Α. Ζαμπούκας

Η Παιδεία δεν σώζεται με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους

Πέμπτη 05 Μαΐου 2016, 00:03
Οι νέες προτάσεις της Επιτροπής του κ. Λιάκου, μπορεί να διαβάζονται ουσιαστικές αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Απευθύνονται σε ένα παθητικό αναχρονιστικό θεσμό που δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την οποιαδήποτε αλλαγή.Δεν μπορούμε πια να οραματιζόμαστε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να τις κάνουμε στην δεκαετία του ΄70.
Η Παιδεία δεν σώζεται με τις  μεταρρυθμίσεις του κράτους

Θέλει να γίνει ο Πρόεδρος της Δραχμής;

Τετάρτη 04 Μαΐου 2016, 00:03
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι πράγματι, ένα ενωτικό σύμβολο «ανθρωπισμού». Συνδέει με το εκτόπισμά του, δύο κόσμους με την ίδια ιδεολογική παρακαταθήκη: τον Νεοκαραμανλισμό και τον Αριστερισμό.Είναι ο άνθρωπος που τόλμησε να «πασοκοποιήσει» την πολιτική του παράταξη και να την απαλλάξει από το στίγμα των προνομιούχων αστών.
Θέλει να γίνει ο Πρόεδρος της Δραχμής;

Γιατί οι «Αριστεροί» λατρεύουν ακόμα τον Τσάβες

Τρίτη 03 Μαΐου 2016, 00:03
Tα ιστορικά διδάγματα της Βενεζουέλας είναι τα εξής: πουθενά δεν έφτιαξαν δημοκρατική κοινωνία δικαίου οι φτωχοί που έγιναν λιγότερο φτωχοί! Η διάλυση της αστικής τάξης επιφέρει την εξαθλίωση γιατί χάνεται η δημιουργική βάση της κοινωνίας. Και τέλος, οι φαντασιόπληκτοι κάθε "λαϊκού κράτους" - κόκκινοι και μαύροι- αφήνουν πάντα,πίσω τους ερείπια και απελπισία.
Γιατί οι «Αριστεροί» λατρεύουν ακόμα τον Τσάβες

Η πολιτική της παράνοιας θα εξοντώσει τον Τσίπρα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, 00:03
Η πολιτική της παράνοιας λειτουργεί πάντα με το δόγμα της «παράπλευρης ωφέλειας». Εξασφαλίζουμε πρώτα τις ισορροπίες της εξουσίας και ό,τι περισσέψει είναι το κέρδος της κοινωνίας. Οι εκβιασμοί θα πιάσουν το πιθανότερο, τόπο για μερικές «τζούρες» ακόμα, πρόσκαιρης ικανοποίησης. Η εκταμίευση, όμως, των χρημάτων θα μεγιστοποιήσει το κόστος τους, σε θυσίες ανθρώπων.
Η πολιτική της παράνοιας θα εξοντώσει τον Τσίπρα

Η ψευδαίσθηση της εθνικής κυριαρχίας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, 00:03
Για ποια κυριαρχία μιλάμε, όταν κάθε κοινοβούλιο έχει ψηφίσει τόσες δεσμεύσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς; Πώς είναι δυνατόν να συντηρούμε στους ευρωπαϊκούς λαούς την ψευδαίσθηση μιας κυριαρχίας που υπάρχει μόνο στους εθνικιστικούς λόγους προπαγάνδας των πολιτικών; Δυστυχώς, δεν είμαστε μόνο εμείς κι ας αποτελούμε το χειρότερο παράδειγμα. Ολόκληρη η Ευρώπη λέει και διαχειρίζεται ψέματα.
Η ψευδαίσθηση της εθνικής κυριαρχίας

Κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλουν

Τρίτη 26 Απριλίου 2016, 00:05
Oι Συριζανέλ δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν από ελιγμούς και τερτίπια. Σε όλες τους τις κινήσεις επικρατεί μία τάση θράσους και επικίνδυνης αφέλειας. Ανοίγουν συνεχώς μέτωπα που αυξάνουν τις επισφάλειες των συναλλαγών τους με τους δανειστές, προκαλούν με απροκάλυπτο νεποτισμό, αδιαφορούν για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στη διαχείριση των βάσεων της οικονομίας.
Κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλουν

Κατάληψη στο στοιχειωμένο κάστρο της Αριστεράς

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, 00:05
Τι μπέρδεμα! Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, αναλαμβάνει δράση για να τους σώσει από την εγκατάλειψη της αριστερής κυβέρνησης! Στη συνέχεια μία πρώην αριστερή ευαισθητοποιημένη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου γίνεται έξαλλη για την καταπάτηση του κτιρίου της. Και τέλος, μία κοινωνικά "ευαίσθητη" Δικαιοσύνη αδυνατεί να δώσει λύση στην καταπάτηση.
Κατάληψη στο στοιχειωμένο κάστρο της Αριστεράς

Συνέδριο για ένα πρόσωπο

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, 00:03
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προχωρήσει με τους λίγους και να γοητεύσει πολλούς. Και στο κόμμα και στην κοινωνία, λίγοι θα τον καταλάβουν πολλοί θα τον αποθεώσουν, όταν χρειαστεί. Το ζήτημα όμως είναι να τον πιστέψουν οι περισσότεροι. Αυτοί που θα αποτελέσουν το κατάλληλο ρεύμα , όχι μόνο για να φτάσει στην εξουσία, αλλά και για να επαναφέρει τη χώρα σε κατάσταση κανονικότητας.
Συνέδριο για ένα πρόσωπο

Τα προνόμια μιας ιδιότυπης κληρονομικής ελίτ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, 00:03
Και άλλα 200 χρόνια να περάσουν θα συνεχίσουμε να απορούμε. Γιατί η προκλητικότητα δεν είναι μόνο προνόμιο του Κατρούγκαλου αλλά ολόκληρης της ελίτ του πολιτικού συστήματος. Έτσι έμαθαν να λειτουργούν, έτσι τους δίδαξε ο πελατειακός βιόκοσμος που τους εξέθρεψε και έτσι θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος
Τα προνόμια μιας ιδιότυπης κληρονομικής ελίτ

O κατακερματισμός των λαϊκιστών

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, 00:03
Μετά την νέα πολιτική κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, χθες το απόγευμα στο Χυτήριο, πληθαίνουν οι διεκδικητές του τίτλου της «εθνοσωτήριας» αναμέτρησης, στις επόμενες εκλογές. Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη Παρασκευή, είχαμε την ανακοίνωση του κόμματος Καρατζαφέρη- Μπαλτάκου, από την άλλη όχθη του ποταμιού.
O κατακερματισμός των λαϊκιστών

Να τελειώνουμε με τις κομματικές νεολαίες

Τρίτη 19 Απριλίου 2016, 00:04
Οι νεολαίες των κομμάτων έχουν μετεξελιχθεί σε κλειστούς κύκλους «ειδικής» δικαιοδοσίας για προσωπικό όφελος των μελών τους. Κάποιοι έκαναν προσηλυτισμό ανατροπής της αστικής ιδεολογίας και οι αντίπαλοί τους, προσέφεραν δίκτυα διευκολύνσεων ή λειτουργούσαν σαν τουριστικά γραφεία, οργανώνοντας εκδρομές και εκδηλώσεις σε μπαρ και σκυλάδικα.
Να τελειώνουμε με τις κομματικές νεολαίες

Kι αν μεθοδεύουν το Grexit;

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, 00:04
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεθοδεύουν ήδη το σενάριο του Grexit, σε περίπτωση που βρεθούν μπροστά, στο δίλημμα της αυτοθυσίας. Δεν πρόκειται για χορτασμένους από εξουσία καθεστωτικούς. Κι αν έκαναν πίσω, το καλοκαίρι, τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει καν επιστροφή στην αντιπολίτευση!
Kι αν μεθοδεύουν το Grexit;

Έτσι να μπαίνουν οι βαθμοί στα σχολεία

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, 00:04
Αν θέλει ο κ. Φίλης πραγματικά να αποδώσει δικαιοσύνη στο σύστημα και να επιβάλει ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν έχει παρά να απαιτήσει από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ένα πλαίσιο αξιολόγησης για μαθητές και καθηγητές. Ας μην επενδύουμε για άλλη μια φορά στην υποκρισία. Πουθενά δεν έχουμε αξιοκρατία γιατί πολύ απλά δεν τη θέλουμε.
Έτσι να μπαίνουν οι βαθμοί στα σχολεία

Eίναι κομμουνιστές οι γιατροί;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, 00:05
Στην Ελλάδα, οι γιατροί που εργάζονται ως ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, είναι περίπου 20.000. Αυτοί είναι που υπηρετούν στο ΕΣΥ της χώρας και, από αυτούς, περίπου το 10% συμμετέχει συνδικαλιστικά σε διαδικασίες. Περίπου 2.000 γιατροί του ΕΣΥ πανελλαδικά! Πόσο δημοκρατικό και συμβατό με την αντιπροσωπευτικότητα, είναι να συγκροτεί το συνδικαλιστικό τους όργανο, το 10% των μελών τους;
Eίναι κομμουνιστές οι γιατροί;

Ο Κάφκα στη διαπραγμάτευση

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, 00:02
Ο καφκικός άνθρωπος εγκλωβίζεται μεταξύ ανυπομονησίας και οκνηρίας. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσει στην κατάθεση του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστούν ως το τέλος του μήνα. Η κίνηση αυτή παραπέμπει σε μονομερή ενέργεια υπό την απουσία συμφωνίας για τα θέματα του αφορολόγητου ορίου και της περικοπής συντάξεων.
Ο Κάφκα στη διαπραγμάτευση

Οι μέτριοι θα καταστρέψουν τον κόσμο

Τρίτη 12 Απριλίου 2016, 00:02
Οι ανεύθυνοι μέτριοι πάντα αναδεικνύονται σε θέσεις «ευθύνης», όταν το «πλήθος» θυμώνει πάρα πολύ και δεν θέλει για κανένα λόγο να βλέπει του άριστους να το διοικούν. Το μένος του εν τω μεταξύ, είναι τόσο μεγάλο που προτιμά να καταστραφεί παρά να αναθέσει στους ικανότερους, την ηγεσία της κοινωνίας.
Οι μέτριοι θα καταστρέψουν τον κόσμο

Θα προκαλούν με άλλοθι τον εξτρεμισμό!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, 00:02
Όσο υπάρχει μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων που δεν κατανοεί την αναγκαιότητα ορθολογισμού στη πολιτική, θα εμφανίζονται διάφοροι που θα «εμπορεύονται» την «τρέλα» τους. Όσο τα μεγάλα στρώματα των ψηφοφόρων θα συνδέουν την προσωπική τους ευδοκίμηση με την νοσηρότητα του κράτους, τόσο θα νομιμοποιούνται διοικητικοί παράγοντες και υπουργοί να επιδίδονται σε παραστάσεις «κηδεμόνα» των «λαϊκών κατακτήσεων».
Θα προκαλούν με άλλοθι τον εξτρεμισμό!

Το σάπιο κουφάρι του συνδικαλισμού

Παρασκευή 08 Απριλίου 2016, 00:03
Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα πέθανε. Το μόνο που κάνει είναι να περιφέρει το κουφάρι του, ικανοποιώντας μόνο την «ανώτερη τάξη» των συνδικαλιστών. Ο κόσμος άλλαξε, οι συνθήκες είναι άλλες, οι δυτικές οικονομίες προχωρούν, οι εργαζόμενοι έχουν πια νέες απαιτήσεις κι εμείς βλέπουμε ακόμα το ίδιο θλιβερό μοτίβο κάποιων απίστευτων τύπων που διεκδικούν ένα «σοβιετικό» κράτος!
Το σάπιο κουφάρι του συνδικαλισμού

Τι ρόλο παίζει η ΕΣΗΕΑ;

Πέμπτη 07 Απριλίου 2016, 00:03
Στον μιντιακό χώρο είμαι καινούριος. Δεν έχω πάνω από τρία χρόνια που γράφω συστηματικά. Παλιά, πολύ παλιά, συναντούσα ανθρώπους που μου προκαλούσαν ένα σχετικό δέος, όταν άκουγα ότι είναι γραμμένοι στην ΕΣΗΕΑ. Τους έβλεπα να δείχνουν ταυτότητα σε θέατρα, σε αεροδρόμια, σε υπηρεσίες και να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους.
Τι ρόλο παίζει η ΕΣΗΕΑ;

Τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Τετάρτη 06 Απριλίου 2016, 00:03
Στις εκλογές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, συμμετείχε το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Περίπου ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πήγε να στηρίξει καμία από τις επιλογές που διέθετε για να διοικήσει τη χώρα. Από αυτούς που πήγαν, περίπου δύο εκατομμύρια Έλληνες, αν και έβλεπαν μπροστά τους τις απαιτήσεις που είχε το τρίτο Μνημόνιο, εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ..
Τι θα απογίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοφιλέστερα Άρθρα