Αγαπάτε αλλήλους…not!

Του Θανάση Χειμωνά

Ο αντιρατσιστικός νόμος πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ψηφιστεί. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και σθεναρές. Αυτές των συντηρητικών, των εθνικιστών και των ρατσιστών υπήρξαν εύλογες. Είχαν πιστέψει βλέπετε (οι αφελείς!) πως η ασυδοσία, η μισανθρωπία που ξερνούν σε κάθε ευκαιρία θα τους έβαζε πλέον σε μπελάδες. Γκρίνια  όμως υπήρξε και από διάφορους  ψευτοπροοδευτικούς κύκλους που έχουν κάνει λάστιχο την (δήθεν) ρήση του Βολταίρου «Διαφωνώ με αυτό που λες» κλπ κλπ οι όποιοι και στηλίτευσαν την «λογοκρισία», τονίζοντας πως κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να υποστηρίζει τις απόψεις του όποιες και αν είναι αυτές.

Ε, όχι ρε φίλε! Λυπάμαι αλλά κάποια πράγματα απλώς δεν επιτρέπεται να ακούγονται. Δεν είναι δυνατόν μια σύγχρονη και μοντέρνα κοινωνία να ανέχεται κηρύγματα φυλετικού και θρησκευτικού μίσους από σκοτεινούς κύκλους που, εσχάτως, φτάνουν στο σημείο να ασπάζονται έως και τον ναζισμό.

Δυστυχώς τα φαινόμενα ρατσισμού δεν αποτελούν καινούργιο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Από το ξεκίνημα της δεκαετίας του 90 δε, αφενός με την είσοδο των οικονομικών μεταναστών από την Ανατολική Ευρώπη στη χώρα μας αφετέρου με την εμφάνιση της (ανεξέλεγκτης πολλές φορές) ιδιωτικής τηλεόρασης παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της Κρίσης, του Προσφυγικού αλλά και της άνθισης των σόσιαλ μίντια ο νεοελληνικός ρατσισμός χτύπησε κόκκινο. Μπροστάρηδες σε αυτόν τον ρατσιστικό παροξυσμό είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού Κλήρου. Άτομα όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο Καλαβρύτων, Αμβρόσιος αλλά και ο «πολύς» Άνθιμος της Θεσσαλονίκης εκστομίζουν αδιανόητα ακραίους χαρακτηρισμούς σε βάρος των αλλοδαπών, των μουσουλμάνων και των ομοφυλοφίλων- χαρακτηρισμοί οι οποίοι, σε οποιαδήποτε ευνομούμενη δυτική χώρα θα προκαλούσαν αυτεπάγγελτη επέμβαση του εισαγγελέα. Η Ελλάδα όμως δεν είναι ούτε ευνομούμενη ούτε δυτική χώρα κι έτσι οι «οργισμένοι» ιερείς λένε συνεχώς ό,τι γουστάρουν χωρίς την παραμικρή τιμωρία.

Ωστόσο, κάτι φάνηκε να αλλάζει το ΠΣΚ που μας πέρασε. Πιο συγκεκριμένα ο Σεραφείμ εμφανίστηκε την Παρασκευή στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για να σχολιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη λεγόμενη θεματική εβδομάδα για τις έμφυλες ταυτότητες στα σχολεία. Ο πειραιώτης ιερωμένος εξαπέλυσε έναν από τους συνηθισμένους του ομοφοβικούς καταιγισμούς, αποκαλώντας την ομοφυλοφιλία «ψυχοπαθολογική εκτροπή» και «σεξουαλική τραγωδία» (!) και συγκρίνοντάς την με την παιδεραστία και την κτηνοβασία πριν αποχωρήσει από το πάνελ, προσβάλλοντας όλους τους συμμετέχοντες. Η προκλητική συμπεριφορά του προκάλεσε την ενόχληση ορισμένων φορέων που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα οι οποίοι και  κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησαν φήμες πως η Ελληνική Αστυνομία προσπαθούσε να εντοπίσει τον ιερέα ο οποίος  κρυβόταν για να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία.

Λίγο σοβαροί να είμαστε όμως. Στην Ελλάδα ζούμε. Και δη στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Σε μια ελέω Θεού «Δημοκρατία». Οι μόνοι άνθρωποι που πάνε ποτέ αυτόφωρο είναι όσοι ποταποί δημοσιογράφοι τολμήσουν να γράψουν κάτι εναντίον του Πάνου του Καμμένου. Η ίδια η Ελ.Ας έσπευσε να διαβεβαιώσει πως «Εκτός από τη διεξαγωγή έρευνας δεν έχει κινηθεί καμιά άλλη διαδικασία». Με τα Ιερά και τα Όσια της χώρας μας δεν παίζουμε.