Αφήστε τα σάπια «σύντροφοι»!

Του Θανάση Χειμωνά

Συνειδητά δεν ασχολήθηκα καθόλου με το ζήτημα της Ηριάννας Β.Λ. Ο λόγος απλός: Δεν είχα ιδέα για το αν είχε δίκιο ή όχι. Από ό,τι κατάλαβα όλη η ιστορία έχει να κάνει με μερικό δείγμα DNA που βρέθηκε πάνω σε γεμιστήρα όπλου. Ο δικηγόρος της υποστήριξε πως το αποτύπωμα αυτό, ακριβώς επειδή δεν είναι «πλήρες», δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν καθώς μπορεί να ανήκει στον οποιονδήποτε, έναν ισχυρισμό που απέρριψαν οι δικαστές, καταδικάζοντας την πελάτισσά του.

Όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν το CSI Νέα Υόρκη το οποίο ούτως ή άλλως δεν παρακολουθούσα ποτέ καθώς προτιμώ φιλήσυχες σειρές όπως τα Φιλαράκια, το Two and a Half Men- άντε μέχρι Ντετέκτιβ Μονκ. Φυσικά, εγώ αποτελώ μια μικροσκοπική εξαίρεση καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μου κάτι τέτοια τα παίζει στα δάχτυλα. Έτσι, η Ηριάννα «αθωώθηκε» από τους μεν  και «καταδικάστηκε» από τους δε. Δια βοής. Ελάχιστοι νοιάζονται πραγματικά αν είναι αθώα ή ένοχη. Σημασία για όλους έχει το γεγονός ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το θέμα μου δεν είναι καν η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, (ή «ΚοντΩνή» όπως τον έγραψε ο φίλος Νίκος Ξυδάκης) ο οποίος υποσχέθηκε νέα δίκη με διαφορετικούς δικαστές. Δεν θεωρώ πως πρόκειται για ουσιαστική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Απλώς ο Κοντονής θέλησε αφενός να συνεχίσει την επίθεση που έχει ξεκινήσει το κόμμα του εναντίον των δικαστών γενικώς, αφετέρου να πείσει κάποιους χαζοαριστερούληδες πως η κυβέρνησή του δεν έχει ευθύνη για την καταδίκη της Ηριάννας. Αντίθετα π.χ. με τους Σαμαροβενιζέλους που κρατούσαν μέσα στη φυλακή τον Κώστα Σακκά μόνο και μόνο επειδή ήντουσαν φασίστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Όχι βεβαίως επειδή δεν θέλει αλλά επειδή δεν μπορεί. Αν μπορούσε αυτή τη στιγμή η ιδιωτική τηλεόραση θα αποτελείτο από τέσσερα συριζοκάναλα τα οποία θα μετέδιδαν 24/7 τα ανδραγαθήματα του Πεφωτισμένου Αλέξη Τσίπρα.

Θέλω λοιπόν να σταθώ στην ανακοίνωση που έβγαλε  ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας. Η Κουμουνδούρου περνάει γενεές 14 την «Δικαιοσύνη» (η οποία πλέον για τους συριζαίους αποτελεί έννοια με αρνητική σημασία) καταλήγοντας σε ένα βαρύγδουπο: «Χάσαμε μια (μάχη την) Παρασκευή, έρχονται άλλες, θα τις κερδίσουμε». Αν και αγνοώ το νόημα της χρήσης του πρώτου πληθυντικού, μη καταλαβαίνοντας με ποια λογική ο (απόλυτα εξουσιαστικός) ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με μια αντιεξουσιάστρια, σέβομαι την τοποθέτηση αυτή. Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κάθε ΣΥΡΙΖΑ, του κάθε πολίτη αυτής της χώρας να σχολιάζει μια δικαστική απόφαση. Και είναι παραπάνω από προφανές πως τα ελληνικά δικαστήρια έχουν πολλές φορές βγάλει αποφάσεις-εκτρώματα.

Υπάρχει όμως μια φράση που με έκανε να βγω από τα ρούχα μου. Που με εξόργισε, με αηδίασε. Γράφουν λοιπόν οι «σύντροφοι»: «Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι». Οπ! Μια στιγμή- ας αφήσουμε για λίγο τις «Ηριάννες». Τους «Μιχαλολιάκους» όπως και τους Ρουπακιάδες δεν τους έβγαλε από τη φυλακή κάποιος δικαστής. Ούτε φυσικά ο εισαγγελέας Προβατάρης όπως διαδίδουν κάποιοι «καλοθελητές» στοχοποιώντας τον. Οι χρυσαυγίτες είναι ελεύθεροι να τραμπουκίζουν γυναικόπαιδα επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα τρέναρε ΣΚΟΠΙΜΑ την δίκη τους ώστε να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι μιας και  είχε λήξει η περίοδος προφυλάκισής τους. Και, βεβαίως βεβαίως,  αυτό δεν είναι το μοναδικό αλισβερίσι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή από το 2012 και μετά. Αφήστε λοιπόν τα σάπια «σύντροφοι». Καλά κάνετε και υποστηρίζετε την Ηριάννα. Την Χρυσή Αυγή όμως ΕΣΕΙΣ την βγάλατε έξω. ΕΣΕΙΣ είσαστε υπεύθυνοι που οι δολοφόνοι (πληθυντικός αριθμός) του Παύλου Φύσσα αλωνίζουν ελεύθεροι. ΕΣΕΙΣ συνεργάζεστε μαζί τους σε όλα τα επίπεδα. Είναι εύκολο να μας το παίζετε «antifa» με επικολυρικές ανακοινώσεις για την Ηριάννα. Τους ναζήδες όμως εσείς τους βγάλατε από την «μπουζού». Και κάποια στιγμή (ελπίζω ότι) θα λογοδοτήσετε (και) γι αυτό.