Άννα Διαμαντοπούλου: Όπερ έδει δείξαι

Άννα Διαμαντοπούλου: Όπερ έδει δείξαι

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζητείται να αποδειχτεί τονίζει στο liberal.gr η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντόπουλου η οποία διαπιστώνει τη σημασία του δημοσιεύματος του Φιλελεύθερου για την κατάσταση στη Μόρια και την διαχείριση των κονδυλίων για το Προσφυγικό και δηλώνει ανήσυχη για τα όσα συμβαίνουν σε όλους τους τομείς.

Η κ. Διαμαντοπούλου θυμάται την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και διαπιστώνει τις αντιφάσεις του. Την αόριστη συνθηματολογία του και τις ατελείς επαγωγές του για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, που καταλήγουν σε λογικά άλματα.

Ανησυχεί για την εμπορευματοποίηση των μνημείων με την παραχώρηση στο Υπερταμείο και για τον κυβερνητικό καθεστωτισμό που έχει επιβληθεί στην ΕΡΤ. 

Τέλος, αγανακτεί για την κράτηση των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου με αφορμή τα ερωτήματα που διατύπωσαν για την κατασπατάληση των κονδυλίων υπέρ του προσφύγων.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων στο Ευρωκοινοβούλιο:

«...τα θεσμικά όργανα πέρασαν σε δεύτερο ρόλο και άτυπα όργανα επέβαλαν σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές, κάτι που προκάλεσε μεγαλύτερη οικονομική ανασφάλεια με νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης. Είναι αυτή που τροφοδοτεί τον σωβινισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό που επανήλθε στο προσκήνιο» είπε χειροκροτούμενος από τις αριστερές πτέρυγες του Ε.Κ.. και εν Ελλάδι από πολλούς κεντροαριστερούς.

Ας πάρουμε με τη σειρά αυτές τις δηλώσεις:

1. Μεταξύ των χωρών που έχουν σήμερα ισχυρά Ακροδεξιά κόμματα είναι η Ελβετία,η Αυστρία, η Φιλανδία, η Δανία η Σουηδία, η Γερμανία, το Βέλγιο δηλαδή χώρες με τα πιο ισχυρά κοινωνικά κράτη, τις πλέον ρυθμισμένες αγορές εργασίας και τις πιο σεβαστά λειτουργούσες δημοκρατίες..

Η ανάλυση ρηχή ξεπερασμένη με τσιτάτα του προηγούμενου αιώνα. Όμως αυτή καθοδηγεί τον δημόσιο διάλογο στη χώρα. Δεδομένα, ανάλυση και ρητορική του 20ου αιώνα.

2. Ο κυβερνητικός λαϊκισμός αλλάζει αφήγημα εχθρών, από τους ξένους και τις διεφθαρμένες ελίτ μεταφέρεται στον Νεοφιλελευθερισμό και στην Ακροδεξιά.

Έτσι στην Ελλάδα η αριστεροακροδεξιά Κυβέρνηση παλεύει κάθε μέρα εναντίον και των δυο. Πρόσφατα παραδείγματα:

- Η εμπορευματοποίηση των μνημείων από τα Χανιά μέχρι την Λάρισα (πρωτοσέλιδο του Φιλελεύθερου), είναι μια κορυφαία πράξη εναντίον του Νεοφιλελευθερισμού

- Η απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων στη Μόρια (πρωτοσέλιδο του Φιλελεύθερου) είναι μια γροθιά εναντίον της Ακροδεξιάς

- Ο ευτελισμός της ΕΡΤ και η φυλάκιση δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου είναι το απαύγασμα της πολιτικής για την υπεράσπιση του ελεύθερου λόγου και της Δημοκρατίας άρα εμβληματική πράξη εναντίον και του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς

Όπερ έδει δείξαι που έλεγε και ο Ευκλείδης (ο αρχαίος)..