Α. Ζαμπούκας

Θα προκαλούν με άλλοθι τον εξτρεμισμό!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, 00:02
Όσο υπάρχει μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων που δεν κατανοεί την αναγκαιότητα ορθολογισμού στη πολιτική, θα εμφανίζονται διάφοροι που θα «εμπορεύονται» την «τρέλα» τους. Όσο τα μεγάλα στρώματα των ψηφοφόρων θα συνδέουν την προσωπική τους ευδοκίμηση με την νοσηρότητα του κράτους, τόσο θα νομιμοποιούνται διοικητικοί παράγοντες και υπουργοί να επιδίδονται σε παραστάσεις «κηδεμόνα» των «λαϊκών κατακτήσεων».
Θα προκαλούν με άλλοθι τον εξτρεμισμό!

Το σάπιο κουφάρι του συνδικαλισμού

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, 00:03
Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα πέθανε. Το μόνο που κάνει είναι να περιφέρει το κουφάρι του, ικανοποιώντας μόνο την «ανώτερη τάξη» των συνδικαλιστών. Ο κόσμος άλλαξε, οι συνθήκες είναι άλλες, οι δυτικές οικονομίες προχωρούν, οι εργαζόμενοι έχουν πια νέες απαιτήσεις κι εμείς βλέπουμε ακόμα το ίδιο θλιβερό μοτίβο κάποιων απίστευτων τύπων που διεκδικούν ένα «σοβιετικό» κράτος!
Το σάπιο κουφάρι του συνδικαλισμού

Ώστε και οι πλούσιοι αυτοκτονούν;

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, 00:04
Η αυτοκτονία σύντροφοι, και ο θάνατος δεν είναι προνόμιο μόνο της δικής σας αφήγησης. Είναι όλων των ανθρώπων που χάνουν το παιχνίδι της ζωής και της προσπάθειας. Ανθρώπων, που δεν έχουμε ιδέα για το τι γίνεται μέσα στο σπίτι και τη ψυχή τους. Γι\\' αυτό, το δούλεμα του πολιτικού λαϊκισμού, μόνο απαξία μπορεί να γεννήσει στην κοινωνία και αηδία για την ποιότητα των αφηγητών του...
Ώστε και οι πλούσιοι αυτοκτονούν;

Τι ρόλο παίζει η ΕΣΗΕΑ;

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, 00:03
Στον μιντιακό χώρο είμαι καινούριος. Δεν έχω πάνω από τρία χρόνια που γράφω συστηματικά. Παλιά, πολύ παλιά, συναντούσα ανθρώπους που μου προκαλούσαν ένα σχετικό δέος, όταν άκουγα ότι είναι γραμμένοι στην ΕΣΗΕΑ. Τους έβλεπα να δείχνουν ταυτότητα σε θέατρα, σε αεροδρόμια, σε υπηρεσίες και να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους.
Τι ρόλο παίζει η ΕΣΗΕΑ;

Τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, 00:03
Στις εκλογές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, συμμετείχε το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Περίπου ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πήγε να στηρίξει καμία από τις επιλογές που διέθετε για να διοικήσει τη χώρα. Από αυτούς που πήγαν, περίπου δύο εκατομμύρια Έλληνες, αν και έβλεπαν μπροστά τους τις απαιτήσεις που είχε το τρίτο Μνημόνιο, εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ..
Τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Ιάκωβος κι ο αφέντης του

Τρίτη 5 Απριλίου 2016, 00:05
Και οι δύο αδιαφορούν για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους και συζητούν πάνω στη δική τους ατζέντα: στα χρόνια της Επανάστασης, στη βιομηχανική εποχή του 19ουαιώνα, στον Εθνικό Διχασμό, στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στον Εμφύλιο, στην εποχή της καταναλωτικής προοδοπληξίας και σήμερα στην εξαετία των μνημονίων.
Ο Ιάκωβος κι ο αφέντης του

Θέλει να γίνει ο Πρόεδρος της Δραχμής;

Τρίτη 5 Απριλίου 2016, 00:03
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πράγματι, ένα ενωτικό σύμβολο «ανθρωπισμού». Συνδέει με το εκτόπισμά του, δύο κόσμους με την ίδια ιδεολογική παρακαταθήκη: τον Νεοκαραμανλισμό και τον Αριστερισμό.Είναι ο άνθρωπος που τόλμησε να «πασοκοποιήσει» την πολιτική του παράταξη και να την απαλλάξει από το στίγμα των προνομιούχων αστών.
Θέλει να γίνει ο Πρόεδρος της Δραχμής;

Όταν ο Παπακαλιάτης συνάντησε τη Βελκουλέσκου

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, 00:05
Τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες οι ξένοι για μας; Κανένα κόμμα δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις και ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα αντιστέκεται, προκειμένου να διασώσει το κομματικό κράτος και να ξεφύγει από την επιβεβλημένη «νομιμότητα» των ξένων. Αν δεν αρέσει η δικιά τους νομιμότητα, ας φτιάχναμε μία δική μας. Αλλά δεν την φτιάχνουμε…
Όταν ο Παπακαλιάτης συνάντησε τη Βελκουλέσκου

Ερωτευμένος Τσίπρας…

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, 00:05
Πώς γίνεται πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες να λειτουργούν με τόση κραυγαλέα αφέλεια; Και πότε επιτέλους θα ανακαλύψουμε ως πολιτικό σύστημα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την εξουσία από το να μισούμε και μετά να ερωτευόμαστε τον ξένο παράγοντα;
Ερωτευμένος Τσίπρας…

Φόροι και δημόσιοι υπάλληλοι θα διαλύσουν τη χώρα

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, 00:05
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώνει χέρι παντού για να συντηρήσει το κράτος. Το κράτος επιμένει να στηρίζεται αποκλειστικά στο Δημόσιο και να αποστρέφεται την παραγωγή πλούτου από τους ιδιώτες. Χωρίς νέο πλούτο και ανάπτυξη οι φόροι θα αφυδατώσουν τη μεσαία τάξη, η οποία θα καλείται μονίμως να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν χρειάζεται!
Φόροι και δημόσιοι υπάλληλοι θα διαλύσουν τη χώρα

Ο Schopenhauer και το ελληνικό κράτος δικαίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, 00:05
Το σπουδαιότερο έργο του Arthur Schopenhauer είναι «Ο Κόσμος ως Βούληση και ως Παράσταση», όπου τονίζει τον ρόλο του κύριου κινήτρου δράσης των ανθρώπων, τη Βούληση. Αντίθετα από τον Hegel που θεωρούσε ότι η κοινωνία διέπεται από μια κατευθυντήρια συλλογική συνείδηση, πίστευε ότι οι άνθρωποι υποκινούνται από τις προσωπικές τους βασικές επιθυμίες.
Ο Schopenhauer και το ελληνικό κράτος δικαίου

Ο  καλός κοριός της Όλγας Γεροβασίλη

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, 08:18
Χρόνια τώρα, προσπαθώ να καταλάβω αν οι υποκλοπές είναι ή όχι παράνομες. Από την εποχή του 1993 με τον Μαυρίκη, πέρασαν πάνω από δύο δεκαετίες αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος για το ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός κοριός;
Ο  καλός κοριός της Όλγας Γεροβασίλη

H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, 08:03
Σε όλη την διάρκεια της γιγάντωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η επίκληση της «ανθρωπιστικής κρίσης» ήταν η αιχμή του δόρατος για την ρητορική του. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που είχε εγκλωβίσει σ΄ αυτή και την προηγούμενη κυβέρνηση. Και μαζί με την περιγραφή της «εξαθλιωμένης» κοινωνίας ακολουθούσαν «λιπόθυμα παιδιά» στα σχολεία και «χιλιάδες αυτοκτονίες» ανά την επικράτεια.
H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του ΣΥΡΙΖΑ

Το λογικό άλμα της Σίας Αναγνωστοπούλου

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, 00:02
Η ρητορική γενικότερα του πολιτικού συστήματος απευθύνεται σε μία κοινή γνώμη που πέρασε από σχολεία συνθημάτων, πανηγυρικών λόγων και «ηρωικών δρώμενων». Συνομιλούν δηλαδή, με έναν μέσο όρο διάνοιας που δεν ενοχλείται από τα κενά λογικής και ποτέ δεν αναζητά αποδείξεις στο δημόσιο διάλογο. Αρκεί μόνο η λαϊκιστική κραυγή και το απλοϊκό ύφος της «μίζερης δραματοποίησης»
Το λογικό άλμα της Σίας Αναγνωστοπούλου

Άλλο Μέρκελ, άλλο Μπούντεσταγκ και γερμανικός λαός

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, 00:03
Η περίπτωση της Γερμανίας όμως είναι ξεχωριστή. Οι Γερμανοι ηταν σύμμαχοι των Τουρκων στον Α\\' Παγκόσμιο πόλεμο και οι βασικοί οργανωτές του τουρκικού στρατού στις διώξεις όλων των εθνικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Άλλο Μέρκελ, άλλο Μπούντεσταγκ και γερμανικός λαός

Γιατί οι «Αριστεροί» λατρεύουν ακόμα τον Τσάβες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, 00:03
Tα ιστορικά διδάγματα της Βενεζουέλας είναι τα εξής: πουθενά δεν έφτιαξαν δημοκρατική κοινωνία δικαίου οι φτωχοί που έγιναν λιγότερο φτωχοί! Η διάλυση της αστικής τάξης επιφέρει την εξαθλίωση γιατί χάνεται η δημιουργική βάση της κοινωνίας. Και τέλος, οι φαντασιόπληκτοι κάθε \\\"λαϊκού κράτους\\\" - κόκκινοι και μαύροι- αφήνουν πάντα,πίσω τους ερείπια και απελπισία.
Γιατί οι «Αριστεροί» λατρεύουν ακόμα τον Τσάβες

Τρέμουν τα πόδια των συνδικαλιστών

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Η «κατανόηση» για την «αποστρατεία» των «στρατηγών», θα είναι βελούδινη και βεβαίως, με κάποια σημαντικά ανταλλάγματα. Έτσι κι αλλιώς, τα χρόνια πέρασαν και οι επόμενες γενιές δεν είναι τόσο «άξιες» σαν τους πατεράδες τους να κρατήσουν τα ηνία του «κινήματος», σταθερά! Άσε που τελείωσε πια ο πακτωλός των πακέτων και των συντάξεων
Τρέμουν τα πόδια των συνδικαλιστών

«Η τιμή και το χρήμα»

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, 00:02
Να γιατί η δημοκρατία πέτυχε καλύτερα στους Άγγλους και στους Ευρωπαίους. Γιατί δεν άφησαν τα «λιγούρια» του χρήματος να μπουν στο παιχνίδι της εξουσίας. Γιατί πρώτα οι αστοί πλούτισαν, χόρτασαν, χάρηκαν το χρήμα και μετά μπήκαν στην διαχείριση της πολιτείας. Ενώ εδώ, οι κατσικοκλέφτες που έστησαν τα πρώτα δίκτυα, με την ανοχή των ξένων, διαιώνισαν το είδος τους μέχρι σήμερα.
«Η τιμή και το χρήμα»