Αφήνουν μία χώρα στο έλεος του Θεού!

Αφήνουν μία χώρα στο έλεος του Θεού!

Χρειάζεται οι Θεοί να διαθέτουν μεγάλα αποθέματα ελέους και υπομονής για να περάσει κι αυτό το καλοκαίρι. Η Ελλάδα είναι μία απροστάτευτη χώρα. Μία χώρα υπό διάλυση. Βαρεθήκαμε να μετράμε πόσες «πρώτες προτεραιότητες» έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να ασχοληθεί με τα εθνικά θέματα, να σώσει την ΔΕΗ, τις τράπεζες, να φέρει επενδύσεις, να ενισχύσει την πολιτική προστασία, να θωρακίσει ψηφιακά την χώρα.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' ότι φαίνεται. Στην πρώτη βροχή θα φύγει η μπογιά με την οποία έχουν περάσει βιαστικά τις προσόψεις οι Παππάδες και οι Σπίρτζηδες και θα φανεί από κάτω η βαθιά διάβρωση που έχει «καταφάει» τα κτήρια. Πέρασαν από πάνω μας 4,5 καταστροφικά χρόνια.

Οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζουν με ορδές βαρβάρων που κατέλαβαν τις πόλεις και τις ρήμαξαν. Δεν πρόκειται για μία ακόμη άσκηση καμένης γης, σαν κι αυτές που έκαναν όλες οι νέες κυβερνήσεις στο παρελθόν. Το 2015 κόστισε κάτι περισσότερο από 80 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πιο μέτριες εκτιμήσεις. Οι άνθρωποι που υποσχέθηκαν να σκίσουν τα μνημόνια, έφεραν τελικά δύο αχρείαστα μνημόνια και καταδίκασαν σε αφανισμό την μεσαία τάξη. Παρέλαβαν μία κερδοφόρο ΔΕΗ και την έστειλαν στο χρεοστάσιο. Διέλυσαν τα ΕΛΤΑ, «εξαΰλωσαν» τις επενδύσεις του δημοσίου στις τράπεζες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και αφήνει πίσω του μια χώρα στο έλεος του Θεού. Πού ήταν η ηγεσία του επιχειρηματικού κόσμου να προειδοποιήσει έγκαιρα; Πού ήταν η πνευματική ηγεσία αυτής της χώρας να αντισταθεί στα όσα ειδεχθή συνέβησαν; Με την προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης, με την σκευωρία της Novartis, με την διάλυση των πανεπιστημίων;

Δεν αποκλείεται οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που σιώπησαν όλο αυτό τον καιρό να βρουν και πάλι την φωνή τους τώρα που αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτοί που ήσαν ανεκτικοί στα μύρια όσα έγιναν αυτά τα τελευταία 4,5 χρόνια, μπορεί να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν ανέλαβε γρηγορότερα…

Το 2019 δεν θα κλείσει εύκολα. Έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικά δύσκολο εξάμηνο. Φαίνεται να μας «κρύβει» πολλές ακόμη εκπλήξεις. Είναι που η χώρα βρίσκεται παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε «έκτακτη κατάσταση». Οι υπάρχουσες αντοχές των συστημάτων δοκιμάζονται με κάθε ευκαιρία. Ένας μίνι καύσωνας είναι πιθανόν να μας τινάξει στον αέρα. Την ίδια ώρα που υψηλόβαθμα στελέχη της ηλεκτρικής εταιρείας πιθανότατα θα «συλληφθούν» να απολαμβάνουν το τσίπουρό τους σε κάποιο μεζεδοπωλείο. Ναι, αυτή η κυβέρνηση ήταν η κυβέρνηση του τσίπουρου και του φραπέ!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ζητηθούν ευθύνες! Δεν μπορεί κάποιος να έχει παραλάβει την ΔΕΗ με κέρδη και να την παραδίδει με ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Δεν μπορεί κάποιος να έχει χρησιμοποιήσει τα χρήματα των καταναλωτών στα ΕΛΤΑ για να πληρώσει μισθούς του προσωπικού και να μην του έχουν ζητηθεί εξηγήσεις. Δεν μπορεί να έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλες ζημιές με τις αποφάσεις τους για τις τράπεζες και να νομίζουν ότι θα τελειώσουν όλα με τον τρόπο που έκλειναν οι παλιοί εργολάβοι τις δουλειές τους, γράφοντας στο πίσω μέρος του άσσος κασετίνα. Θα δώσουν εξηγήσεις. Θέλουν δεν θέλουν! Είπαμε! Χρειάζεται το έλεος του Θεού. Αλλά και ο ελεήμων Θεός δεν μπορεί, στο τέλος θα επαναστατήσει με τα όσα έχουν συμβεί, αν και εφόσον δεν υπάρξει Δικαιοσύνη.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]