειμωνά

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και πόσο μεγάλη αλήθεια! Ας πάρουμε π.χ. της περιπέτεια του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν. Την Παρασκευή που μας πέρασε άγνωστοι (ίσως χρυσαυγίτες- πιθανότατα όμως απλά καλόπαιδα ελληνάκια που έτσι τους έχουν μάθει οι υπέροχοι ελληνάρες γονείς τους) πέταξαν πέτρες στο σπίτι του, αφήνοντας και ένα σημείωμα όπου του ζητούσαν να εγκαταλείψει τη χώρα. Ακόμα λοιπόν και αυτό το αποκρουστικό και ντροπιαστικό γεγονός έχει την χρησιμότητά του. Όχι τόσο επειδή διαπιστώσαμε πως υπάρχουν σκοταδόψυχοι συμπατριώτες μας που είναι έτοιμοι ακόμα και να επιτεθούν εμπράκτως εναντίον ενός 11χρονου παιδιού μόνο και μόνο επειδή θέλησε να σηκώσει τη σημαία της χώρας. Αυτά, δυστυχώς, τα γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες. Πάνω απ' όλα, η ιστορία του Αμίρ είναι χρήσιμη καθώς ανέδειξε για πολλοστή φορά την αδιανόητη χυδαιότητα και πολιτική αλητεία του μορφώματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν αμέσως μετά το συμβάν ο Αλέξης Τσίπρας μας διαβεβαίωσε μέσω Τουίτερ (παραδόξως χωρίς ορθογραφικά λάθη) πως επικοινώνησε με την οικογένεια του Αμίρ για να τους συμπαρασταθεί. Ελάχιστες ώρες αργότερα δε, κάλεσε το νεαρό αφγανάκι στο Μέγαρο Μαξίμου και φωτογραφήθηκε δίπλα του αφού του προσέφερε μια ελληνική σημαία.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επαινούσαμε μια τέτοια πράξη από έναν Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι σημαντικό ο ηγέτης μιας χώρας να στέκεται σθεναρά δίπλα στα θύματα του ρατσισμού, περνώντας δυναμικά το μήνυμα. Μια στιγμή όμως… Εδώ μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα! Τον επικεφαλής μια κυβέρνησης που:

-Έχει εγκαταλείψει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες (ανάμεσά τους και εκατοντάδες άλλοι «Αμίρ») στη μοίρα τους στα διάφορα hot spot. Συνάνθρωποί μας που ζουν μέσα στο κρύο και με ελάχιστο φαγητό. Συνάνθρωποι μας που πέφτουν θύματα κλοπών, βίας, ακόμα και βιασμού- που σκοτώνονται μεταξύ τους μόνο και μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να τους «αξιοποιήσει» ως μέσο εκβιασμού για να βγάλει φράγκα από τους Ευρωπαίους.

-Έχει απελευθερώσει τους νεοναζί δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, καθυστερώντας εσκεμμένα τη δίκη τους. Όλα αυτά τη στιγμή που «ξεπλένει» συνεχώς την Χρυσή Αυγή άλλοτε εκλιπαρώντας για την ψήφο των βουλευτών της ώστε να προσαρμόσει το σύνταγμα στα μέτρα της άλλοτε διοργανώνοντας στρατόκαυλες κοινές φιέστες στο Καστελόριζο κι αλλού.

-Συγκυβερνά με τους τέρμα ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες. Διάσημους για τις ξενοφοβικές τοποθετήσεις των περισσότερων βουλευτών τους. Ένα κόμμα που δεν ψήφισε καν τον νόμο για την Ιθαγένεια!

Όσες τρυφερές φωτό και αν βγάλει με τον Αμίρ και τον κάθε Αμίρ ο Τσίπρας λοιπόν, είτε τον καλέσει στο Μαξίμου, την Κουμουνδούρου ή την Ντίσνεϊλάντ δεν ξεγελάει κανέναν. Οι εικόνες δίπλα σε έναν εκπρόσωπο των μεταναστών τους οποίους ο ίδιος έχει εξαθλιώσει και παραδώσει στις ορέξεις των διαφόρων ψυχανώμαλων φασιστών προκαλούν θλίψη και αποστροφή. Ζέχνουν θράσος και υποκρισία. Στην πραγματικότητα, ο Αμίρ είναι ένα ακόμα θύμα της συριζαίικης ψηφοθηρικής σωματεμπορίας.