Άδωνις vs Γκέμπελς

Του Θανάση Χειμωνά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε τελευταία στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω του άγριου καυγά του με τον υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, το όνομά του ακούστηκε και για έναν άλλο λόγο. Δυο-τρεις μέρες μετά την υπερψήφιση της δήθεν 13ης σύνταξης του Τσίπρα στη Βουλή, κυκλοφόρησε ευρέως μια δική του δήλωση-σοκ.  Σύμφωνα λοιπόν με συγκεκριμένα (γνωστά και μη εξαιρετέα) ειδησεογραφικά site ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε κατά λέξη για την στάση του κόμματός του στην εν λόγω ψηφοφορία: «Πήραμε Τηλέφωνο Στις Βρυξέλλες Και Έτσι Το ΝΑΙ Έγινε ΠΑΡΩΝ Στη Βουλή» (αν σας ξενίζει η ορθογραφία να ξέρετε πως το έκανα copy-paste από ένα από τα site). Η είδηση-βόμβα συνοδευόταν από τη λεζάντα: «Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που τελείωσε την Νέα Δημοκρατία» αλλά και το βίντεο με την επίμαχη φράση στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Φυσικά, ακολούθησαν πύρινα άρθρα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση που  παίρνει απευθείας εντολές από τον Σόιμπλε – κάτι που φυσικά «diedwsan» τα γνωστά συριζοτρόλ στα σόσιαλ μίντια.

Όταν το διάβασα παραξενεύτηκα. Ακόμα και αν ίσχυε (που προφανώς, προφανέστατα δεν θα ίσχυε) ήταν ποτέ δυνατόν ο Άδωνις να παραδεχτεί κάτι τέτοιο στον αέρα. Ιδεολογικά διαφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί του. Γνωρίζω πολύ καλά όμως πως είναι  ευφυέστατος.

 Εδώ όμως υπάρχει βίντεο. Για κάτσε να το δούμε…

Έκανα λοιπόν κλικ στο βιντεάκι του YouTube. Και δεν πίστευα στα μάτια μου. Όχι φυσικά για όσα έλεγε ο Άδωνις ο οποίος ξεκαθάριζε πως ναι μεν τηλεφώνησε στις Βρυξέλλες αλλά  όχι για να μιλήσει με τον Σόιμπλε (!) αλλά με τον αρχηγό του κόμματός του, Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρισκόταν εκείνες τις μέρες εκεί. Σοκαρίστηκα με τη χυδαιότητα όσων διακινούσαν ένας τόσο χοντροειδές, αφελές και χυδαίο ψέμα πλάι σε ένα βίντεο που το μόνο που έκανε ήταν να διαψεύδει στεγνά τους ισχυρισμούς τους.

Δε βαριέσαι όμως… Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμπολίτες μας που θεωρούν πως όντως η Νέα Δημοκρατία παίρνει εντολές από τον Σόιμπλε και καυχιέται για αυτό στα κανάλια. Το πιστεύουν. Και δεν το κάνουν επειδή είναι βλάκες αλλά επειδή θέλουν να το πιστέψουν. Ικανοποιεί τις ιδεοληψίες τους, επιβεβαιώνει τον μανιχαϊστικό κόσμο στον οποίο ζουν.

Δεν είναι δα και η πρώτη φορά. Παλιότερα, το  σύνθημα «Και Α και Ου και ΔΑΠ ΝουΔουΦουΚου» των ΔΑΠιτών είχε μεταφραστεί σε «Γερά Γερούν…».  Όλοι οι αρχηγοί τους ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εσχάτως μέχρι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που τόλμησε να «αλλαξοπιστήσει» έχουν δεχθεί  χυδαίες συκοφαντίες και επιθέσεις για να παρουσιαστούν στον συριζαίικο όχλο ως τσιράκια των «ξένων».

Αυτά τα έξι χρόνια ένα πράγμα μονάχα λειτουργεί στην εντέλεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο μηχανισμός προπαγάνδας του. Ένα χυδαίο συνονθύλευμα κομματόσκυλων, δημοσιογράφων, μπλόγκερ και ανεπάγγελτων που πνίγει στη λάσπη όποιον τολμά να αρθρώσει αντίθετη άποψη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό  πως ένα κόμμα που ξεκίνησε από τον Καρλ Μαρξ  έχει πλέον καταλήξει στον Γιόζεφ Γκέμπελς.