Αγκαλιά με τον Σόιμπλε και τον Πούτιν!

Αγκαλιά με τον Σόιμπλε και τον Πούτιν!

Σκεφτόντουσαν να δώσουν στρατιωτικές βάσεις στους Ρώσους στην Κρήτη, συνομιλούσαν με τον Σόιμπλε για να «αγοράσουν» το σενάριο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, ονειρευόντουσαν να δημιουργήσουν την Βενεζουέλα της Ευρώπης. Κι όλα αυτά επειδή τους ψήφισε ένας στους τρεις Έλληνες. Κι είχαν το απίστευτο θράσος να κατηγορούν την ίδια ώρα για προδότες τους πολιτικούς τους αντιπάλους!

Δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχουν νομικά θέματα. Σίγουρα υπάρχουν όμως πολιτικά ζητήματα και μάλιστα πολύ σοβαρά. Οι χειρισμοί αυτής της κυβέρνησης κινδύνευσαν να βγάλουν την χώρα από την Ευρώπη και να ανατρέψουν πλήρως τις στρατηγικές συμμαχίες της πατρίδας μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είχαν τέτοια εξουσιοδότηση από την ελληνικό λαό. Δεν τους έδωσε κάποιος εντολή να πάνε να διαπραγματευτούν με τον Σόιμπλε για την δραχμή ή με τους Ρώσους τις στρατηγικές μας συμμαχίες.

Αναρωτιόμαστε πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει μία κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να διαπραγματεύεται να δώσουμε στρατιωτικές βάσεις στον Πούτιν και με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια. Τυχοδιώκτες; Τσαρλατάνους της πολιτικής; Επικίνδυνους; Άραγε, μιλάμε ακόμη σοβαρά για αυτή την κυβέρνηση, όταν οι άνθρωποι έπαιξαν αποδεδειγμένα στα ζάρια το μέλλον του ελληνισμού; Και τι είναι αυτό που μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα επαναλάβουν σήμερα ή αύριο τις ίδιες πρακτικές;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι έχει να πει για όλα αυτά; Η Ελληνική Δικαιοσύνη; Η αντιπολίτευση; Για τον Σόιμπλε ξέρουμε πλέον πολύ καλά! Η κυβέρνηση αυτή εξυπηρετεί πλήρως τους σχεδιασμούς του. Του πρόσφερε στο πιάτο όλα εκείνα που δεν τα συζητούσαν καν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και δεν είναι μόνο το σχέδιο για την «προσωρινή» έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Είναι το Υπερταμείο, είναι ο πλήρης έλεγχος της χώρας μέχρι το 2060.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι εκείνοι που κατηγορούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για ενδοτισμό και τους έλουζαν από το πρωί ως το βράδυ με χαρακτηρισμούς όπως γερμανοτσολιάδες, τρόικα εσωτερικού και Τσολάκογλου, ήταν τελικά εκείνοι που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές. Που τους έκαναν όλα τα χατίρια. Που είπαν ναι σε όλα. Γι αυτό και είναι η πλέον αγαπητή κυβέρνηση στους δανειστές και στους … Θεσμούς. Επειδή είναι η μόνο κυβέρνηση που δεν υπολόγισε το παραμικρό, που ψήφισε τα πάντα και με μόνο αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία.

Την ίδια ώρα αποδεικνύεται πόσο αληθινό ήταν εκείνο που από την πρώτη στιγμή επισήμαναν δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι οι επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα απείλησαν την ίδια την Δημοκρατία. Κι αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα απ' όλα. Η παρέα αυτή απείλησε να αλλάξει τον χαρακτήρα του πολιτεύματος. Διότι αυτό θα σήμαινε η έξοδος της χώρας από την Ευρώπη και η ταύτισή της με τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Βενεζουέλας.

Το αίτημα των εκλογών γίνεται περισσότερο επίκαιρο τώρα, μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για την χώρα. Κάθε μέρα παραμονής της στην εξουσία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον ελληνισμό. Ο ερασιτεχνισμός τους, οι ιδεοληψίες τους, η απίστευτη ανικανότητά τους, ο τυχοδιωκτισμός τους και η βαθιά πολιτική ανηθικότητά τους, καθιστούν αυτή την κυβέρνηση μια πραγματική ωρολογιακή βόμβα. Δεν θα φύγουν εύκολα και δεν υπάρχει κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα επαναλάβουν εκείνα που έκαναν το 2015 και τα οποία βγαίνουν πλέον με στοιχεία στην δημοσιότητα.

Ας μην παριστάνουν διάφοροι πολιτικοί, οικονομικοί και θεσμικοί παράγοντες ότι πέφτουν από τα σύννεφα. Μέχρι χτες έκαναν «πλάτες» στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όλα αυτά ήταν εικασίες, φήμες και τίποτε περισσότερο. Να λοιπόν που δεν είναι φήμες. Θα συνεχίσουν, άραγε, να στηρίζουν ποικιλοτρόπως αυτή την κυβέρνηση ή θα κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον; Να μην ξεχνάνε ότι χωρίς την δική τους ισχυρή στήριξη ο Αλέξης Τσίπρας κι αυτή η θλιβερή κυβέρνηση θα ήσαν ήδη παρελθόν.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]