Αλέξη ξέχασες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Αλέξη ξέχασες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Ο πρόεδρος της FYROM διαμαρτύρεται για το όνομα. Όχι για την ταυτότητα και την γλώσσα. Θέλει ο άνθρωπος κάτι ακόμη. Μήπως να τους δώσουμε, Αλέξη, και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Σταύρο; Εσύ τι λες; Να μην διαμαρτύρονται οι άνθρωποι ότι δεν έχουν λιμάνι. Επειδή εμείς Σταύρο είμαστε ανθρωπιστές, δεν θα τα χαλάσουμε σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε με έναν άλλο τρόπο στην Μακεδονία του Ίλιντεν. Μπορεί να μην πέρασε το όνομα, αλλά πέρασαν τα άλλα δύο βασικά συστατικά του Πανμακεδονισμού: Η γλώσσα και η ταυτότητα. Τι είναι ο Πανμακεδονισμός; Η έννοια της μιας Μακεδονίας, η οποία σήμερα είναι διαμελισμένη και ένα μεγάλο μέρος της κατέχει η Ελλάδα!

Να μην μιλήσουμε για το τι θα συμβεί όταν ένα διεθνές δικαστήριο θα αποφασίζει για το τι θα γράφουμε στα βιβλία μας, για το ποια είναι η Ιστορία μας. Κι όλα αυτά για να ξεπλυθούν οι Γερμανοί για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας; Για να υποστηριχτούν τα σχέδια τους για την κυριαρχία τους στα Βαλκάνια. Εξαιρετικά!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο δυτικός τύπος δέχτηκε με ενθουσιασμό το δώρο του Αλέξη Τσίπρα του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Θεοδωράκη. Είναι εξασφαλισμένη η «συμφωνία». Ο Πάνος μπορεί εκείνη την ημέρα να αρρωστήσει. Αν και οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι δεν θα παίξουν το παιγνίδι του Κυριάκου, ποτέ δεν ξέρεις πως ξυπνάνε οι άνθρωποι. Αλλά και σε μία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα ψηφίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν περίμενε καν να δει την συμφωνία και έσπευσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα. Βιάστηκε υπερβολικά και δεν έβαλε καν έναν αστερίσκο που να δηλώνει ότι η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από το πώς θα εφαρμόσουν την συμφωνία οι Βόρειοι γείτονές μας. Μεγάλη βιασύνη. Με αυτή του την απόφαση, πάντως, προσφέρει στην πραγματικότητα την μέγιστη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στον Τσίπρα: Του εξασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ατύχημα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει οπωσδήποτε την συμφωνία. Το έκανε ο κ. Θεοδωράκης…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]