Α. Ζαμπούκας

Μόνο offshore θα φτιάχνουν οι μαθητές στα σχολεία της Νέας Δημοκρατίας

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα παιδείας της ΝΔ: «Από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του κ. Μητσοτάκη δεν γλυτώνουν πια ούτε οι μαθητές του σχολείου, αφού μέχρι κι αυτοί θα πρέπει να διδάσκονται την…επιχειρηματικότητα και να «ασκούνται» σε επιχειρήσεις. Θα διδάσκονται, άραγε, και Βασικές Αρχές Ίδρυσης offshore εταιριών, ή αυτό θα είναι προσφερόμενο μάθημα μόνο για άριστους;».
Μόνο offshore θα φτιάχνουν οι μαθητές στα σχολεία της Νέας Δημοκρατίας

To νέο «μενού» του κυβερνητικού «αεροσκάφους»

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Ένας σταθερός εχθρός της συντεταγμένης φιλελεύθερης δημοκρατίας είναι το πελατειακό κράτος. Αυτό δεν εξαντλείται σε προσλήψεις ημετέρων αλλά εκτείνεται σε πράξεις, ιδίως δε, σε παραλείψεις που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της κρατικής μηχανής.
To νέο «μενού» του κυβερνητικού «αεροσκάφους»

Yπάρχει καλύτερος δήμαρχος από τον Μπουτάρη

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη περίεργη. Είναι μια πόλη προσφύγων που μόνο μέσα από τις σελίδες του Γιώργου Ιωάννου μπορεί κάποιος να την καταλάβει. Εκεί όπου η γενέθλια πόλη, οι φτωχογειτονιές, οι προσφυγικοί συνοικισμοί, τα σκοτεινά σοκάκια, το λιμάνι, το Βαρδάρι, τα καταγώγια υποβάλλονται μέσα από το ήθος των ανθρώπων τους ως οργανική παρουσία.
Yπάρχει καλύτερος δήμαρχος από τον Μπουτάρη

H πανάκριβη εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Το κράτος είναι μόνο το πρόθυμο προς κατάληψη λάφυρο της εξουσίας. Και επειδή λειτουργεί ως «ενεχυροδανειστήριο» της πολιτικής ευδοκίμησης διαφόρων κομματικών «δανειοληπτών» παραμένει αρνητικό ή αδιάφορο σε κάθε διεκδίκηση ευημερίας για τους πολίτες.
H πανάκριβη εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν ντρέπονται;

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι με τον νόμο του 2017 υπάρχει πεντακάθαρη διάταξη και δεν σημαίνει ότι το πλημμέλημα που γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο δεν διώκεται.
Γιατί δεν ντρέπονται;

Ο παιδότοπος της Αριστεράς

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εξοργίζει τους αριστερούς και δεν πείθει τους σοσιαλδημοκράτες. Για αυτό και βαδίζει προς τις εκλογές δημιουργώντας μέτωπα, σκάβοντας χαρακώματα. Λογικά θα πάει σε μία αναμέτρηση ιδεολογικά αποφορτισμένη, με εξαίρεση κάποια συνθήματα για τη Δεξιά από αυτά που πουλούσε ο μακαρίτης ο Κουρής.
Ο παιδότοπος της Αριστεράς

Ποιος φοβάται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; 

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Ας δούμε ποιος αντιπροσωπεύει τη φωνή της συλλογικής συνείδησης ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα κόμματα, οι ακαδημαϊκοί δημόσιοι υπάλληλοι, αρκετοί «επιφανείς» δημοσιογράφοι, οι απανταχού συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων. Λίγο πολύ, αυτοί είναι οι «δυναμικοί» και «επίσημοι» εκπρόσωποι στην άρνηση, για απελευθέρωση των πανεπιστημίων και ίδρυση ιδιωτικών.
Ποιος φοβάται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; 

Πώς θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα αυτοί που επιθυμούν την ανατροπή του;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Ας είμαστε σοβαροί. Ο καπιταλιστικός κόσμος και η αστική δημοκρατία αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες πηγές του κακού για τον σύγχρονο άνθρωπο. Τον αλλοτριώνουν, τον φθείρουν και κατ’επέκταση τον καθιστούν ανασφαλή και δυστυχή μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της κοινοτικής ευδαιμονίας που δικαιούται...
Πώς θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα αυτοί που επιθυμούν την ανατροπή του;

Ψάχνει κάποιον που ξέρει να χάνει...

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εναγωνίως υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας. Θα είναι πρόσωπο- έκπληξη το οποίο «δεν ξέρει να χάνει»! Και όπως αναμένεται, θα κατατροπώσει τους δύο έτερους υποψηφίους Μπακογιάννη και Γερουλάνο. Αναμένουμε την υποψηφιότητα. Περισσότερο όμως, η αγωνία μας αφορά στην αποκάλυψη κάποιας δραματοποίησης από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην πλήττουμε.
Ψάχνει κάποιον που ξέρει να χάνει...

Τι θα ψηφίσουν οι νέοι στις εκλογές;

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (42,3% τον Ιανουάριο), στην Ισπανία (35%) και στην Ιταλία (31,7%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (6,1%) και στην Τσεχία (6,8%).
Τι θα ψηφίσουν οι νέοι στις εκλογές;

Στο θολωμένο του μυαλό. Κάποιοι ευθύνονται για αυτό που συμβαίνει...

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Αυτό που κινείται γύρω μας είναι ανεπαίσθητο και δύσκολα αντιληπτό για τους περισσότερους. Δικαιολογημένα βέβαια, για τον μέσο άνθρωπο, όπως συμβαίνει σε όλες τις αθόρυβες εκτροπές. Όπως συμβαίνει με τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα που προσαρμόζονται σε κάθε νέα κατάσταση, χωρίς να κατανοούν την αργή αλλά φθίνουσα πορεία της πραγματικότητας που τους περιβάλλει.
Στο θολωμένο του μυαλό. Κάποιοι ευθύνονται για αυτό που συμβαίνει...

Έρχεται νέο «αναδρομικό» μνημόνιο;

Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Η Ελλάδα βρίσκεται στον όγδοο χρόνο μιας δημοσιονομικής κρίσης που την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Κι όμως, λίγοι από το πολιτικό σύστημα έχουν καταλάβει ποιο ήταν το πρόβλημα. Ελάχιστοι άνθρωποι επιδεικνύουν την ωριμότητα να δεχτούν ότι το Δημόσιο ήταν αυτό που ευθύνεται για τον οικονομικό εκτροχιασμό της.
Έρχεται νέο «αναδρομικό» μνημόνιο;

Στείλτε στο επόμενο Eurogroup τον Ιερώνυμο

Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς: Πρώτα να απελευθερώσει 10 χιλ. θέσεις από το Δημόσιο για νέους διορισμούς. Στη συνέχεια να επιδείξει “αριστερή αποφασιστικότητα” στο παραδοσιακό της κοινό και τέλος να ικανοποιήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενισχύοντας την εξουσία του ίδιου αλλά και της Ιεράς Συνόδου.
Στείλτε στο επόμενο Eurogroup τον Ιερώνυμο

Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Μόνο τυχοδιώκτες της εξουσίας...

Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Περνούν οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια, με την χώρα να πορεύεται χωρίς σχέδιο και προοπτική. Με κυβερνήσεις που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πολιτική επιβίωση και όχι για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας.
Δεν υπάρχει κυβέρνηση. Μόνο τυχοδιώκτες της εξουσίας...

H «μεταδημοκρατία» Πολάκη, Καμμένου και Νίκου Κοτζιά…

Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τον όρο «μεταδημοκρατία» στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την παρουσία των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το ίδιο έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δηλώνοντας πως υπάρχει ένα παγκόσμιο σχέδιο συνωμοσίας που συνδέεται με την Μεταδημοκρατία…
H «μεταδημοκρατία» Πολάκη, Καμμένου και Νίκου Κοτζιά…

Το ΕΑΜ δεν επιτρέπει την αναθεώρηση του άρθρου 16...

Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2018, 00:02
"H δημιουργία «μη κρατικών - μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» αποτελεί «βασικό στόχο» στη νέα συνταγματική αναθεώρηση. Ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε την πρόταση για την ίδρυσή τους ως «γενικευμένο αίτημα της κοινωνίας», αξιοποιώντας προφανώς τη συναίνεση του Γ. Παπανδρέου. Πραγματικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει πιο συγχρονισμένη χορωδία από τη ρητορική που διατυπώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα στο θέμα αυτό".
Το ΕΑΜ δεν επιτρέπει την αναθεώρηση του άρθρου 16...

Διορίστε, διορίστε. Στο τέλος κάτι θα μείνει..

Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018, 00:02
H χώρα αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο πλούσια της Ευρώπης. Να διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ΑΕΠ του πλανήτη παράγοντας ασιατικό, ευρωπαϊκό και αφρικανικό πλούτο... Να έρχονται πετροδολάρια από την Ανατολή, να διαθέτει την δική της Silicon Valley, να μαζεύει φοιτητές από όλον τον κόσμο, η γη της να αποδίδει πάνω από 2.000 ευρώ το στρέμμα και τα ομόλογά της να είναι τα ασφαλέστερα του κόσμου.
Διορίστε, διορίστε. Στο τέλος κάτι θα μείνει..

Ακόμα δεν πιάσαμε πάτο

Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την σημειολογική εξέλιξη της λέξης "επενδυτής" για την Αριστερά, στην διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Στην δεκαετία του '70 ο επενδυτής ήταν κάτι μεταξύ εγκληματία και βιαστή. Αν υπήρχε περίπτωση να συλληφθεί για τις ειδεχθείς πράξεις του, θα κατέληγε σίγουρα σε κάποιο κέντρο κράτησης για παραδειγματισμό.
Ακόμα δεν πιάσαμε πάτο

Γιατί ο κόσμος ψηφίζει ακροδεξιούς;

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα κόψει την κρατική διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης. Γιατί θεωρεί ότι «λένε ψέματα», Εντείνοντας έτσι, την πίεση προς τους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν επικριτικά μετά τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή.
Γιατί ο κόσμος ψηφίζει ακροδεξιούς;

Κρατικοδίαιτος «startupper» στην ΑΣΟΕΕ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Ένας μικροπωλητής Ασιάτης βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της ΑΣΟΕΕ και απολαμβάνει την ασφάλεια του ασύλου. Το εμπόρευμά του, όμως, είναι απλωμένο στο πεζοδρόμιο. Και όσοι συναλλάσσονται μαζί του, χωρίς να εκπλήσσονται από το θέαμα και τη ευρηματικότητα του ευφυούς “εμπόρου”. Κόσμος πάει κι έρχεται αλλά κανείς δεν χαμογελάει έστω στον διπλανό του, για την μορφή του «επιχειρείν» που συνδυάζει δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία…
Κρατικοδίαιτος «startupper» στην ΑΣΟΕΕ

Δημοφιλέστερα Άρθρα