Α. Ζαμπούκας

Γιατί ταλαιπωρείτε τον Παπανούτσο;

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, 00:05
Ας έβρισκαν ένα ολοκληρωμένο κείμενο από κάποιον άριστο μαθητή να το βάλουν στην εξέταση της Έκθεσης, στις Πανελλήνιες. Έτσι το εκπαιδευτικό σύστημα θα έδειχνε πόσο σέβεται τον Έλληνα μαθητή και τις δυνατότητές του. Τον Παπανούτσο, να τον διδαχτούν τα παιδιά στην τάξη της εργασίας και του διαλόγου και όχι στο θρανίο του άγχους και της εξέτασης.
Γιατί ταλαιπωρείτε τον Παπανούτσο;

«Θέλεις ή όχι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;»

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 00:04
Το πολιτικό πρόταγμα της χώρας είναι μόνο αυτό και τίποτε άλλο! Μπορεί να κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους οι γυρολόγοι των κομματικών σαλονιών, μπορεί να γράφουν άρθρα και να βγάζουν μανιφέστα αλλά πλησιάζει ή μέρα της κρίσης για όλους. «Δέχεται κύριε το κόμμα σας, να καταργήσει φορείς και να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους;»
«Θέλεις ή όχι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;»

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 00:03
Ενώ ο Τσίπρας μοιράζει ακόμα σπόρους για λεφτόδεντρα, κάποιες άλλες ποικιλίες, λιγότερο ανθεκτικές, φεύγουν έξω για να μη χαθούν.Δυστυχώς για την ελληνική πραγματικότητα, αν η πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα είχε εγκλωβιστεί σ΄αυτό το εσωστρεφές κανιβαλικό κράτος, σήμερα δεν θα υπήρχαμε ούτε ως ανάμνηση στην παγκόσμια σφαίρα.
Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν

Κόφτης στα ψέματα, υπάρχει;

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, 00:03
Πολλοί δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει για τη χώρα, η παρατεταμένη εξάρτηση από τα μνημόνια και κυρίως, η υπογραφή της τριακονταετούς επιτροπείας. Η Ελλάδα αίρει de facto,κάθε ισχύ της ισοτιμίας της ως μέλος της ΕΕ. Απεμπολεί δικαιώματα στις εσωτερικές αποφάσεις και μένει έρμαιο στις καλές διαθέσεις των εταίρων, χωρίς να εξασφαλίζει την πολυπόθητη σταθερότητα.
Κόφτης στα ψέματα, υπάρχει;

Οι «συλλογικότητες» που κυβερνάνε τον τόπο

Κυριακή 8 Μαΐου 2016, 00:02
Μα ποιες είναι αυτές οι «συλλογικότητες»; Τι πραγματεύονται και σε ποια ιδεολογική βάση αναπτύσσουν προβληματισμούς; Και πόσες είναι; Γιατί αν πρόκειται να αντιπροσωπεύουν κάποιες διευρυμένες κοινότητες πολιτών που προσιδιάζουν σε αιτήματα, διεκδικήσεις και προβληματισμούς, τότε είναι πολύ λογικό ο υπουργός να επιθυμεί έναν γόνιμο διάλογο μαζί τους.
Οι «συλλογικότητες» που κυβερνάνε τον τόπο

150 χιλιάδες, με σύνταξη στα 50;

Σάββατο 7 Μαΐου 2016, 00:02
Όλοι αυτοί που έπιασαν τον πρώτο λαχνό του λαχείου – κοντά στις 150.000- μπορούν τώρα, κάτω από προϋποθέσεις, να βγουν στη σύνταξη, στα 50! Πρόκειται για εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, για τους οποίους η οικειοθελής αποχώρηση θα είναι επικερδής, αφού εκτός από τα ποσά των συντάξεων , θα εισπράξουν και υπέρογκες αποζημιώσεις!
150 χιλιάδες, με σύνταξη στα 50;

Η Παιδεία δεν σώζεται με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, 00:03
Οι νέες προτάσεις της Επιτροπής του κ. Λιάκου, μπορεί να διαβάζονται ουσιαστικές αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Απευθύνονται σε ένα παθητικό αναχρονιστικό θεσμό που δεν είναι σε θέση να απορροφήσει την οποιαδήποτε αλλαγή.Δεν μπορούμε πια να οραματιζόμαστε μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να τις κάνουμε στην δεκαετία του ΄70.
Η Παιδεία δεν σώζεται με τις  μεταρρυθμίσεις του κράτους

Η πολιτική της παράνοιας θα εξοντώσει τον Τσίπρα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, 00:03
Η πολιτική της παράνοιας λειτουργεί πάντα με το δόγμα της «παράπλευρης ωφέλειας». Εξασφαλίζουμε πρώτα τις ισορροπίες της εξουσίας και ό,τι περισσέψει είναι το κέρδος της κοινωνίας. Οι εκβιασμοί θα πιάσουν το πιθανότερο, τόπο για μερικές «τζούρες» ακόμα, πρόσκαιρης ικανοποίησης. Η εκταμίευση, όμως, των χρημάτων θα μεγιστοποιήσει το κόστος τους, σε θυσίες ανθρώπων.
Η πολιτική της παράνοιας θα εξοντώσει τον Τσίπρα

Η ψευδαίσθηση της εθνικής κυριαρχίας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, 00:03
Για ποια κυριαρχία μιλάμε, όταν κάθε κοινοβούλιο έχει ψηφίσει τόσες δεσμεύσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς; Πώς είναι δυνατόν να συντηρούμε στους ευρωπαϊκούς λαούς την ψευδαίσθηση μιας κυριαρχίας που υπάρχει μόνο στους εθνικιστικούς λόγους προπαγάνδας των πολιτικών; Δυστυχώς, δεν είμαστε μόνο εμείς κι ας αποτελούμε το χειρότερο παράδειγμα. Ολόκληρη η Ευρώπη λέει και διαχειρίζεται ψέματα.
Η ψευδαίσθηση της εθνικής κυριαρχίας

Κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλουν

Τρίτη 26 Απριλίου 2016, 00:05
Oι Συριζανέλ δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν από ελιγμούς και τερτίπια. Σε όλες τους τις κινήσεις επικρατεί μία τάση θράσους και επικίνδυνης αφέλειας. Ανοίγουν συνεχώς μέτωπα που αυξάνουν τις επισφάλειες των συναλλαγών τους με τους δανειστές, προκαλούν με απροκάλυπτο νεποτισμό, αδιαφορούν για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στη διαχείριση των βάσεων της οικονομίας.
Κανείς δεν καταλαβαίνει τι θέλουν

Κατάληψη στο στοιχειωμένο κάστρο της Αριστεράς

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, 00:05
Τι μπέρδεμα! Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, αναλαμβάνει δράση για να τους σώσει από την εγκατάλειψη της αριστερής κυβέρνησης! Στη συνέχεια μία πρώην αριστερή ευαισθητοποιημένη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου γίνεται έξαλλη για την καταπάτηση του κτιρίου της. Και τέλος, μία κοινωνικά \\\"ευαίσθητη\\\" Δικαιοσύνη αδυνατεί να δώσει λύση στην καταπάτηση.
Κατάληψη στο στοιχειωμένο κάστρο της Αριστεράς

Συνέδριο για ένα πρόσωπο

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, 00:03
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να προχωρήσει με τους λίγους και να γοητεύσει πολλούς. Και στο κόμμα και στην κοινωνία, λίγοι θα τον καταλάβουν πολλοί θα τον αποθεώσουν, όταν χρειαστεί. Το ζήτημα όμως είναι να τον πιστέψουν οι περισσότεροι. Αυτοί που θα αποτελέσουν το κατάλληλο ρεύμα , όχι μόνο για να φτάσει στην εξουσία, αλλά και για να επαναφέρει τη χώρα σε κατάσταση κανονικότητας.
Συνέδριο για ένα πρόσωπο

Τα προνόμια μιας ιδιότυπης κληρονομικής ελίτ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, 00:03
Και άλλα 200 χρόνια να περάσουν θα συνεχίσουμε να απορούμε. Γιατί η προκλητικότητα δεν είναι μόνο προνόμιο του Κατρούγκαλου αλλά ολόκληρης της ελίτ του πολιτικού συστήματος. Έτσι έμαθαν να λειτουργούν, έτσι τους δίδαξε ο πελατειακός βιόκοσμος που τους εξέθρεψε και έτσι θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος
Τα προνόμια μιας ιδιότυπης κληρονομικής ελίτ

O κατακερματισμός των λαϊκιστών

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, 00:03
Μετά την νέα πολιτική κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, χθες το απόγευμα στο Χυτήριο, πληθαίνουν οι διεκδικητές του τίτλου της «εθνοσωτήριας» αναμέτρησης, στις επόμενες εκλογές. Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη Παρασκευή, είχαμε την ανακοίνωση του κόμματος Καρατζαφέρη- Μπαλτάκου, από την άλλη όχθη του ποταμιού.
O κατακερματισμός των λαϊκιστών

Να τελειώνουμε με τις κομματικές νεολαίες

Τρίτη 19 Απριλίου 2016, 00:04
Οι νεολαίες των κομμάτων έχουν μετεξελιχθεί σε κλειστούς κύκλους «ειδικής» δικαιοδοσίας για προσωπικό όφελος των μελών τους. Κάποιοι έκαναν προσηλυτισμό ανατροπής της αστικής ιδεολογίας και οι αντίπαλοί τους, προσέφεραν δίκτυα διευκολύνσεων ή λειτουργούσαν σαν τουριστικά γραφεία, οργανώνοντας εκδρομές και εκδηλώσεις σε μπαρ και σκυλάδικα.
Να τελειώνουμε με τις κομματικές νεολαίες

Kι αν μεθοδεύουν το Grexit;

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, 00:04
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεθοδεύουν ήδη το σενάριο του Grexit, σε περίπτωση που βρεθούν μπροστά, στο δίλημμα της αυτοθυσίας. Δεν πρόκειται για χορτασμένους από εξουσία καθεστωτικούς. Κι αν έκαναν πίσω, το καλοκαίρι, τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει καν επιστροφή στην αντιπολίτευση!
Kι αν μεθοδεύουν το Grexit;

Έτσι να μπαίνουν οι βαθμοί στα σχολεία

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, 00:04
Αν θέλει ο κ. Φίλης πραγματικά να αποδώσει δικαιοσύνη στο σύστημα και να επιβάλει ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν έχει παρά να απαιτήσει από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ένα πλαίσιο αξιολόγησης για μαθητές και καθηγητές. Ας μην επενδύουμε για άλλη μια φορά στην υποκρισία. Πουθενά δεν έχουμε αξιοκρατία γιατί πολύ απλά δεν τη θέλουμε.
Έτσι να μπαίνουν οι βαθμοί στα σχολεία

Eίναι κομμουνιστές οι γιατροί;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, 00:05
Στην Ελλάδα, οι γιατροί που εργάζονται ως ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, είναι περίπου 20.000. Αυτοί είναι που υπηρετούν στο ΕΣΥ της χώρας και, από αυτούς, περίπου το 10% συμμετέχει συνδικαλιστικά σε διαδικασίες. Περίπου 2.000 γιατροί του ΕΣΥ πανελλαδικά! Πόσο δημοκρατικό και συμβατό με την αντιπροσωπευτικότητα, είναι να συγκροτεί το συνδικαλιστικό τους όργανο, το 10% των μελών τους;
Eίναι κομμουνιστές οι γιατροί;

Ο Κάφκα στη διαπραγμάτευση

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, 00:02
Ο καφκικός άνθρωπος εγκλωβίζεται μεταξύ ανυπομονησίας και οκνηρίας. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσει στην κατάθεση του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστούν ως το τέλος του μήνα. Η κίνηση αυτή παραπέμπει σε μονομερή ενέργεια υπό την απουσία συμφωνίας για τα θέματα του αφορολόγητου ορίου και της περικοπής συντάξεων.
Ο Κάφκα στη διαπραγμάτευση

Οι μέτριοι θα καταστρέψουν τον κόσμο

Τρίτη 12 Απριλίου 2016, 00:02
Οι ανεύθυνοι μέτριοι πάντα αναδεικνύονται σε θέσεις «ευθύνης», όταν το «πλήθος» θυμώνει πάρα πολύ και δεν θέλει για κανένα λόγο να βλέπει του άριστους να το διοικούν. Το μένος του εν τω μεταξύ, είναι τόσο μεγάλο που προτιμά να καταστραφεί παρά να αναθέσει στους ικανότερους, την ηγεσία της κοινωνίας.
Οι μέτριοι θα καταστρέψουν τον κόσμο

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα