Α. Ζαμπούκας

Τέσσερα χρόνια ψεύτες, για πάντα ψεύτες...

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, 00:02
Tο ψέμα είχε και έχει πάντα μιαν ιδιαίτερη σχέση με την ηθική. Κατά κανόνα, το ψεύδος επικαλείται με έναν ιδιόμορφο τρόπο την ηθική και το δίκαιο. Τα υπαινίσσεται επίμονα, ακόμη και όταν είναι προφανές ότι δεν έχει καμιά σχέση μαζί τους. Το ψεύδος σε καλεί σχεδόν πάντα να χύσεις ένα δάκρυ απελπισίας για την αδικία του κόσμου. Αλλά σου επιβάλλει επίσης να αποδεχτείς ότι θα ήταν ανήθικο να τολμήσει οποιοσδήποτε να διαφωνήσει με την «απόλυτη αλήθεια» αυτού του ψεύδους.
Τέσσερα χρόνια ψεύτες, για πάντα ψεύτες...

Ο ναρκισσισμός και ο εξευτελισμός της Αριστεράς

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, 00:02
Η φράση «θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούουν οι λίγοι» που ξεστόμισε στη Λάρισα ο ανίδεος συνταγματικά πρωθυπουργός φανερώνει και την απόγνωση που αισθάνεται μπροστά στην ώρα της κάλπης. Γιατί στην δημοκρατία οι πάντες υπακούουν στους νόμους και όχι ο ένας στον άλλον. Αυτό συμβαίνει μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα των οποίων παραμένει και σήμερα, κρυφός αλλά ένθερμος οπαδός.
Ο ναρκισσισμός και ο εξευτελισμός της Αριστεράς

Αλίμονο και πάλι στους νέους

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, 00:02
Χθες, λίγο μετά τις 14:00, περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές και καπνογόνα στους τοίχους της Βουλής, αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή. Νέοι άνθρωποι, κουκουλοφόροι. Μαύροι, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «αναρχικοί». Θαυμαστές ενός τρομοκράτη...
Αλίμονο και πάλι στους νέους

Eκνευρίστε κι άλλο τον Τσίπρα

Τρίτη 21 Μαΐου 2019, 00:02
Το «σκέφτομαι άρα υπάρχω» του Ντεκάρτ αποτελεί μια καλή βάση για να μπορέσει κάποιος να οδηγηθεί σε συμπέρασμα σχετικά με την στρατηγική της κυβέρνησης λίγο πριν την Κυριακή των εκλογών. Μέχρι τώρα, βέβαια, ουδεμία λογική σχέση υφίσταται μεταξύ πολιτικής και μαζικών αντιδράσεων.
Eκνευρίστε κι άλλο τον Τσίπρα

O «πανσεξουαλισμός» του Αλέξη Τσίπρα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 00:02
Θύμιος και Αλέξης μαζί. Για πάντα, ίσως. Αφού από πάντα ήταν γεννημένοι ο ένας για τον άλλον. Αλλά δεν το ήξεραν. Πάνος και Αλέξης μαζί. Για λίγο χώρια και σε λίγο, πάλι μαζί...Και ο χρόνος όμως που ξόδεψαν ο ένας για τον άλλον, μοιάζει αιώνας μπροστά στην αιωνιότητα των αριστερών ταμπού. Τζερώνυμο (Αρχιεπίσκοπος όχι Groovy…) και Αλέξης μαζί. Όσο κρατήσει. Χωρίς δεσμεύσεις, ζήλιες και κωλύματα.
O «πανσεξουαλισμός» του Αλέξη Τσίπρα

Ψυκτικός από την Εκάλη υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 00:02
Η Μεταπολίτευση – που τελειωμό δεν έχει- είναι η μακρά περίοδος της ελληνικής ιστορίας κατά την οποία οι Έλληνες προσπαθούν αγωνιωδώς, να προσδιοριστούν ταξικά. Είτε επειδή έχουν ανάγκη από μία διάκριση, προκειμένου να αποκτήσουν «ηθικό πλεονέκτημα» είτε γιατί αμύνονται σε όσους τους κατηγορούν για ελιτισμό.
Ψυκτικός από την Εκάλη υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η χρεοκοπημένη ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, 00:02
Το πολιτικό brand του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον καμία αξία. Στην πραγματικότητα, θυμίζει χρεοκοπημένη ελληνική ΔΕΚΟ που κανείς δεν θέλει να αγοράσει, αν το τίμημα ξεπερνάει το 1 ευρώ! Παρόλα αυτά, και ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του κόμματος δεν καταθέτουν τα όπλα.
Η χρεοκοπημένη ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Οι θρησκείες που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, 00:02
Oι νέοι που βρίσκονται εκτός παραγωγικής δράσης αναπτύσσουν μία τιμωρητική διάθεση απέναντι σε θεσμούς και κανόνες. Θεωρούν ότι ολόκληρο το σύστημα τους πρόδωσε και ζητούν πάντα εκδίκηση. Γι' αυτό άλλωστε ψήφισαν μαζικά «όχι» στο τελευταίο δημοψήφισμα. Και είναι πάντα εύκολα θύματα του προσηλυτισμού σε κομματικές «θρησκείες» που υπόσχονται παραδείσους και ουτοπίες.
Οι θρησκείες που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας

Πότε Βούδας πότε Κούδας πότε Ιησούς κι Ιούδας

Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 00:02
Όταν ο ΓΑΠ κέρδισε τις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη ένα κόμμα που είχε περάσει στην Ιστορία. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κρίση, οδηγώντας τη χώρα στα μνημόνια. Από την άλλη, μπορεί οι «κληρονόμοι» να έκρυβαν τον θάνατο του παππού για να εισπράττουν τη σύνταξη, αλλά υπήρχε πολύς κόσμος που ήθελε να ακούει τις ιστορίες του. Αφού λοιπόν, τον αποζητούσε, στη θέση του εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πότε Βούδας πότε Κούδας πότε Ιησούς κι Ιούδας

Φάε το φαΐ σου γιατί θα φωνάξω τον Κυριάκο…

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, 00:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να μην είναι κρυφός θαυμαστής μιας «δίκαιης σοσιαλιστικής κοινωνίας». Κάποιοι προκάτοχοί του ήταν. Ο Μητσοτάκης φαίνεται να είναι βέβαιος για το μοντέλο ανάπτυξης του δυτικού κόσμου. Παλαιότεροι ηγέτες της Κεντροδεξιάς αμφέβαλαν και δημοσίως. Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ξεκάθαρα φιλελεύθερος και πιστός οπαδός της αστικής δημοκρατίας.
Φάε το φαΐ σου γιατί θα φωνάξω τον Κυριάκο…

Να καταρρεύσουν στις 26 Μαΐου!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 00:02
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή έδωσε ένα καλό δείγμα για το τι πρόκειται να συμβεί στο επόμενο διάστημα, μέχρι να φτάσουμε στις εθνικές εκλογές. Ειδικά, το τελευταίο διάστημα που ο Αλέξης Τσίπρας θα συνειδητοποιήσει ότι εγκαταλείπει την εξουσία. Η πόλωση και ο διχασμός θα δηλητηριάσουν την κοινωνία, καθηλώνοντας την οικονομία και ταυτόχρονα, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία των θεσμών και των υπηρεσιών του κράτους.
Να καταρρεύσουν στις 26 Μαΐου!

Παροχές: Ο επιθανάτιος ρόγχος της κυβέρνησης

Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, 00:02
Ποτέ οι προεκλογικές παροχές δεν κατάφεραν να αλλάξουν το προδιαγραμμένο αποτέλεσμα της κάλπης. Κυρίως για δύο λόγους με κοινό παρονομαστή: ο ένας είναι ότι οι αποδέκτες των παροχών ποτέ δεν ικανοποιούνται από τις «ευεργεσίες» της τελευταίας στιγμής και ο άλλος ότι κανείς δεν εμπιστεύεται κάποιον που για τέσσερα χρόνια δεν του προσέφερε κανένα όραμα για το μέλλον του.
Παροχές: Ο επιθανάτιος ρόγχος της κυβέρνησης

Μια χώρα παραδομένη στους οπαδούς της

Τετάρτη 08 Μαΐου 2019, 00:02
Στις 11 Μαΐου, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ - ΠΑΟΚ θα γίνει οριστικά χωρίς θεατές. Η απόφαση είχε ληφθεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και έγινε επισήμως γνωστή μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας. Το ποδόσφαιρο είναι μόνο ένα καλό δείγμα. Επειδή μπορούμε εύκολα να μελετήσουμε τις δομές του και τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία διαχειρίζεται τις κοινωνικές προεκτάσεις του.
Μια χώρα παραδομένη στους οπαδούς της

Το τρίτο πρόσωπο στο κότερο του Αλέξη...

Τρίτη 07 Μαΐου 2019, 00:02
To πρόβλημα για κάθε λογικό άνθρωπο, δεν είναι οι καλοκαιρινές παρέες του κου Τσίπρα - και ο Τσώρτσιλ ανέβαινε σε κότερα αλλά δεν απασχολούσε κανέναν. Το τεράστιο ηθικό ζήτημα για την δημόσια σφαίρα είναι ο απόλυτος αμοραλισμός που εκπέμπεται από τον ανεκδιήγητο λαϊκισμό του πρωθυπουργού.
Το τρίτο πρόσωπο στο κότερο του Αλέξη...

Ο νέος ηγέτης που θα αφανίσει τον Τσίπρα

Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, 00:02
Το βέβαιο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Το ερώτημα που απομένει είναι αν ο ηγέτης του συνεχίσει να διατηρεί τον πρωτεύοντα ρόλο που έπαιζε μέχρι τώρα, αποτελώντας την μοναδική διέξοδο των κρατιστών σε ένα πολιτικό σύστημα. Και εννοώ την μετεκλογική περίοδο στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυριαρχήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο νέος ηγέτης που θα αφανίσει τον Τσίπρα

Θα έκαναν τα ίδια με τον Μαδούρο. Aλλά δεν μπορούν...

Παρασκευή 03 Μαΐου 2019, 00:02
Αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωζώνη, το ΝΑΤΟ και οι συμμαχικές δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, η χώρα θα κατέληγε μία Βενεζουέλα της Μεσογείου. Και όλοι αυτοί που τώρα φαίνονται γοητευτικά απλοϊκοί, αφελείς ή εμμονικοί εκ του ασφαλούς, θα μεταμορφώνονταν σε αυστηρούς τιμητές των υπόλοιπων.
Θα έκαναν τα ίδια με τον Μαδούρο. Aλλά δεν μπορούν...

Τίνος είναι τελικά, ο Σάντσεθ;

Πέμπτη 02 Μαΐου 2019, 00:02
Πριν από δυόμισι χρόνια, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) έτεινε να καταντήσει «ΠΑΣΟΚ»... Τα ποσοστά του ήταν σταθερά κάτω από τους Podemos και από τους φιλελεύθερους κεντρώους του Κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αλλά και από την παραδοσιακή Δεξιά του Λαϊκού Κόμματος.
Τίνος είναι τελικά, ο Σάντσεθ;

Ανθρωποθυσίες στην Ελλάδα του 2019…

Τρίτη 30 Απριλίου 2019, 00:02
Στην Καλαμάτα δολοφονήθηκε ένας ανυποψίαστος άνθρωπος από «πασχαλινές» σαΐτες. Στην Θήβα ένα μικρό κοριτσάκι, δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι. Ο δήμαρχος της Καλαμάτας – αδιαφορώ για το όνομα και το πολιτικό του προφίλ- δηλώνει ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων»! Όπως ακριβώς είναι στο DNA των κατοίκων του Τουρμπάτ στο Νοτιοδυτικό Πακιστάν να λιθοβολούν τις γυναίκες, όταν προσβάλουν την τιμή του άνδρα τους…
Ανθρωποθυσίες στην Ελλάδα του 2019…

Υπέρ Αδυνάτου…

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, 00:02
Αν παραβλέψει κανείς την άσκοπη φλυαρία του δημόσιου διαλόγου, θα μπορούσε να καταλήξει σε θετικά συμπεράσματα για την βαναυσότητα του αναπληρωτή υπουργού της Υγείας. Γιατί πάντα, από την σύγκρουση άρνησης και κατάφασης παράγεται η ενέργεια ενός θετικού φορτίου για την κοινωνία.
Υπέρ Αδυνάτου…

Με τον Πολάκη κάνει παρέα ο Τσίπρας, όχι με τον Λιάκο...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως το πιο προσωποπαγές πολιτικό μόρφωμα της Μεταπολίτευσης. Πιο αρχηγικό κι από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου! Γιατί οι πάντες επένδυσαν στην «αθωότητα» του αφελούς πλην αγαθού Αλέξη που είχε το δικαίωμα του πρωτάρη. Να ανοίξει το δρόμο για το πλιάτσικο στο οποίο προσέβλεπαν – άλλο αν τους χάλασαν τα σχέδια οι δανειστές…
Με τον Πολάκη κάνει παρέα ο Τσίπρας, όχι με τον Λιάκο...

Δημοφιλέστερα Άρθρα