Α. Ζαμπούκας

Γιατί δεν ντράπηκαν για το Μάτι...

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, 00:02
Η εκατόμβη στο Μάτι είναι μία ανείπωτη τραγωδία που προκλήθηκε από την άρνηση της πραγματικότητας. Αποτελεί μάλλον ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παγκόσμια δείγματα εξουσίας, η οποία όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το έλλειμμα της αποτροπής, αλλά αποποιήθηκε και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Και ταυτόχρονα, εκδήλωσε με ιδιαίτερο ζήλο και επιμονή, την αποστασιοποίησή της από την ηθική ευθύνη που κάθε άνθρωπος θα αναλάμβανε, όταν θα είχε μπροστά του 102 νεκρούς.
Γιατί δεν ντράπηκαν για το Μάτι...

Η ιστορία του Μανώλη, ενός αιώνιου φοιτητή…

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο Μανώλης σήμερα, πρέπει να είναι γύρω στα 55. Από ό,τι ξέρω, ζει κάπου στη Γερμανία. Ήταν ένας από αυτούς που λέμε «αιώνιους φοιτητές». Στη δεκαετία του '90 στη Φιλοσοφική, τον συναντούσες πάντα στο εστιατόριο ή στην «Άουλα», το μεγάλο αμφιθέατρο που γίνονταν οι συνελεύσεις.
Η ιστορία του Μανώλη, ενός αιώνιου φοιτητή…

Οι «άθρησκοι» ηγέτες θα πάνε τη χώρα μπροστά

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στη Βουλή, ήταν καθαρός, ευθύς, ανεπιτήδευτος και αποφασιστικός. Χωρίς επικλήσεις στο συναίσθημα και κυρίως στο ήθος ή σε αυθεντίες. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο βουλευτής Επικρατείας καθηγητής "Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων" στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας Χρήστος Ταραντίλης, ακολουθώντας την ίδια ρητορική και το ίδιο πολιτικό ύφος.
Οι «άθρησκοι» ηγέτες θα πάνε τη χώρα μπροστά

Ο όρκος της Φωτεινής και ο όρκος του Γιώργου

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 00:02
Η Φωτεινή Πιπιλή ήταν η μόνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. Αλλά δεν είναι ούτε άθεη ούτε άθρησκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι από τους λίγους (αυτός και ο Γ. Καμίνης) από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Όταν όμως είχε ορκιστεί πρωθυπουργός, το 2009, είχε συμμετάσχει σε ολόκληρη το θρησκευτικό τελετουργικό και έβαλε το χέρι του στο Ευαγγέλιο...
Ο όρκος της Φωτεινής και ο όρκος του Γιώργου

Μάλιστα κύριε Υπουργέ!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο γενικός γραμματέας του βρετανικού Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σερ Χάμφρεϊ εξηγεί στον εμβρόντητο πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Τζέιμς Χάκερ (Πολ Εντινγκτον), γιατί η Βρετανία ήθελε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ): πολύ απλά για να τη διαλύσει!
Μάλιστα κύριε Υπουργέ!

Η νέα ιδεολογία του κόμματος Τσίπρα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, 00:02
Για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση, χρειάζεται ένα πολιτικό περιβάλλον ισορροπιών. Όχι μόνο για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αλαζονεία της εξουσίας, αλλά και για να εξασφαλισθεί ένα μέτωπο απορρόφησης των κραδασμών που θα προκύψουν από τις αναμενόμενες αντιδράσεις του συστήματος. Και για έναν άλλο πολύ σοβαρό λόγο: να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες εξαιτίας της εμφάνισης καινούργιων «αντισυστημικών» φαινομένων τύπου Βαρουφάκη ή Βελόπουλου.
Η νέα ιδεολογία του κόμματος Τσίπρα

Αντιπολίτευση μόνο με προπαγάνδα και fake news

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, 00:02
Αναρωτιέμαι τι θα έκανε η σοβιετική Αγκιτπρόπ αν είχε στη διάθεσή της τη σημερινή πραγματικότητα. Αν είχε πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μηχανισμούς διάδοσης fake news. Το πιθανότερο είναι πως όλα θα λειτουργούσαν εναντίον της, αφού οι δυνατότητες αυτονόμησης των δικτύων θα οδηγούσαν το κεντρικό σύστημα σε πλήρη κατάρρευση. Και για αυτόν τον λόγο, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να επιτραπεί η διάδοση της τεχνολογίας της ενημέρωσης όπως την ξέρουμε σήμερα.
Αντιπολίτευση μόνο με προπαγάνδα και fake news

Το μυστικό που κρύβει το άσυλο...

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, 00:02
Ένα στοιχείο που δεν συζητιέται όσο πρέπει είναι ότι ακόμη και όταν δεν ίσχυε το πανεπιστημιακό άσυλο, η αστυνομία δεν ήταν τόσο έτοιμη να εισβάλει στα πανεπιστημιακά κτίρια. Γιατί στην Αστυνομία πάντα πίστευαν ότι οι επιχειρήσεις ενέχουν τον κίνδυνο να εξελιχθούν στο ακριβώς αντίθετο: αντί να αποκαταστήσουν την τάξη μπορεί να διεγείρουν τα πάθη, να εξάψουν τα ένστικτα και να συσπειρώσουν διάφορες ομάδες που μέχρι τώρα, είναι ανενεργές.
Το μυστικό που κρύβει το άσυλο...

Το ΚΙΝΑΛ θα γίνει ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ;

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 00:02
Υπάρχει μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Αν το ΚΙΝΑΛ άλλαζε όνομα και γινόταν ΠΑΣΟΚ, με βεβαιότητα, θα διεμβόλιζε τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και το ποσοστό του θα ήταν τουλάχιστον διψήφιο. Επειδή όμως, μαζί με το «ένδοξο» παρελθόν του, θα επανέφερε και τις αμαρτίες του, δεν πρόκειται να το κάνει.
Το ΚΙΝΑΛ θα γίνει ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ;

Κανένας δεν πρόκειται να κατέβει στους δρόμους

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 00:02
Μέχρι τώρα, έχω μετρήσει τρεις αντιπολιτευόμενους για κάθοδο διαμαρτυρίας στους δρόμους. Ο Κουρουμπλής, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Πάνος Ρήγας. Γνωστή τακτική, ρητορική και φιλοσοφία της Αριστεράς που την είχαμε ξεχάσει εδώ και 4,5 χρόνια. Όχι μόνο γιατί ο «λαός» έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος αντιπαράθεσης με ένα λαοπρόβλητο καθεστώς αλλά κυρίως επειδή οι πάντες είχαν βαρεθεί να επαναλαμβάνουν μεθόδους διαμαρτυρίας άλλων εποχών.
Κανένας δεν πρόκειται να κατέβει στους δρόμους

Απαξιώστε τον Τσίπρα, γοητεύστε τον κόσμο με τις αξίες σας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, 00:02
Ένα λάθος που κάνουν πάντα οι Φιλελεύθεροι είναι η απαξίωση της γοητείας. Η άρνηση του μύθου στην επικοινωνία και η αποθέωση της λογικής ως μόνης δύναμης να σώσει πολιτικά τις κοινωνίες και τους πολίτες. Ασφαλώς και δεν είναι έτσι. Γιατί οι κοινωνίες δεν αποτελούνται μόνο από άτομα και πολίτες αλλά και από ανθρώπους.
Απαξιώστε τον Τσίπρα, γοητεύστε τον κόσμο με τις αξίες σας

Κυριάκο προχώρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις

Τρίτη 09 Ιουλίου 2019, 00:02
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν όπως οι προσδοκίες των κοινωνιών που τις εκλέγουν. Πάντα οι άνθρωποι κάτι περιμένουν από τα νέα πρόσωπα, τα σχέδιά τους, τις φιλοσοφίες τους και κυρίως την δυναμική που απέκτησαν από τους προηγούμενους ρόλους τους. Τίποτε όμως δεν επαναλαμβάνεται.
Κυριάκο προχώρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη για μεταρρυθμίσεις

Κερδήθηκε μόνο μία μάχη, όχι ακόμα ο πόλεμος…

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2019, 00:02
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφέστατα πολύ σημαντική. Και η αυτοδυναμία που εξασφαλίζει αποτελεί αναμφίβολα, ένα ισχυρό κίνητρο για το πολιτικό σύστημα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα νέο όραμα για το μέλλον. Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη στους λαϊκιστές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Κερδήθηκε μόνο μία μάχη, όχι ακόμα ο πόλεμος…

Πρόδωσαν τους νέους και φεύγουν

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης είναι νέος ο ίδιος, αλλά δεν αγαπάει τους συνομηλίκους του. Και κυρίως, αδιαφορεί για τους επόμενους. Ολους αυτούς τους χαμογελαστούς εφήβους που ξεκαρδίζεται μαζί τους, όταν τον συναντούν. Του αρέσει να κάνει παρέα με νέους, να λέει αστειάκια, να κάνει χαρούλες, αλλά μέχρι εκεί.
Πρόδωσαν τους νέους και φεύγουν

Ψεύτης πρόεδρος δεκαπενταμελούς…

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης δεν άλλαξε ποτέ. Κι ούτε πρόκειται ποτέ να αλλάξει, όσο οι συγκυρίες που απολαμβάνει στη ζωή του ευνοούν, εκ του ασφαλούς, την σταθερότητα του χαρακτήρα του. Έναν χαρακτήρα ο οποίος δεν χτίστηκε ούτε πάνω στην ανάγκη της επιβίωσης ούτε στην τριβή της επιχειρηματικής αναζήτησης. Αντίθετα, αναπτύχθηκε «υδροπονικά» μέσα στο αστικό θερμοκήπιο της οικογένειας, του συνδικαλισμού και της Αριστεράς.
Ψεύτης πρόεδρος δεκαπενταμελούς…

Καταστροφείς εγγράφων και συνειδήσεων...

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019, 00:02
Στην περίπτωση της Αριστεράς, ισχύουν οι «θρησκευτικές» αρχές. Είναι πασίγνωστο το μοτίβο της απόρριψης κάθε ιδεολογίας ή πολιτικής θέσης που δεν συνάδει με το δόγμα της «θρησκειολογίας» της. Όποιος δεν είναι δικός μας είναι με τους άλλους και όποιος διαμαρτύρεται εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα ανατροπής μας.
Καταστροφείς εγγράφων και συνειδήσεων...

Πέντε και σήμερα…

Τρίτη 02 Ιουλίου 2019, 00:02
Πολλοί από μας, έχουν ζήσει σχεδόν όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης. Κάθε φορά, κάτι περιμέναμε να αλλάξει, κάτι να βελτιώσει τις υποδομές, τις υπηρεσίες, τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας. Ο καθένας βέβαια από την σκοπιά του. Ανάλογα με τα μικροσυμφέροντα της οικογένειας, της συντεχνίας ή της προσωπικής του πελατειακής ευδοκίμησης.
Πέντε και σήμερα…

Έτσι θα «ξεριζώσουν» το δάσος του Ελληνικού

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019, 00:02
Τον Μάιο του 2017 ο δασάρχης (!) Πειραιά έκανε μία φοβερή ανακάλυψη στα νότια της Αθήνας. Με συγκρατημένη αλλά ικανοποίηση που δεν κρύβεται, διαπίστωσε ότι στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, υπάρχει δάσος! Τα «δασικά» 37 στρέμματα αν και αποτελούσαν μικρή έκταση στο σύνολο των 6.200 που έχουν παραχωρηθεί, προκάλεσαν τελικά, σοβαρό πρόβλημα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της επένδυσης.
Έτσι θα «ξεριζώσουν» το δάσος του Ελληνικού

Εφιάλτες στον δρόμο για τα ΑΤΜ...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, 00:02
Γιατί έπρεπε να επιβληθούν capital controls; Γιατί έπρεπε να υποστούμε ένα τεράστιο πλήγμα στις τράπεζες, στην επιχειρηματικότητα, στην οικονομία, στην παραγωγικότητα; Όλα συνέβησαν για δύο λόγους: πρώτον, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν ως απειλή στην εξουσία και δεύτερον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε, εν τέλει, στην εξουσία.
Εφιάλτες στον δρόμο για τα ΑΤΜ...

Το τρίτο σενάριο της 8ης Ιουλίου...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, 00:02
Τα σενάρια για την 8η Ιουλίου είναι πολλά. Αν θέλει όμως κάποιος να εκτιμήσει λογικά, την πολιτική κατάσταση μπορεί να διακρίνει δύο: αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και μη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασιών - με το ΚΙΝΑΛ προφανώς- δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ορίσουμε παραμέτρους από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τα ποσοστά του.
Το τρίτο σενάριο της 8ης Ιουλίου...

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 16/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα