7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Ανήθικες συζητήσεις για πόρτες σε εντατικές και μπουζούκια

Μια μέρα νοσηλείας σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας ακόμη και στο τελευταίο, τελευταίο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας ανάλογα με τα φάρμακα που χορηγούνται μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 5.000 ευρώ. 5.000 ευρώ τη μέρα! Μια μέρα για έναν άνθρωπο.

Χιλιάδες άνθρωποι που αρρώστησαν στη χώρα από κορονοιό  μπήκαν στην εντατική μονάδα για νοσηλεία. Συνήθως πολυήμερη νοσηλεία. Σε κάποιες περιπτώσεις πολύμηνη νοσηλεία. Όποιος είναι καλός στα μαθηματικά ας αποτολμήσει στα πρόχειρα μια σούμα. Το ποσό αυτό βγήκε και θα βγει από τις τσέπες όλων μας με φόρους και δανεικά καθώς λεφτόδεντρο έχουμε καταλήξει ότι δεν υπάρχει.

Το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε. Χωρίς διάκριση ποιος νόσησε και ποιος δεν νόσησε. ‘Οσο δεν υπήρχε πρόσβαση στο εμβόλιο και στην αποδεδειγμένη προστασία του, όποια συζήτηση για το κόστος των νοσήλειων στις εντατικές και το οικονομικό βάρος, θα ήταν μια ανήθικη συζήτηση. Ακόμη κι αν το ΕΚΑΒ κουβαλούσε στην πόρτα των νοσοκομείων απρόσεκτους, αδιάφορους, ακόμη και αρνητές του κορωνοιού.

Το εμβόλιο αλλάζει τους όρους που γίνεται και αυτή η συζήτηση. Στις εντατικές καταλήγουν πια, σχεδόν μόνον ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Αλλά επειδή παραμένει ηθικά ανεπίτρεπτο να συζητήσουμε να μπει… πόρτα στις εντατικές για τους ανεμβολίαστους και επειδή τα εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει στο ΕΣΥ η νοσηλεία τους «δεν είναι πετσετάκια» λέμε ναι στην… πόρτα! Όπου είναι εθελοντική και εφαρμόσιμη. Στα εστιατόρια, στα καφέ, στα σινεμά, στα μπουζούκια.

Οι μάσκες πέφτουν κατά πως το έγραψε και ο λαϊκός αοιδός της Αθηναϊκής νύχτας που ανακοίνωσε πρώτος αυτός, ότι το κέντρο διασκέδασης που θα εμφανίζεται θα είναι το πρώτο αμιγώς Covid Free στην Ελλάδα. « Ξέρετε ότι αγαπώ να παίζω μουσική. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θέλω να παίζω με την δημόσια υγεία» έγραψε και εγώ θα ήθελα πολύ να γράψω το όνομά του και το νυχτερινό κέντρο αλλά δεν το κάνω μήπως θεωρηθεί διαφήμιση. Ή μήπως του οφείλω και εγώ και οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι τη μέγιστη διαφήμιση;

Το covid free νυχτερινό κέντρο εφόσον δεν μείνει covid free δεν θα ανοιγοκλείνει, θα έχει δουλειά, θα πληρώσει φόρους, θα πληρώνει μεροκάματα σε καλλιτέχνες, μουσικούς, σερβιτόρους, παρκαδόρους, προσωπικό καθαριότητας. Όλοι αυτοί θα πληρώνουν αν μη τι άλλο τους έμμεσους φόρους. Κι έτσι θα πληρωθούν και τα νοσήλεια πολλών ανεμβολίαστων στις εντατικές. Για να μην κάνουμε από χειμώνα ανήθικες συζητήσεις για το ποιος θα πρέπει να νοσηλευτεί και ποιος θα πρέπει να στηριχθεί οικονομικά.