Ανθ' ημών Γουλιμής και αντί Κριμιζή, Πρωτοπαπάς

O Nίκος Παππάς σαν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είδε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες να πέφτει στο ΣτΕ και τα χρήματα που είχαν εισπραχθεί να επιστρέφονται στους πλειοδότες υποχρεώνοντας Αλέξη Τσίπρα. Με τις αρμοδιότητες του ψαλιδισμένες, σε ένα υπουργείο όπως το Ψηφιακής Πολιτικής, που ανάθεμα και αν ασχολείται κάποιος, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα major scandal, με την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή. Το διατήρησε στην επικαιρότητα με την αντικατάσταση του παγκοσμίου μεγέθους αστροφυσικού, από τον Χρήστο Πρωτοπαπά. Έναν περιορισμένης εμβελείας μάνατζερ, που η εντυπωσιακή στην αγραμματοσύνη της ανάρτηση του για τους Ευρωπαίους βελανιδοφάγους στο facebook κράτησε το σκάνδαλο στην επικαιρότητα.

Ο Νίκος Παππάς είναι ένας αποτυχημένος συνωμότης. Μια κινούμενη liability που κάθε πρωθυπουργός του παρελθόντος θα είχε εξορίσει στα ορεινά της Βουλής μέχρι να τον ξεφορτωθεί στις επόμενες εκλογές. Ακόμα και αν είναι παιδικός φίλος του Τσίπρα. Ακόμα και αν  ο πατέρας του Παππά, Στέλιος, έγραψε ένα συριζαϊκό έπος, που ανάμεσα σε «πικρές ανάσες», «γλυκές πατρίδες», «ακριά ταξίδια» και «βαριά φορτία» κόλλησε και τους «Δρακογενιάς βλαστούς» που είναι ο Νίκος και ο Αλέξης σε νέες περιπέτειες. Ο λόγος που ο Νίκος Παππάς είναι αδύνατον να αντικατασταθεί είναι επειδή ο διάδοχος του θα είναι χειρότερος. Ο λόγος είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πλέον ανεπαρκής στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Ο λόγος δεν είναι η ανικανότητα των ίδιων των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά η υποχρέωση να βολευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, ώστε τα ρουσφέτια να εξασφαλίσουν τους περισσότερους το δυνατόν ψήφους. Το αποτέλεσμα είναι ότι πίσω από τον Σπίρτζη, που κατόρθωσε να κάνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο μετρό πανελλήνιο θέμα, τον Κουρουμπλή που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ένα ναυάγιο μικρού πετρελαιοφόρου στην Σαλαμίνα και τον Γαβρόγλου που ούτε και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει πια τις σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα υπάρχει  να συνωθείται ένας στρατός από καρανίκες. Ενας συρφετός από γκόμενες και γκόμενους, θείους και ανηψιές, απόγονους ηρώων της αντίστασης και σφουγγοκωλάριων, που παίρνουν την πρώτη θέση που βρίσκουν εύκαιρη. Έτσι υποψήφιοι δημοτικές σύμβουλοι γίνονται dj στα λεωφορεία και όταν το κόλπο δεν δουλεύει προσγειώνονται στο γραφείο του Σπίρτζη. Ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ  αντιπρόεδροι σε νοσοκομεία. Και βοηθοί του γραφείου του  αγλαού Τριαντάφυλλου Μηταφίδη υπεύθυνοι του γραφείου  του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Το αποτέλεσμα είναι οι μπάρες του μετρό να πέφτουν, τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν και το νερό στην Θεσσαλονίκη να κόβεται πέντε μέρες και στην έκτη το γραφείο του πρωθυπουργού να συγκαλεί σύσκεψη. Το δίδαγμα ένα και σημαντικό. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δίνουν την πολιτική κατεύθυνση. Οι κυβερνήσεις όμως κρίνονται από την στελέχωση που γίνεται πάρα κάτω. Διαφορετικά ανθ' ημών Γουλιμής, όπως είπε ο Τρικούπης. Και αντί Κριμιζή, Πρωτοπαπάς, όπως αναφώνησε ο Παππάς.