Α. Ζαμπούκας

Ο Αλέξης κλωσάει το αυγό του φιδιού

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Με αφορμή την αναφορά του Νίκου Δένδια, προχθές στη Βουλή, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς την αληθινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ένα ακροδεξιό κόμμα που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο πολιτικό σύστημα, εξασφαλίζοντας στην Αριστερά τη δυνατότητα να ελπίζει για την επιβίωσή της στις επόμενες εκλογές.
Ο Αλέξης κλωσάει το αυγό του φιδιού

Ο Θουκυδίδης στις Πρέσπες και στα Δωδεκάνησα...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στον Θουκυδίδη η ανθρώπινη φύση δοκιμάζει τις αντοχές της, όμως όλα κρίνονται στις αποφάσεις. Το Δίκαιο της Πυγμής επιβάλλεται πάντα, μέσα από σημαντικές αποφάσεις σπουδαίων ηγετών (Λύσανδρος) και οι μάχες χάνονται εξαιτίας της αλαζονείας ανίκανων στρατηγών (Κόνωνας).
Ο Θουκυδίδης στις Πρέσπες και στα Δωδεκάνησα...

Ο Tσιτσιπάς, ο Λάνθιμος, ο Αντετοκούνμπο και... ο Μπάμπης

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τι ενώνει τον Τσιτσιπά, τον Λάνθιμο, τον Αντετοκούνμπο και τον Μπάμπη; Ότι και οι τέσσερις ακολουθούν μια προσωπική επιτυχημένη πορεία η οποία τους εξασφαλίζει οικονομική ανεξαρτησία αλλά και αυτοεκτίμηση. Ότι η περίπτωσή τους αποτελεί ένα succes story βασισμένο στο ταλέντο, στην εργασία, στην εξωστρέφεια και στην εμμονή τους να πετύχουν οπωσδήποτε σ΄αυτό που κάνουν.
Ο Tσιτσιπάς, ο Λάνθιμος, ο Αντετοκούνμπο και... ο Μπάμπης

Είναι ανήθικο να στηρίζεις τον Τσίπρα

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Όλα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα τελευταία προκαλούν θλίψη και ντροπή για το μέλλον της δημοκρατίας στη χώρα. Και δεν έχουν σχέση μόνο με την συμφωνία των Πρεσπών και τους τριγμούς που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.
Είναι ανήθικο να στηρίζεις τον Τσίπρα

Αλέξη, ο «λαός» δεν είναι μαζί σου...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Σχεδίαζαν γεμάτοι αυτοπεποίθηση να διχάσουν τη Νέα Δημοκρατία, να παρασύρουν τη νέα Κεντροαριστερά και να πείσουν Αμερικάνους και Ευρωπαίους για την «ικανότητά» τους. Και όπως ήταν φυσικό, χειρίστηκαν το ζήτημα με τον χειρότερο τρόπο. Δεν επεδίωξαν τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος, δεν ενημέρωσαν κανέναν για το τι ήθελαν να κάνουν και δεν υπολόγισαν τη νεύρωση ενός ηττημένου λαού.
Αλέξη, ο «λαός» δεν είναι μαζί σου...

Μόνο ο δικομματισμός θα σώσει τη χώρα από το «Δελφινάριο»...

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής δημοκρατίας είναι η ευκολία με την οποία ο λαϊκισμός μπορεί να διεισδύει στην διαμόρφωση των πολιτικών αντιλήψεων. Η ευχέρεια που έχουν οι μηχανισμοί υπεραπλούστευσης αρχών, αξιών και ιδεών να πείθουν την κοινή γνώμη για την ποιότητα ή την λειτουργία του πολιτεύματος.
Μόνο ο δικομματισμός θα σώσει τη χώρα από το «Δελφινάριο»...

«Aγωνιστές» και «φασίστες» της Αριστεράς

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Εδώ και δύο ημέρες η Βόρεια Ελλάδα έχει γεμίσει αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αστυνομία συνέλαβε στα Γρεβενά έναν 54χρονο και έναν 45χρονο που κολλούσαν αφίσες σε κεντρικούς δρόμους τής πόλης με το πρόσωπο του βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα και με το ερώτημα εάν «θα προδώσει την Μακεδονία».
«Aγωνιστές» και «φασίστες» της Αριστεράς

Οι «γυρολόγοι» εκβιαστές της δημοκρατίας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στο καθεστώς της κομματοκρατίας δεν υπάρχει πτυχή του κοινωνικού και του κρατικού βίου που να μην υπηρετεί πρωτίστως τα κόμματα. Το Σύνταγμα το συντάσσουν τα κόμματα, το ψηφίζουν τα κόμματα, το αναθεωρούν τα κόμματα. Και όλα αυτά ερήμην του λαού και πάντα απούσα την κοινωνία. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ρόλο εγγυητή του πολιτεύματος, τον εκλέγουν τα κόμματα με παρασκηνιακό τρόπο και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι...
Οι «γυρολόγοι» εκβιαστές της δημοκρατίας

«Τι θα κάνει η ΝΔ για τους φτωχούς;»

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Μία από τις απλοϊκότερες αιτιάσεις που δεχόταν πάντα, η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα ήταν ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας διεφθαρμένης αστικής τάξης. Επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ ταξικά κόμματα, πρόκειται για έναν μύθο που βόλευε τον λαϊκισμό της Αριστεράς, οι εκπρόσωποι των οποίων έβρισκαν πάντα τον τρόπο να συγχρωτιστούν με την «πλουτοκρατία» που δημόσια κατηγορούσαν.
«Τι θα κάνει η ΝΔ για τους φτωχούς;»

Αλέξης Τσίπρας νούμερο 3...

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η χώρα βιώνει την απόλυτη εκτροπή από την δραματουργία της νόρμας, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Για να αποδειχθεί ότι όλα σ΄αυτόν τον μάταιο κόσμο είναι εφικτά και δέσμια του πεπρωμένου τους. Αρκεί βέβαια οι πρωταγωνιστές να διαθέτουν την απόλυτη ελευθερία κινήσεων μέσα στις αναχρονίες των αφηγήσεων.
 Αλέξης Τσίπρας νούμερο 3...

Τσίπρας και Καμμένος είναι ολόιδιοι, μην τους πιστεύετε!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η σοβαρότητα των πολιτικών μιας χώρας είναι ανάλογη της σοβαρότητας των πολιτών της. Ή τουλάχιστον της αφέλειας που επιδεικνύουν μπροστά σε ανθρώπους σαν τον Π. Καμμένο. Και δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά για μία περσόνα που μεγαλουργεί στο πολιτικό σύστημα από την ενηλικίωσή του, μεταφέροντας σε κοινή θέα όλες τις παράνοιες της κρατικοδίαιτης Δεξιάς.
Τσίπρας και Καμμένος είναι ολόιδιοι, μην τους πιστεύετε!

Ρωτήστε τώρα τον Καρανίκα πως θα βγούμε από την κρίση...

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τα νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν προσωπικό, πολλά σχολεία δεν έχουν θέρμανση, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, τα πανεπιστήμια διαλύονται, το τραπεζικό σύστημα μοιράζει μόνο συντάξεις και οι θεσμοί της δημοκρατίας περνούν την μεγαλύτερη κρίση από ποτέ.
Ρωτήστε τώρα τον Καρανίκα πως θα βγούμε από την κρίση...

Η ντροπή της δημοκρατίας μας

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η χειρότερη κατάντια για κάθε αριστερό είναι να παρακολουθεί τον εμβληματικό εκπρόσωπο της πιο αρρωστημένης Δεξιάς να κρατάει σε ομηρία το πολιτικό σύστημα. Να βλέπει έναν από τους πιο δεδηλωμένους παραδοσιακούς θιασώτες του δόγματος "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, οδηγώντας την σε πιθανή προσφυγή στις κάλπες.
Η ντροπή της δημοκρατίας μας

Ο Καμμένος μπροστά στην κατάρρευση παρά το "deal" για τα F16...

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Το μεγάλο όπλο του Πάνου Καμμένου είναι η σταθερότητα του οπαδού του. Αυτού που στέκεται βράχος ακλόνητος στις πεποιθήσεις του και συνεχίζει να απολαμβάνει τις ιστορίες με τους Εβραίους, τους ανάλγητους τραπεζίτες, τη μασονία και τα ξένα συμφέροντα που θέλουν πάντα να αφανίσουν τη χώρα.
Ο Καμμένος μπροστά στην κατάρρευση παρά το

Ο Στ. Μάνος, ο ΔΟΕ του 1898 και ο Ελ. Βενιζέλος

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στο άρθρο 2 της συνθήκης ειρήνης που αφορούσε τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, προβλεπόταν ότι η καταβολή της αποζημίωσης στους Τούρκους, δεν θα καθυστερούσε την ικανοποίηση των παλαιών δανειστών της Ελλάδος. Προέβλεπε επίσης, την ίδρυση επιτροπής Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου από αντιπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων.
Ο Στ. Μάνος, ο ΔΟΕ του 1898 και ο Ελ. Βενιζέλος

Kυβέρνηση ανοχής: Αν μπορούσαν θα κατέλυαν την δημοκρατία

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τρία πρόσφατα δημόσια δείγματα της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι πρέπει να ανησυχούμε για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Το πρώτο είναι η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου περί «κυβέρνησης ανοχής». Το δεύτερο οι νέες παρεμβάσεις Πολάκη στην Δικαιοσύνη. Και το τρίτο η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση περί πρόβλεψης των εκλογών που κάποτε «ήταν να γίνουν το 1967 και έγιναν τελικά το 1974»...
Kυβέρνηση ανοχής: Αν μπορούσαν θα κατέλυαν την δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, η χώρα περιμένει την αλλαγή

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αυτή η χώρα έχει μπροστά της ένα μεγάλο στοίχημα: Να ασχοληθεί με το μέλλον της και να προλάβει όσα άφησε πίσω της για δεκαετίες. Το 2019 είναι ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία να δώσει ένα μάθημα στον λαϊκισμό και να στείλει το μήνυμα στους επόμενους ότι θα έχουν την ίδια τύχη, αν επιλέξουν ποτέ να τον εξαπατήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, η χώρα περιμένει την αλλαγή

Μας ετοιμάζουν εκπλήξεις οι Ευρωπαίοι για το 2019;

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Σε μια παρέα Ευρωπαίων αξιωματούχων ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προσπαθούσε να απαντήσει αν όντως η Ελλάδα είχε τελειώσει με τα μνημόνια. Όταν κάποιος Ολλανδός του ζήτησε να εγγυηθεί ότι η ελληνική οικονομία δεν θα βρεθεί και πάλι σε πρόγραμμα στήριξης, εκείνος απάντησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για κανένα μέλος της Ευρωζώνης.
Μας ετοιμάζουν εκπλήξεις οι Ευρωπαίοι για το 2019;

Πόση αλήθεια θα αντέξουν οι Έλληνες το 2019;

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ο Ίρβιν Γιάλομ γράφει στο "Όταν έκλαψε ο Νίτσε": «Κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει πόση αλήθεια μπορεί να αντέξει» και «η απελπισία είναι το τίμημα που πληρώνει κανείς για να φτάσει στην αυτογνωσία. Κοιτάξτε βαθιά στη ζωή σας και θα διαπιστώσετε ότι η απελπισία βρίσκεται παντού». Αυτές οι διαπιστώσεις θα ήταν πολύ χρήσιμες, αν οι Έλληνες αποφάσιζαν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι της ψυχανάλυσης.
Πόση αλήθεια θα αντέξουν οι Έλληνες το 2019;

Xρόνια πολλά και «Καλό ΠΑΣΟΚ» για το 2019...

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Οι σκέψεις που μπορείς να κάνεις για το μέλλον, κινούνται συνήθως, σε δύο επίπεδα: μεταξύ ευκταίου και εφικτού. Η καλύτερα, μεταξύ δέοντος και όντος. Στην δική μας περίπτωση, μπορούμε πολύ εύκολα, να προβλέψουμε, για την χώρα, αυτό που θα θέλαμε να συμβεί αλλά και αυτό που νομίζουμε ότι τελικά θα συμβεί.
Xρόνια πολλά και «Καλό ΠΑΣΟΚ» για το 2019...

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 26/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα