Αλέξη «σκότωσε» τώρα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Αλέξη «σκότωσε» τώρα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Ο Κωνσταντίνος θα μπορούσε να είναι και «κολλητός» μου αν δεν ήταν ναρκισσιστής και ξερόλας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία μοναδική ευκαιρία να τον διαψεύσει σε όσα ο Κωνσταντίνος είχε υποστηρίξει για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου. Μπορεί να εκδιώξει από το ευρωψηφοδέλτιο την ανεπάγγελτη, κατά δήλωσή της, κα Λοΐζου και να αποκηρύξει τις πραγματικά ακραίες θέσεις της για την τρομοκρατία.

Τι είχε πει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ; «Ο Τσίπρας δεν έχει πάει 40 μέρες τώρα στο νοσοκομείο να δει τον Παπαδήμο, που πήγαν να τον σκοτώσουν οι πρώην σύντροφοί του». Να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Αυτό δεν θα το έλεγα. Όχι δημόσια, όχι από την τηλεόραση. Όπως και να το κάνουμε ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Κακώς; Συγνώμη, αλλά γι αυτό δεν αποφασίζουμε ούτε εγώ, ούτε ο Κωνσταντίνος. Εγώ, λοιπόν, δεν θα το έκανα. Ακολουθώντας κάποιους άγραφους δικούς μου κανόνες. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα άλλο θέμα. Τελείως διαφορετικό. Αν ο Κωνσταντίνος είχε τελικά δίκιο ή άδικο!

Προφανώς και δεν εννοούσε ότι οι κολλητοί του κ. Τσίπρα είναι τρομοκράτες. Αλλά ότι προέρχονται από τα ίδια στέκια, τις ίδιες καταλήψεις, τις ίδιες πορείες και δράσεις. Είχε δίκιο σε αυτό ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος;

Η Μυρσίνη Λοΐζου είναι η κόρη του γνωστού καλλιτέχνη Μάνου Λοΐζου. Η κοπέλα δεν έχει δουλέψει μέχρι σήμερα στην ζωή της και μάλιστα έχει η ίδια κάνει δημόσια την αυτοκριτική της, αναρωτώμενη αν τελικά της έκανε καλό ή κακό που έζησε μέχρι σήμερα με τα δικαιώματα του έργου του πατέρα της. Η κυρία Λοΐζου, όμως, έχει πει και γράψει δημόσια και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Το πιο γνωστό είναι αυτό που έγινε θέμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης: «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγνώμη ηλίθιε Πανούση». Μην μου πείτε ότι δεν διακρίνετε μια ευαισθησία σαν κι αυτή που μόνο οι Αριστεροί άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν.

Αλλά δεν ήταν το μόνο που έγραψε η κοπελιά. Να πούμε, δηλαδή, ότι έφταιξε η κακή η στιγμή. Ήταν τότε που ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν μπήκε στον κόπο να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Ίσως επειδή τον κ. Παπαδήμο τον θεωρούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ «δοτό», όπως σημείωσε σε τηλεοπτική εκπομπή δημοσιογράφος της Αυγής, ή ακόμη κι επειδή ο κ. Τσίπρας δεν δείχνει ίχνος συμπάθειας για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, η Ιστορία κατέγραψε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν επισκέφτηκε στο νοσοκομείο έναν πρώην πρωθυπουργό – θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.

Τότε, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε εκείνο που δεν θα έλεγα εγώ και η κυρία Μυρσίνη έγραψε κάτι εξίσου «επικό» στο twitter: «από ότι μαθαίνω βελτιώθηκε ο τρόπος βράβευσης της «Ακαδημίας Αθηνών» γιατί παρουσιάζεται ως ο αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου στον Παπαδήμο». Να μην μπούμε στην διαδικασία να ρωτήσουμε τι ψυχή θα παραδώσουν, αφού μπορεί να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ψυχή. Μπορούμε όμως να ρωτήσουμε τον κ. Τσίπρα αν είναι ακόμη σίγουρος για την επιλογή του να συμπεριλάβει την κυρία Λοΐζου στο Ευρωψηφοδέλτιο. Λάθη γίνονται. Κι αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαψεύσει τον Μπογδάνο. Ότι έχει πολιτική συγγένεια με αυτό τον ακραίο χώρο. Να διώξει την κυρία Μυρσίνη από το Ευρωψηφοδέλτιο και να αποκηρύξει αυτές τις άθλιες θέσεις. Δεν θα ήταν αρκετό να παραιτηθεί από μόνη της η κυρία Λοΐζου.

Αλλά είναι και ο δημοσιογράφος Κυρίτσης που φαίνεται να πιστεύει ότι οι άνθρωποι στη Marfin κάηκαν από κάποιο βραχυκύκλωμα και όχι από την βόμβα μολότοφ που πέταξαν οι δολοφόνοι τους.

Δεν είναι μόνο η Λοΐζου, Αλέξη. Είναι πολλοί. Προφανώς αυτοί εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να στρίψει προς την σοσιαλδημοκρατία. Οι γεφυροποιοί της Κεντροαριστεράς θα έχουν σίγουρα να σχολιάσουν κάτι σχετικά. Ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για κάτι που έχει αποδειχτεί – μέχρι αυτή την ώρα και εκ των δεδομένων- ότι δεν είχε (τουλάχιστον) άδικο.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]