Άλλες τρεις μέρες έμειναν στον Τσίπρα!

Άλλες τρεις μέρες έμειναν στον Τσίπρα!

Το Σάββατο 4 Μαΐου είναι το τελευταίο όριο του κ. Τσίπρα πριν περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο τελευταίο στάδιο της πολιτικής του απαξίωσης. Να είμαστε ειλικρινείς! Ο «άρχοντας του τακτικισμού» πίστεψε ότι η ΝΔ είχε λόγο να τον «παρασύρει» σε πρόωρες εκλογές. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη! Θέλουν την συντριβή του, όχι απλά και μόνο την ήττα του.

Μείνανε άλλες τρεις μέρες για τον κ. Τσίπρα. Έπειτα μπαίνει στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών, έχοντας χάσει έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τον ελληνικό λαό να του έχει στείλει ένα μήνυμα απαξίωσης στις 26 Μαΐου, θα είναι στην πράξη ένας απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας κάνει ένα τεράστιο πολιτικό δώρο στον κ. Μητσοτάκη. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η ΝΔ να αυξήσει την διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, εφόσον αυτές γίνουν μετά από τις Ευρωεκλογές. Το δώρο αυτό το χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης όσο τίποτε άλλο. Επειδή θέλει μία ισχυρή αυτοδυναμία για μια καθαρή τετραετία.

Η μοναδική αναμφισβήτητη ικανότητα του κ. Τσίπρα είναι να αλλάζει απόψεις και φίλους σαν τα πουκάμισα. Κατά τα άλλα αποδεικνύεται ένας υπερεκτιμημένος πολιτικός. Πίστεψε ότι η διαφορά στις Ευρωεκλογές μπορεί να είναι κάτω από 3,5 μονάδες. Έκτισε όλη την στρατηγική του πάνω σε αυτό το «αφήγημα». Μικρή διαφορά στις ευρωεκλογές, δημιουργία εσωτερικού προβλήματος στην ΝΔ και νέες εκλογές για την… τελική νίκη!

Καταρχήν δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα είναι μικρή μία νίκη με μία πιθανή διαφορά 4 μονάδων. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση θεωρούσε ένα τέτοιο γεγονός ως μια μεγάλη, γιγαντιαία και ανεπανάληπτη νίκη. Από τις δημοσκοπήσεις, πάντως, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Η διαφορά προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη από τις 3 ή τις 4 μονάδες που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας. Ταυτόχρονα υπάρχει κι ένα ακόμη στοιχείο: Μια βουβή διαμαρτυρία από ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού που αναμένεται να εκφραστεί στις κάλπες. Ο κόσμος αυτός είναι κουρασμένος. Τον συναντάμε κάθε μέρα στον δρόμο, στους χώρους εργασίας, στην γειτονιά μας. Όσοι περπατάμε μαζί τους, τους βλέπουμε και αναγνωρίζουμε την οργή τους. Ο κ. Τσίπρας έχει καιρό να τους συναντήσει, επειδή έχει καιρό να βγει έξω από την γυάλα του και να περπατήσει στον δρόμο μαζί με τον κανονικό κόσμο. Φυσικό είναι να έχει χάσει έτσι την επαφή με την πραγματικότητα.

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι μόνο μία εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι κάτι πολύ περισσότερο: Ένα δημοψήφισμα για την Ελλάδα που θέλουμε!

Ο κ. Τσίπρας θα είναι παρελθόν την επομένη των Ευρωεκλογών. Θα είναι πολιτικά ηττημένος, είτε κάνει εθνικές εκλογές αμέσως μετά είτε τις κάνει τον Οκτώβριο. Θα έχει ολοκληρώσει σε κάθε περίπτωση τον πολιτικό του κύκλο. Ακόμη κι αν δοκιμάσει να αλλάξει όνομα, φορεσιά και να αρχίσει να μιμείται τον Γεώργιο Μαύρο! Το έχει άλλωστε αποδείξει, ότι είναι ο βασιλιάς των μεταμορφώσεων! Από τους Ποδέμος στους Ισπανούς Σοσιαλιστές είναι ένας Μαδούρο δρόμος. Ο δρόμος για την επιστροφή στο 3% θα είναι πλέον ανοικτός!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]