Α. Ζαμπούκας

Ουκ είθισται τοις Έλλησι προσκυνέειν

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, 00:02
Και οι υπόλοιποι; Oι αξιωματικοί που στέκουν αμήχανοι δίπλα του; Οι επιστήμονες, οι δάσκαλοι, οι πολιτικοί, οι καθηγητές, οι ερευνητές, οι καλλιτέχνες, οι Έλληνες που πασχίζουν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι με το πνεύμα και την αξιοπρέπεια, από ποιον θα εκπροσωπηθούν; Aπό ποιον θα εκπροσωπείται πλέον, σ΄αυτή τη χώρα, η λογική, η δημιουργία και το ελεύθερο πνεύμα;
Ουκ είθισται τοις Έλλησι προσκυνέειν

Τσάμηδες, «αρχαίο τσάμικο» και διαβαλκανικό κιτς

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, 00:02
Λαϊκισμός και διαβαλκανικό κιτς υπάρχει και στους δύο, στο όνομα των μαζών τους. Από τη μία, ο Ράμα ανοίγει ξεχασμένες πληγές, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε μια δική μας διαλυμένη εξωτερική πολιτική και από την άλλη ο κ. Παυλόπουλος σιγοντάρει τον επαρχιωτισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Τσάμηδες, «αρχαίο τσάμικο» και διαβαλκανικό κιτς

Και Δεξιοί δεν ήθελαν τους «Παραιτηθείτε»

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, 00:03
Υπάρχει μια πτέρυγα της ΝΔ που δεν ήθελε την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Εκτός από την αμηχανία που ένιωσε γενικά, το πολιτικό σύστημα, μία μεγάλη ομάδα στελεχών της αντιπολίτευσης δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν την «θρασύτητα» κάποιων ανένταχτων να διοργανώνουν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια...
Και Δεξιοί δεν ήθελαν τους «Παραιτηθείτε»

Σύντροφοι, μην υποτιμάτε τους αστούς!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, 00:03
Οι αστοί απειλούνται και βγήκαν στους δρόμους. Και όσο η διαχείριση του κρατισμού γίνεται από θολωμένους, με ταξικό μίσος, εξουσιομανείς, τόσο θα εξεγείρονται και θα διεκδικούν. Ακόμα είναι στη φάση της αντίδρασης και της άμυνας. Πολύ γρήγορα όμως, αν δεν υπάρξει ένας δίαυλος συνεννόησης και συναίνεσης,η διαμαρτυρία θα πάρει απίστευτες διαστάσεις και δεν θα μαζεύεται από πουθενά.
Σύντροφοι, μην υποτιμάτε τους αστούς!

Είμαστε όλοι «Ακροδεξιοί»!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, 00:02
Θα καταλήξουμε σε μια καθεστωτική ομάδα του 5% (κυβερνητικοί, καρεκλοκένταυροι και συγγενείς τους) να διοικούν ένα υπόλοιπο «ακροδεξιών» Ελλήνων. Θα φτύνει όλος ο κόσμος από πάνω τους, θα πέφτουν κλωτσιές, δεν θα τολμούν να εμφανιστούν σε εκδήλωση και να περπατήσουν στο δρόμο και μόλις βρουν μικρόφωνο και κάμερα θα διακηρύσσουν το δίκιο του «αντιδεξιού» αγώνα τους.
Είμαστε όλοι «Ακροδεξιοί»!

Κάμερον εναντίον Σουμάν

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, 00:02
Ο Σουμάν επιβίωσε από τη κόλαση του πολέμου και ο Κάμερον μεγάλωσε στην ασφάλεια της Οξφόρδης. Η νέα γενιά ηγετών παίζει επικίνδυνα με τα εύκολα και ταπεινά ένστικτα των ψηφοφόρων τους. Σε μια ήπειρο που το «έθνος» πότισε με τόσο πολύ αίμα την ιστορία της, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί.
Κάμερον εναντίον  Σουμάν

Χρόνια πολλά «σύντροφοι»!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, 00:02
Εμφανίζονται από παντού, θρασύτατοι «έμποροι» της πολιτικής ένδειας των μαζών, απειλώντας να τινάξουν τον κόσμο στον αέρα. Θέτουν ερωτήματα που έχουν μόνο μία απάντηση και το ξέρουν. Εκμεταλλεύονται την απραξία της συνείδησης ανενεργών ομάδων που βάλτωσαν από την κυριαρχία του θυμικού τους. Υπόσχονται τέλος, το χάος ως διεγερτική πρόταση ημιμάθειας και ναρκισσισμού!
Χρόνια πολλά «σύντροφοι»!

30 δισ. φόρων για χάρη του άθλιου κράτους

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, 00:03
Προσπαθούν να ρίξουν σε έναν βαρέλι χωρίς πάτο, 30 δισ. ευρώ! Μόνο και μόνο επειδή φοβούνται να φτάσουν στην αλήθεια απευθείας, ανέχονται να καταρρεύσουν τα πάντα. Επιλέγουν να πέσουν μαζί με χιλιάδες επιχειρήσεις και 1,5 εκατομμύριο ανέργων, αντί να πάνε κατευθείαν στην πηγή του κακού και να σώσουν τη χώρα.
30 δισ.  φόρων για χάρη του άθλιου κράτους

Οι δικοί μας νεκροί

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, 00:03
Ποια είναι η διαφορά των δικών μας «ηρώων»; Ότι δεν είναι ήρωες. Ότι δεν συμμετείχαν σε κανέναν αγώνα, ότι δεν έκαναν καμία επανάσταση, καμία συναυλία και ότι δεν εξέθεσαν τον εαυτό τους σε κανέναν κίνδυνο συνειδητά.Κανένας από αυτούς δεν ήθελε να αλλάξει τον κόσμο ή να πείσει για τις δικές του «σωτήριες» αξίες.
Οι δικοί μας νεκροί

Οι οffshore και το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, 00:03
Έστω και για μία μέρα ο νόμος, είναι νόμος! Ό τι έγραψε, έγραψε ο νομοθέτης και ό τι ψήφισε, φήφισε το Κοινοβούλιο. Επομένως όποιος μέχρι και σήμερα έχει ή συμμετέχει σε offshore εταιρείες αντιμετωπίζεται με αυτόν τον νόμο και όχι με τον επικείμενο που θα ψηφιστεί. Και κατά συνέπεια, δεν του επιβάλλεται καμία ποινή.
Οι οffshore και το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ

H Φώφη βρήκε τους πρώτους «πελάτες»

Τρίτη 31 Μαΐου 2016, 00:03
Mην έχετε αυταπάτες σαν τον Αλέξη.Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε ποτέ. Ούτε τα στελέχη του ούτε και οι νεόκοποι«τροβαδούροι» της αγανάκτησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν άλλαξαν οι «γυρολόγοι» της «Κεντροαριστεράς» που αναζητούν «νεκρανάσταση» αρχηγών, προκειμένου να στεγάσουν τον «μεταρρυθμιστικό» κρατισμό τους.
H Φώφη βρήκε τους πρώτους «πελάτες»

Η Άλωση, ο Πούτιν και το δάκρυ της κυρίας Γωγώς

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, 00:03
Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι ούτε στο σαλόνι της κ. Γωγώς ούτε και στο πληκτρολόγιο το δικό μου. Ίσως βρίσκεται στις κοινότητες της Σκανδιναβίας, ίσως στο ΜΙΤ, στο CERN, στα εργαστήρια των πανεπιστημίων, στα θέατρα της Αθήνας, στα μυαλά όλων των ανθρώπων του κόσμου, που κουβαλούν μέσα τους την ευθύνη του αγώνα και της δημιουργίας.
Η Άλωση, ο Πούτιν και το δάκρυ της κυρίας Γωγώς

Τι θα απογίνουν οι κρατιστές της Νέας Δημοκρατίας;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, 00:03
Το μεγάλο εμπόδιο στο «ζέσταμα» του Κυριάκου προς την εξουσία είναι οι κρατιστές της ΝΔ και όχι οι «νεοφιλελεύθεροι» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι συνθήκες που ωριμάζουν το νέο πολιτικό περιβάλλον, δύσκολα θα ευνοήσουν νέες απειλές από τα αριστερά του συστήματος. Ούτε και οι ξοφλημένοι γυρολόγοι της κεντροαριστεράς θα τολμήσουν να επαναφέρουν τον κρατισμό.
Τι θα απογίνουν οι κρατιστές της Νέας Δημοκρατίας;

Τους δάγκωσε γλυκά ο Μινώταυρος...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, 00:03
Το δέλεαρ του 2018, με την μείωση του χρέους, θα είναι τόσο μεγάλο που ο Αλέξης θα βλέπει εκστατικά οράματα θριάμβου, κοιτάζοντας προς τις εκλογές του 2019. Γιατί ξέρει ότι αν παραμείνει πειθήνιος στο λαβύρινθο των δανειστών, θα δρέψει τους καρπούς του κουρέματος, πηγαίνοντας στις εκλογές, ως εθνικός ηγέτης.
Τους δάγκωσε γλυκά ο Μινώταυρος...

Είσαι πλαστογράφος; Διορίζεσαι στο Δημόσιο!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, 00:03
Και ξαφνικά προέκυψε δίλημμα! Απολύουμε τους πλαστογράφους από το Δημόσιο ή όχι; Το σχέδιο είναι να τους δοθεί η ευκαιρία να ανακτήσουν νόμιμα τα πιστοποιητικά που αναγκάστηκαν οι «δυστυχείς» να τα αποκτήσουν παράνομα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή τον παλιό νόμο Γιαννάκου, για ειδικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν νόμιμο τίτλο σπουδών.
Είσαι πλαστογράφος; Διορίζεσαι στο Δημόσιο!

Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να διοικήσουν τη χώρα τους

Τρίτη 24 Μαΐου 2016, 00:03
Κάποτε θα πρέπει να ανοίξουμε με ειλικρίνεια, έναν δημόσιο διάλογο, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές μας προθέσεις: Συντηρούμε το ελληνικό κράτος για να καλύπτει την παραβατική μας συμπεριφορά ή για να αναπτύξουμε από κοινού, μια κοινωνία αμοιβαιότητας και αναπτυξιακής δράσης;
Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να διοικήσουν τη χώρα τους

Όλα στο σφυρί με αντάλλαγμα το καθεστώς!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, 00:05
Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση των Συριζανέλ είναι η πιο πρόθυμη κυβέρνηση που θα μπορούσαν να βρουν στην Ελλάδα οι εταίροι μας. Η συμφωνία τους είναι μάλλον σαφής και ξεκάθαρη: «Σας δίνουμε τα πάντα κι εσείς μας αφήνετε να εδραιώσουμε το καθεστώς μας».
Όλα στο σφυρί με αντάλλαγμα το καθεστώς!

Ο πρωτογονισμός των φοιτητικών παρατάξεων

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, 00:03
Στις φοιτητικές παρατάξεις, επικρατεί μια εικόνα που θυμίζει τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Τότε, που κυριάρχησαν πανηγυρικά οι πρώτες ομάδες των «θριαμβευτών» εναντίον της Χούντας. Λες και πάγωσε ο χρόνος στη δεκαετία του ΄70. Δεν είναι απλά καθυστέρηση αυτό που συμβαίνει με την καφρίλα των μειοψηφιών, είναι ένας ιδιότυπος πρωτογονισμός.
Ο πρωτογονισμός των φοιτητικών παρατάξεων

Ειδομένη: μικρογραφία μιας κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, 00:03
Όσοι άκουγαν με «κατανόηση» τις απίστευτες κραυγές του Στρατούλη πριν μερικούς μήνες, καλό θα ήταν να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή στην Ειδομένη, για να γνωρίσουν από κοντά, την κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτούν πως, η σχετική ασφάλεια που απολαμβάνουν σήμερα, οφείλεται στην στρατηγική θέση της χώρας που πέτυχαν στο μακρινό παρελθόν, για χάρη τους, κάποιοι «καταραμένοι» λάτρεις του κεφαλαίου!
Ειδομένη: μικρογραφία μιας κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σώζεται μια τόσο διεφθαρμένη χώρα;

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, 00:03
Η παραγραφή αδικημάτων αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά βασικά εργαλεία νομιμοποίησης ψυχών και χρημάτων στην ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί να είναι το σημαντικότερο αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που η ίδια η νομοθεσία έχει εφεύρει προκειμένου να απαλείφει κάθε σκοτεινό σημείο του παρελθόντος προσώπων και οικογενειών.
Σώζεται μια τόσο διεφθαρμένη χώρα;

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα