Α. Ζαμπούκας

30 δισ. φόρων για χάρη του άθλιου κράτους

Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016, 00:03
Προσπαθούν να ρίξουν σε έναν βαρέλι χωρίς πάτο, 30 δισ. ευρώ! Μόνο και μόνο επειδή φοβούνται να φτάσουν στην αλήθεια απευθείας, ανέχονται να καταρρεύσουν τα πάντα. Επιλέγουν να πέσουν μαζί με χιλιάδες επιχειρήσεις και 1,5 εκατομμύριο ανέργων, αντί να πάνε κατευθείαν στην πηγή του κακού και να σώσουν τη χώρα.
30 δισ.  φόρων για χάρη του άθλιου κράτους

Άλλο Μέρκελ, άλλο Μπούντεσταγκ και γερμανικός λαός

Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016, 00:03
Η περίπτωση της Γερμανίας όμως είναι ξεχωριστή. Οι Γερμανοι ηταν σύμμαχοι των Τουρκων στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και οι βασικοί οργανωτές του τουρκικού στρατού στις διώξεις όλων των εθνικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Άλλο Μέρκελ, άλλο Μπούντεσταγκ και γερμανικός λαός

«Η τιμή και το χρήμα»

Πέμπτη 02 Ιουνίου 2016, 00:02
Να γιατί η δημοκρατία πέτυχε καλύτερα στους Άγγλους και στους Ευρωπαίους. Γιατί δεν άφησαν τα «λιγούρια» του χρήματος να μπουν στο παιχνίδι της εξουσίας. Γιατί πρώτα οι αστοί πλούτισαν, χόρτασαν, χάρηκαν το χρήμα και μετά μπήκαν στην διαχείριση της πολιτείας. Ενώ εδώ, οι κατσικοκλέφτες που έστησαν τα πρώτα δίκτυα, με την ανοχή των ξένων, διαιώνισαν το είδος τους μέχρι σήμερα.
«Η τιμή και το χρήμα»

Οι οffshore και το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016, 00:03
Έστω και για μία μέρα ο νόμος, είναι νόμος! Ό τι έγραψε, έγραψε ο νομοθέτης και ό τι ψήφισε, φήφισε το Κοινοβούλιο. Επομένως όποιος μέχρι και σήμερα έχει ή συμμετέχει σε offshore εταιρείες αντιμετωπίζεται με αυτόν τον νόμο και όχι με τον επικείμενο που θα ψηφιστεί. Και κατά συνέπεια, δεν του επιβάλλεται καμία ποινή.
Οι οffshore και το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ

H Φώφη βρήκε τους πρώτους «πελάτες»

Τρίτη 31 Μαΐου 2016, 00:03
Mην έχετε αυταπάτες σαν τον Αλέξη.Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε ποτέ. Ούτε τα στελέχη του ούτε και οι νεόκοποι «τροβαδούροι» της αγανάκτησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν άλλαξαν οι «γυρολόγοι» της «Κεντροαριστεράς» που αναζητούν «νεκρανάσταση» αρχηγών, προκειμένου να στεγάσουν τον «μεταρρυθμιστικό» κρατισμό τους.
H Φώφη βρήκε τους πρώτους «πελάτες»

Η Άλωση, ο Πούτιν και το δάκρυ της κυρίας Γωγώς

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, 00:03
Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι ούτε στο σαλόνι της κ. Γωγώς ούτε και στο πληκτρολόγιο το δικό μου. Ίσως βρίσκεται στις κοινότητες της Σκανδιναβίας, ίσως στο ΜΙΤ, στο CERN, στα εργαστήρια των πανεπιστημίων, στα θέατρα της Αθήνας, στα μυαλά όλων των ανθρώπων του κόσμου, που κουβαλούν μέσα τους την ευθύνη του αγώνα και της δημιουργίας.
Η Άλωση, ο Πούτιν και το δάκρυ της κυρίας Γωγώς

Τι θα απογίνουν οι κρατιστές της Νέας Δημοκρατίας;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, 00:03
Το μεγάλο εμπόδιο στο «ζέσταμα» του Κυριάκου προς την εξουσία είναι οι κρατιστές της ΝΔ και όχι οι «νεοφιλελεύθεροι» του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι συνθήκες που ωριμάζουν το νέο πολιτικό περιβάλλον, δύσκολα θα ευνοήσουν νέες απειλές από τα αριστερά του συστήματος. Ούτε και οι ξοφλημένοι γυρολόγοι της κεντροαριστεράς θα τολμήσουν να επαναφέρουν τον κρατισμό.
Τι θα απογίνουν οι κρατιστές της Νέας Δημοκρατίας;

Τους δάγκωσε γλυκά ο Μινώταυρος...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, 00:03
Το δέλεαρ του 2018, με την μείωση του χρέους, θα είναι τόσο μεγάλο που ο Αλέξης θα βλέπει εκστατικά οράματα θριάμβου, κοιτάζοντας προς τις εκλογές του 2019. Γιατί ξέρει ότι αν παραμείνει πειθήνιος στο λαβύρινθο των δανειστών, θα δρέψει τους καρπούς του κουρέματος, πηγαίνοντας στις εκλογές, ως εθνικός ηγέτης.
Τους δάγκωσε γλυκά ο Μινώταυρος...

Είσαι πλαστογράφος; Διορίζεσαι στο Δημόσιο!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, 00:03
Και ξαφνικά προέκυψε δίλημμα! Απολύουμε τους πλαστογράφους από το Δημόσιο ή όχι; Το σχέδιο είναι να τους δοθεί η ευκαιρία να ανακτήσουν νόμιμα τα πιστοποιητικά που αναγκάστηκαν οι «δυστυχείς» να τα αποκτήσουν παράνομα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή τον παλιό νόμο Γιαννάκου, για ειδικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν νόμιμο τίτλο σπουδών.
Είσαι πλαστογράφος; Διορίζεσαι στο Δημόσιο!

Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να διοικήσουν τη χώρα τους

Τρίτη 24 Μαΐου 2016, 00:03
Κάποτε θα πρέπει να ανοίξουμε με ειλικρίνεια, έναν δημόσιο διάλογο, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές μας προθέσεις: Συντηρούμε το ελληνικό κράτος για να καλύπτει την παραβατική μας συμπεριφορά ή για να αναπτύξουμε από κοινού, μια κοινωνία αμοιβαιότητας και αναπτυξιακής δράσης;
Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να διοικήσουν τη χώρα τους

Όλα στο σφυρί με αντάλλαγμα το καθεστώς!

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, 00:05
Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση των Συριζανέλ είναι η πιο πρόθυμη κυβέρνηση που θα μπορούσαν να βρουν στην Ελλάδα οι εταίροι μας. Η συμφωνία τους είναι μάλλον σαφής και ξεκάθαρη: «Σας δίνουμε τα πάντα κι εσείς μας αφήνετε να εδραιώσουμε το καθεστώς μας».
Όλα στο σφυρί με αντάλλαγμα το καθεστώς!

Ο πρωτογονισμός των φοιτητικών παρατάξεων

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, 00:03
Στις φοιτητικές παρατάξεις, επικρατεί μια εικόνα που θυμίζει τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Τότε, που κυριάρχησαν πανηγυρικά οι πρώτες ομάδες των «θριαμβευτών» εναντίον της Χούντας. Λες και πάγωσε ο χρόνος στη δεκαετία του ΄70. Δεν είναι απλά καθυστέρηση αυτό που συμβαίνει με την καφρίλα των μειοψηφιών, είναι ένας ιδιότυπος πρωτογονισμός.
Ο πρωτογονισμός των φοιτητικών παρατάξεων

Ειδομένη: μικρογραφία μιας κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, 00:03
Όσοι άκουγαν με «κατανόηση» τις απίστευτες κραυγές του Στρατούλη πριν μερικούς μήνες, καλό θα ήταν να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή στην Ειδομένη, για να γνωρίσουν από κοντά, την κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτούν πως, η σχετική ασφάλεια που απολαμβάνουν σήμερα, οφείλεται στην στρατηγική θέση της χώρας που πέτυχαν στο μακρινό παρελθόν, για χάρη τους, κάποιοι «καταραμένοι» λάτρεις του κεφαλαίου!
Ειδομένη: μικρογραφία μιας κοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σώζεται μια τόσο διεφθαρμένη χώρα;

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, 00:03
Η παραγραφή αδικημάτων αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά βασικά εργαλεία νομιμοποίησης ψυχών και χρημάτων στην ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί να είναι το σημαντικότερο αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που η ίδια η νομοθεσία έχει εφεύρει προκειμένου να απαλείφει κάθε σκοτεινό σημείο του παρελθόντος προσώπων και οικογενειών.
Σώζεται μια τόσο διεφθαρμένη χώρα;

Γιατί ταλαιπωρείτε τον Παπανούτσο;

Τρίτη 17 Μαΐου 2016, 00:05
Ας έβρισκαν ένα ολοκληρωμένο κείμενο από κάποιον άριστο μαθητή να το βάλουν στην εξέταση της Έκθεσης, στις Πανελλήνιες. Έτσι το εκπαιδευτικό σύστημα θα έδειχνε πόσο σέβεται τον Έλληνα μαθητή και τις δυνατότητές του. Τον Παπανούτσο, να τον διδαχτούν τα παιδιά στην τάξη της εργασίας και του διαλόγου και όχι στο θρανίο του άγχους και της εξέτασης.
Γιατί ταλαιπωρείτε τον Παπανούτσο;

«Θέλεις ή όχι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;»

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, 00:04
Το πολιτικό πρόταγμα της χώρας είναι μόνο αυτό και τίποτε άλλο! Μπορεί να κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους οι γυρολόγοι των κομματικών σαλονιών, μπορεί να γράφουν άρθρα και να βγάζουν μανιφέστα αλλά πλησιάζει ή μέρα της κρίσης για όλους. «Δέχεται κύριε το κόμμα σας, να καταργήσει φορείς και να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους;»
«Θέλεις ή όχι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;»

Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 00:03
Ενώ ο Τσίπρας μοιράζει ακόμα σπόρους για λεφτόδεντρα, κάποιες άλλες ποικιλίες, λιγότερο ανθεκτικές, φεύγουν έξω για να μη χαθούν.Δυστυχώς για την ελληνική πραγματικότητα, αν η πολιτισμική μας ιδιαιτερότητα είχε εγκλωβιστεί σ΄αυτό το εσωστρεφές κανιβαλικό κράτος, σήμερα δεν θα υπήρχαμε ούτε ως ανάμνηση στην παγκόσμια σφαίρα.
Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν

Στην υγειά του Βελουχιώτη

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, 00:03
Στην υγειά του Βελουχιώτη κέρασαν, μέθυσαν και ήπιαν πολλοί μέχρι τώρα. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η απόσταση του χρόνου από τα «ολογράμματα» του παρελθόντος μακραίνει. Σε λίγο, κάθε απόπειρα ιδεολογικής «λιτανείας» της Αριστεράς, θα μοιάζει με αποτυχημένη συμμετοχή σε διαγωνισμό της Eurovision…
Στην υγειά του Βελουχιώτη

Κόφτης στα ψέματα, υπάρχει;

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, 00:03
Πολλοί δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει για τη χώρα, η παρατεταμένη εξάρτηση από τα μνημόνια και κυρίως, η υπογραφή της τριακονταετούς επιτροπείας. Η Ελλάδα αίρει de facto,κάθε ισχύ της ισοτιμίας της ως μέλος της ΕΕ. Απεμπολεί δικαιώματα στις εσωτερικές αποφάσεις και μένει έρμαιο στις καλές διαθέσεις των εταίρων, χωρίς να εξασφαλίζει την πολυπόθητη σταθερότητα.
Κόφτης στα ψέματα, υπάρχει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης

Τρίτη 10 Μαΐου 2016, 00:03
Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ ήδη αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε τμήματα πολιτικών επιστημών. Η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ κατέταξε την ομάδα Τσίπρα στην πρώτη θέση της λίστας για την χειρότερη διαπραγμάτευση του 2015! Ακολουθούν και άλλα πανεπιστήμια. Μετά όμως την ψηφοφορία της Κυριακής,θεώρησα βέβαιο ότι πρόκειται για ένα αντικείμενο που θα απασχολήσει και την ψυχανάλυση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 18/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα