Α. Ζαμπούκας

Δεν φτάνει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μην υπάρχει την επόμενη μέρα!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε μία ανεξέλεγκτη πορεία κατάρρευσης. Ακόμα κι αν οι εκλογές γίνουν πριν από τον Μάιο. Όχι μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά μεγαλώνει αλλά κυρίως, επειδή, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία, μία κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία του 36%, διαθέτει έναν κόμμα του 3%...
Δεν φτάνει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μην υπάρχει την επόμενη μέρα!

Δεν έχουν όρια σε τρόπους, θεσμούς και συντάγματα

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 00:02
Δεν έχουν όρια σε τρόπους, θεσμούς και συντάγματα. Δεν τους ενδιαφέρει η ευπρέπεια, η πρόνοια των θεσμών και των νόμων, δεν τους αφορά η λειτουργία της αστικής δημοκρατίας. Επιπλέον, το «ηθικό πλεονέκτημα» που απέκτησαν από το άθλιο κανάκεμα της ιστορίας, τους έχει απενοχοποιήσει για οποιαδήποτε κοινοβουλευτική απρέπεια ή συνταγματικό μαγείρεμα.
Δεν έχουν όρια σε τρόπους, θεσμούς και συντάγματα

Αλίμονό σας, οι Φιλελεύθεροι έρχονται

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, 00:02
Δύο χρόνια πριν, ο Σλοβάκος επιχειρηματίας Ivo Štefunko ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, το Progresivne Slovensko. Πολλοί τότε σκέφτηκαν «Ω όχι, ακόμα ένα μικρό κόμμα για τους διανοούμενους της πόλης». Λιγότερο όμως από ένα χρόνο μετά το ιδρυτικό του συνέδριο, οι Σλοβάκοι φιλελεύθεροι είχαν περισσότερες επιτυχίες απ’ όσες θα μπορούσαν να ονειρευτούν.
Αλίμονό σας, οι Φιλελεύθεροι έρχονται

Ηγέτης ή οπαδός της κοινής γνώμης;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, 00:02
Το μοτίβο των ναυαγών που προτιμούν να φάει ο ένας τον άλλον για να σωθούν είναι γνωστό. Μολονότι έχουν στην διάθεσή τους ένα ολόκληρο δάσος για να φτιάξουν μια βάρκα και να φύγουν, κανείς τους δεν θέλει να κόψει το πρώτο δέντρο. Γιατί φοβάται ότι οι άλλοι, αφού πρώτα τον εκμεταλλευτούν, θα τον εγκαταλείψουν μόνο του στο νησί.
Ηγέτης ή οπαδός της κοινής γνώμης;

Ο Λατούς και οι κανίβαλοι του Πολυτεχνείου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, 00:02
Ήταν η πρώτη γενιά που θυσίασε τόσα λίγα για να κερδίσει τόσα πολλά. Η γενιά που με την ρηχή της πνευματικότητα, την ημιμάθεια και την ανούσια συνθηματολογία της δημιούργησε τις πιο κενές ιδεολογίες. Και κυρίως, η γενιά που κανιβάλισε τα παιδιά της!
Ο Λατούς και οι κανίβαλοι του Πολυτεχνείου

Tα λούμπεν θα κατασπαράξουν τον Τσίπρα

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 00:02
Το θέαμα χθες, στους διαδρόμους της Βουλής ήταν κάπως περίεργο. Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου κυκλοφορούσε έξαλλη, χάνοντας πολλές φορές τον έλεγχο της συμπεριφοράς της. Και με κάθε ευκαιρία, επαναλάμβανε την απειλή της παραίτησής της από το βουλευτικό αξίωμα. Για να προκαλέσει πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία ή την διαφοροποίησή της από την επίσημη κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Tα λούμπεν θα κατασπαράξουν τον Τσίπρα

Γιατί η ιδεολογία τους είναι μόνο το μίσος;

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 00:02
Η κόρη του Λοΐζου με τις δηλώσεις της υπέρ τρομοκρατών και ο βουλευτής Κυρίτσης με τις προτιμήσεις του στις μολότοφ είναι καλές ευκαιρίες να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Αλλά και η διόγκωση του εξτρεμισμού, τα Εξάρχεια, οι επιθέσεις, η βία, οι κουκουλοφόροι, το μίσος που επικρατεί στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα είναι μερικά από τα κομμάτια του εφιαλτικού παζλ.
Γιατί η ιδεολογία τους είναι μόνο το μίσος;

Οι δρομείς του Μαξίμου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 00:02
Οι δρομείς του Μαξίμου ξεκινούν για την τελευταία διαδρομή της μεγάλης εξόδου. Όσο περνάει ο χρόνος και πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο θα μεταλλάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάζει τρίχωμα ο λύκος για να γίνει αρνί… Ο Τσίπρας είναι γόνος μια συνομοταξίας ανθρώπων που συνήθισαν να επιβιώνουν και να εξελίσσονται, όχι μέσω της δημιουργικότητας αλλά δια μέσου της ανωμαλίας και της συνεχούς δημιουργίας δικτύων.
Οι δρομείς του Μαξίμου

Οι Ευρωπαίοι περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 00:02
Σε «πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα προχώρησε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Eurogroup. Η εξέλιξη αυτή μοιάζει απολύτως φυσιολογική καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
Οι Ευρωπαίοι περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Γιατί δεν λέτε ΠΑΣΟΚ το ΚΙΝΑΛ να σαρώσετε;

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019, 00:02
Αλλάζεις ονόματα, όταν θέλεις να σβήσεις τις παλιές αμαρτίες. Όταν προσπαθείς να απαλλαγείς από το σκοτεινό παρελθόν σου. Κάτι τέτοιο συνέβη με το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να αφήσει πίσω του όλες τις θολές περιόδους που το καταδίκασαν στην συνείδηση του λαού.
Γιατί δεν λέτε ΠΑΣΟΚ το ΚΙΝΑΛ να σαρώσετε;

Περισσότερο σεξ ή παιδεία;

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2019, 00:02
Ας ξεκινήσουμε από μια μεγάλη αλήθεια: οτιδήποτε ελληνικό υπάρχει ως σήμερα, υφίσταται μόνο ως γεγονός, συνήθεια ή κουλτούρα. Δηλαδή ως πολιτισμός πράξεων και όχι ως παρακαταθήκη θεωριών. Τι θέλω να πω; Οποιοδήποτε σύγγραμμα, οποιοσδήποτε κώδικας και οποιαδήποτε αφήγηση της εθνικής παράδοσης δεν θα ξεπερνούσε το φράγμα του ιστορικού χρόνου αν δεν υπήρχε κάποιος ρεαλιστικός λόγος για την μεταφορά τους.
Περισσότερο σεξ ή παιδεία;

Φτάνει η ώρα της κρίσης

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, 00:02
Ποινικές διώξεις σε βάρος 20 προσώπων άσκησαν οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 100 ανθρώπους. Μεταξύ των οποίων βρίσκονται η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Φτάνει η ώρα της κρίσης

Ασφάλεια μόνο για το καθεστώς

Τρίτη 05 Μαρτίου 2019, 00:02
Το πολιτικό σύστημα είχε πάντα την τάση να κατευθύνει την ασφάλεια της χώρας. Όχι το κράτος αλλά το πολιτικό σύστημα. Δηλαδή το κόμμα που κάθε φορά "κατακτά" το κράτος, μετά από μακροχρόνια λυσσαλέα προσπάθεια και πολιορκία. Επί καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και η εξήγηση βρίσκεται κάπου μεταξύ σταλινικού υποσυνείδητου και ιδεοληπτικού δογματισμού.
Ασφάλεια μόνο για το καθεστώς

O σύντροφος της ακροδεξιάς θέλει να γίνει ηγέτης της κεντροαριστεράς

Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι μόνο δια του κόμματος μπορεί να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί του κράτους, οι υπηρεσίες του και οι φορείς που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά η απόλυτη ταύτιση κράτους και κόμματος, αποτελεί την μόνη διέξοδο, για να ασκηθεί πολιτική.
O σύντροφος της ακροδεξιάς θέλει να γίνει ηγέτης της κεντροαριστεράς

Η ηδονή στο «τίποτα» της Αριστεράς

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019, 00:02
O Αριστοτέλης, στα Ηθικά Νικομάχεια, μιλούσε για την ηδονή της πολιτικής πράξης. Να ευχαριστιέσαι δηλαδή από την εφαρμογή της ιδέας σου. Να εμπνέεσαι, να σχεδιάζεις και να σου αρέσει να εφαρμόζεις. Εδώ ακριβώς, βρίσκεται το πρόβλημα με την αριστερά. Το πεδίο πολιτικού προβληματισμού της δεν βρίσκεται στην οντολογική αλλά στη δεοντολογική υπόσταση του κόσμου.
Η ηδονή στο «τίποτα» της Αριστεράς

Το κράτος σώζει ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO για το ΟPEN, και με την αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ. Στην αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου η διαφορά στην αναγωγή επί των εγκύρων ήταν 6,2 μονάδες.
Το κράτος σώζει ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ

Καταρρέουν οι γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Πόσες ανόητες συζητήσεις θα κάνουμε ακόμα για την Κεντροαριστερά; Πόσες σκηνές επαιτείας του ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε να εκτυλίσσονται μπροστά μας, μέχρι τις εκλογές; Και πόσες άχρωμες και αδιάφορες εκδηλώσεις θα οργανωθούν για να αισθανθούν καλύτερα όσοι κουβαλούν πάνω τους λίγο «τίμιο ξύλο» από το ιερό ΠΑΣΟΚ…
Καταρρέουν οι γέφυρες του ΣΥΡΙΖΑ

100 χιλιάδες ευρώ για δύο πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, η επίλυση μιας συγκεκριμένου τύπου δικαστικής διαφοράς για μια επιχείρηση στη χώρα μας χρειάζεται κατά μέσο όρο 1.580 ημέρες, δηλαδή σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια! Η Ελλάδα έρχεται στην 72η θέση ανάμεσα σε 190 χώρες, ενώ το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας είναι χειρότερο από της Αλβανίας, του Κοσόβου και του Βιετνάμ.
100 χιλιάδες ευρώ για δύο πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου

Στο μπαλκόνι με πολύχρωμα ρούχα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Στη χώρα του Οιδίποδα και των Ατρειδών, η πολιτική είναι, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, ιστορία μεταξύ «υστερικών» φατριών και οι αναλυτές έχουν πολλή δουλειά. Η διάγνωση; Παράνοια και ναρκισσισμός. Εδώ και 40 χρόνια, το πολιτικό σύστημα, όπως και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, λειτουργούν στα πλαίσια της παράνοιας.
Στο μπαλκόνι με πολύχρωμα ρούχα

Oι εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
Η χώρα αυτή θα κάνει την περίφημη «επανεκκίνηση», όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας συνειδητοποιήσει τις στοιχειώδεις αλήθειες. Μία από αυτές είναι η απόλυτη εξάρτησή της από τον κρατισμό. Γνήσιος εκφραστής του οποίου είναι μόνο το παλιό και αυθεντικό ΠΑΣΟΚ.Όταν επομένως, ο Διονύσης Σαββόπουλος λέει πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μόνο «εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα», έχει απόλυτο δίκιο.
Oι εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 20/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα