Ανασκόπηση εβδομάδας

Της Μαρία Dawkinson

- Ο Πούτιν, μέσα από το υπερπολυτελές γιωτ που του έκανε δώρο ο ολιγάρχης και φίλος του Αμπράμοβιτς, καταδίκασε τους μπολσεβίκους ως εθνικούς εχθρούς και προδότες. Οι σύντροφοι απέκτησαν σοβαρά υπαρξιακά.

- Ο Τραμπ από την άλλη άκρη είπε ότι ακόμα και αν σκότωνε άνθρωπο μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Μανχάταν, δε θα έχανε ούτε έναν ψηφοφόρο. Δίκιο έχει. Γιατί οι ψηφοφόροι του ονειρεύονται κι οι ίδιοι να σκοτώσουν άνθρωπο στο Μανχάταν μέρα μεσημέρι.

- Ο υπουργός εξωτερικών του Βελγίου είχε την φαεινή ιδέα για καταυλισμό 400.000 μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα, με αντάλλαγμα τη φενάκη για μείωση κρατικού  χρέους. Δισεκατομμύριο και καταυλισμός. Στα 120 εκατομμύρια μετανάστες, καθαρίσαμε.

- Μετά τους Δανούς και τους Ελβετούς, σειρά έχουν οι Γερμανοί να περάσουν από το κοινοβούλιο νόμο που θα κατάσχει τα χρήματα και τιμαλφή των προσφύγων σε αντάλλαγμα με την φιλοξενία τους. Λογικό. Οι κατέχοντες άνω των 1200 ευρώ δε δικαιούνται βοήθειας. Δε μας είπαν όμως αν υπολογίζονται και οι χρυσές οδοντοστοιχίες στα περιουσιακά.

- Στην Ελλάδα των διπλών και τριπλών συντάξεων και των μετακλητών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν τη νύφη. Πολύ ακριβό αυτό το νυφικό. Πρά(β)ντα

- Στο Αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε ψήφισμα που δηλώνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται σε ανθρώπινες ενέργειες. Σωστά. Φταίνε οι άθλιες αγελάδες και οι ρουφιάνοι κορμοράνοι.

- Στο Πειραματικό της Εθνικής ανεβαίνει έργο βασισμένο στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού. Έπεται έργο με έμπνευση από τη ζωή του Ρουπακιά, για διατήρηση ισορροπιών.

- Έλληνας βουλευτής που ψήφισε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης ζητά συγχώρεση από το Θεό. Αμάρτησε για το παιδί του άλλου, ο φιλάνθρωπος.

- Η Τουρκία δε δέχεται να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συζητήσεις για τη Συρία αν προσκληθεί και το κουρδικό κόμμα. Ειρηνευτικά πράγματα.

- Η επετειακοί εορτασμοί του Συριζα στο Τάε Κβον Ντο, έδωσαν ολοκληρωτική έμπνευση στον Μητροπολίτη Γλυφάδας.

- Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας (που λέγαμε) έθεσε εκτός χριστιανισμού το Τάε Κβον ντο, το Ζίου Ζίτσου, το Κουνγκ Φου και το Τάε Τσι. Μιλάμε για πολλά νταν.

- Στην Ελλάδα δόθηκε παράταση τριών μηνών για τον έλεγχο των συνόρων πριν βγει από το Σένγκεν. Η Τουρκία δεν περιλαμβάνεται στην εξίσωση γιατί κάποιοι είναι πιο ίσοι από άλλους στη Φάρμα των Ζώων.

- Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 1,6 δίς προς το κράτος το Δεκέμβριο, αλλά ευτυχώς υπάρχει η λίστα Μπόργιανς, για να σωθεί ο προύπολογισμός. Το θέμα είναι να μη μας σωθούν οι λίστες.

- Την Τετάρτη δεν έγινε κανένας πληστειριασμός -όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ- γιατί και οι συμβολαιογράφοι απεργούν μαζί με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες. Μεγάλη μέρα.

- H Kύπρος βγαίνει από το μνημόνιο. Αυτό κι αν είναι χτύπημα κάτω από τη μέση.

Αυτά και άλλα πολλά μέσα σε μία εβδομάδα μόνο. Κι ύστερα μου λες ότι είναι στραβός ο γιαλός. Μα αυτό δε γίνεται, αφού η Γη είναι επίπεδη και αλφαδιά. Το είπε κι ο ράπερ. Τέλος.

Παρεμπιπτόντως, αν είσαι ψυχίατρος, το μέλλον του επίπεδου πλανήτη σου ανήκει (φοβερό επίπεδο).