Ανασχηματισμός με σύστημα πούλμαν

Του Αντώνη Πανούτσου

Προπονητής: «Τι σύστημα θα παίξουμε με όλους αυτούς ρε Πρόεδρε;»

Πρόεδρος: «Πούλμαν»

Προπονητής: «To είχα παίξει πριν δέκα χρόνια. Νίκας, Μανίκας, Λιάς, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Βουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του ο Νίκωνας». Στην εικόνα πίσω οι «άσσοι» της ομάδας του προέδρου Αγαπούλα περίμενουν να παίξουν το σύστημα πούλμαν. Θυμήθηκα την  διαφήμιση της Wind παρατηρώντας την νέα, ολοκαίνουργια κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό. Μια ομάδα από Νίκες, Μανίκες και Καραμπαλίκες που υπό την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα θα παίξουν πούλμαν σε μια κυβέρνηση που πολιτικά και δημοσκοπικά βυθίζεται.

Με κάποιες βασικούρες που έχουν πάρει την φανέλα στο σπίτι. Όπως ο Πάνος Καμμένος. Που αν θέλει βάζει κουδούνι στην είσοδο του Υπουργείου Αμυνας με το όνομα του. Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έχοντας το προτέρημα ότι μιλάει καλά τα αγγλικά και οι ξένοι μπορούν να του τα χώνουν γνωρίζοντας ότι καταλαβαίνει αυτά που του λένε είναι πολύτιμος σε μία κυβέρνηση που εάν χρειαστεί να παραγγείλει σε ξένο εστιατόριο τα μισά της μέλη θα ζητήσουν κατάλογο στα ελληνικά.

Στους βασικούς και οι μπιστικοί του ΠΑΣΟΚ. Με πρώτο τον Κατρούγκαλο, που το μόνο που δεν είπε είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας με θέλει κηπουρό να πάω να αγοράσω ψάθινο καπέλο και τσουγκράνα.  Οι μπιστικοί ξέρουν ότι όσο και να πουν ότι είναι κομουνιστές και ταπετσαρίες να τους κάνουν τους βελουχιώτηδες πίσω από τα γραφεία τους για το αριστερό 5% του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μισθοφόροι και το μέλλον τους θα εξαρτάται από τον Αλέξη Τσίπρα.

Και παρά πίσω οι νέοι. Οι μεγάλοι παίκτες που θα μπουν στην ομάδα και θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές διακρίσεις. Η Κατερίνα η Παπανάτσιου που έμαθε τα high finances στο λογιστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και στην θέση του Τρύφωνα Αλεξιάδη στο υπουργείο Οικονομικών θα χαράξει την φορολογική πολιτική και θα πείσει για την αποτελεσματικότητα της την τρόικα. Στο Οικονομίας τον Δημήτρη «Γκιούρο» Παπαδημητρίου, που το σχέδιο του για πληρωμές κατά μισό σε euro και κατά μισό σε geuro εξισώνει το χρήμα με τα καπίκια.  Στο υπουργείο Εργασίας το 31χρονο ταλέντο  Εφη Αχτσίογλου, που ό,τι λέει δεν ξελέει και για αυτό το πρώτο που έκανε ήταν να καταργήσει τον λογαριασμό της στο twitter ώστε να διαγραφούν όσα έγραφε στο παρελθόν.

Και τον Κώστα Ζουράρι που  απέδειξε το να μπορείς να παίζεις πιάνο και να μιλάς σε μία ακατάληπτη γλώσσα είναι αρκετό για να ψαρώσει τον Τσίπρα και να σε κάνει υφυπουργό.

Η νέα κυβέρνηση μπορεί να προέκυψε από την ανάγκη να κατευνασθούν οι Αμερικάνοι ή οι δανειστές. Προέκυψε από την ανάγκη να θυσιαστεί σαν νέος Ισαάκ ο Νίκος Φίλης ώστε να κατευναστεί ο Κύριος και η εκκλησία. Το βασικό στοιχείο της όμως είναι η άμυνα. Απέναντι στον κόσμο που αντιδράει, τις δημοσκοπήσεις που την κατακρημνίζουν και στην Ευρωπη που την αντιμετωπίζει σαν αναγκαίο κακό. Μια κυβέρνηση του Λιά, του Γερονικολιά και του Βουρδουμπά που παίζει πούλμαν μετρώντας τον χρόνο μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει την λήξη της θητείας της.