Α. Ζαμπούκας

H χαμένη ενέργεια των Πανελληνίων

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, 00:02
Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια, σε όποια χώρα υπάρχουν, σε καμία περίπτωση δεν απασχολούν τόσο πολύ την ειδησεογραφία. Η κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται να μάθει τους «πρώτους των πρώτων» και οπωσδήποτε, οι γονείς δεν διαλαλούν την επιτυχία τους, στη γειτονιά, στην πόλη και στο facebook. Είναι ζήτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας και όχι των καφενείων…
H χαμένη ενέργεια των Πανελληνίων

Οι ανάξιοι «εραστές» του 2009

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, 00:02
Και τα δύο οικονομικά επιτελεία διαχειρίστηκαν τον εφιάλτη, σαν να επρόκειτο για μία παροδική κατάσταση. Μιλώντας για τον ΓΑΠ έχουμε απλά να κάνουμε με τον πιο αδύναμο κρίκο μεταξύ φυγόπονων πολιτικών. Ο προκάτοχός του εν τω μεταξύ, εγκαταλείπει, βλέποντας ότι το παιχνίδι δεν δίνει πια νέες ευκαιρίες και ο άλλος φωνάζει βοήθεια για να μην καεί!
Οι ανάξιοι «εραστές» του 2009

Υπάρχουν μόνο δύο κόμματα: Οι κρατιστές και οι άλλοι!

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, 00:02
Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ ταξικά κόμματα. Ακόμα και το ΚΚΕ έχει εξελιχθεί σε ένα συστημικό κόμμα για να συντηρεί μια κλειστή ομάδα ανθρώπων, χωρίς κανέναν έλεγχο στα οικονομικά του! Όσο για τους υπόλοιπους, είναι γνωστή η πορεία των δύο μεγάλων κομμάτων στη Μεταπολίτευση και ο ρόλος τους στην χρεοκοπία της χώρας.
Υπάρχουν μόνο δύο κόμματα: Οι κρατιστές και οι άλλοι!

Συνελήφθη εκατομμυριούχος του facebook!

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, 00:02
Η Ελλάδα είναι η χώρα των μαθητευόμενων μάγων. Η «μαγεία» αποτελεί το συστατικό της ιδεολογίας τους και όπως είναι φυσικό, τους προικίζει με μεταφυσικές ιδιότητες, όταν αναλαμβάνουν θέσεις εξουσίας. Εκτός αυτού, η «ελίτ» αυτή των «ανώτερων» Ελλήνων, που στην Πολιτεία του Πλάτωνα θα κατείχαν σίγουρα, δεσπόζουσα θέση, διαθέτει και ειδικές ικανότητες στη ευρηματικότητα της διοίκησης
Συνελήφθη εκατομμυριούχος του facebook!

Κάτι μυρίζει άσχημα στην Αίγινα

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, 00:02
Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολίτες πιο «ίσοι» από τους άλλους, έναντι της Δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης. Και σίγουρα, δεν αφορά μόνο, όπως νομίζουμε, κάποια ανώτερη αστική τάξη που έχει τις διασυνδέσεις με την εξουσία. Έχει να κάνει με όλα τα δίκτυα που μπορεί να στηθούν σε τοπικές ή ευρύτερες κοινωνίες.
Κάτι μυρίζει άσχημα στην Αίγινα

Θα φύγουν με το χερούλι της καρέκλας στο χέρι

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, 00:02
Ο Πρωθυπουργός και οι σύντροφοί του δεν πρόκειται να παραδώσουν εύκολα τα όπλα, αποδεικνύοντας ότι, ακόμα κι αν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, τόσο το χειρότερο για τη ίδια. Από την αρχή έδειξαν πως η πορεία τους θα είναι αταλάντευτη μέχρι τέλους. Η ντροπή και η ευαισθησία δεν είναι άλλωστε σημαντικές αξίες στον κώδικα των «επαναστατών».
Θα φύγουν με το χερούλι της καρέκλας στο χέρι

Σύντροφοι, κι ο Κάστρο κάνει ιδιωτικοποιήσεις!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, 00:02
Έλα όμως, που όλα αλλάζουν και στην Κούβα. Για να αποδειχθεί, μακροπρόθεσμα, πως το μόνο «σταλινικό υβρίδιο» που δεν εξελίσσεται στον πλανήτη, είναι το ελληνικό! Ο Ραούλ Κάστρο και η κυβέρνησή του αποφάσισαν να αναθέσουν στον γαλλικό όμιλο Aéroports de Paris (ADP) την διαχείριση του αεροδρομίου «Χοσέ Μαρτί», ενώ την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων ανέλαβε γαλλική κατασκευαστική εταιρία
Σύντροφοι, κι ο Κάστρο κάνει ιδιωτικοποιήσεις!

Κυβέρνηση Αμυγδαλέζας

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, 00:02
Η Αμυγδαλέζα ανοίγει με νέα «διεύθυνση», για να υποδεχθεί τις φουρνιές προσφύγων που ξέφυγαν από τους στίχους του «ποιητή» Δρίτσα. Πρόκειτια για ένα από τα ηχηρότερα σημάδια της αριστερής παράνοιας. Πρώτα, το αναγορεύουμε σε σύμβολο «ηθικού πλεονεκτήματος» και στη συνέχεια, το επαναφέρουμε ως «εξαγνισμένο» χώρο, χρησιμοποιώντας μόνο την «ιαματική» ρητορική της προπαγάνδας μας.
Κυβέρνηση Αμυγδαλέζας

Αυτός ο Αύγουστος κρύβει πολλά

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, 00:02
Όσο ο λαός κάνει τα μπάνια του, στα «υπόγεια» του Μαξίμου δίνουν και παίρνουν οι συντονιστές και οι «μηχανικοί» παντός είδους. Επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, εξασφάλιση της ανοχής των συνδικαλιστών, εν όψει εργασιακού νόμου – τα παζάρια είναι σκληρά-, θέματα Δικαιοσύνης και οι τηλεοπτικές άδειες απασχολούν έντονα την κυβέρνηση.
Αυτός ο Αύγουστος κρύβει πολλά

Οι άριστοι της μιας χρήσης

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, 00:02
Οι άριστοι θα είναι πάντα άριστοι και οι εξάρσεις τους θα δίνουν επιτυχίες. Για να αξιοποιήσουμε όμως, την επιτυχία τους ως κεφάλαιο συλλογικής προόδου, πρώτα πρέπει να πασχίσουμε για μία κοινωνία αρίστων που θα προτάξουμε στη δημοκρατία μας ως πρότυπα ανάτασης και όχι πρόσκαιρου και «ωφέλιμου» εμπαιγμού.
Οι άριστοι  της μιας χρήσης

Oι ωραίοι έχουν χρέη, Αλέξη...

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, 00:02
Εν μέσω θέρους, ο Αλέξης φρόντισε να μας θυμίσει την απαίτηση διαγραφής του ελληνικού χρέους, με την ευκαιρία της επετείου της διαγραφής του γερμανικού από τους πιστωτές, το 1953! Προκαλεί βεβαίως, έκπληξη, γιατί όλα τα σχετικά έδειχναν να μπαίνουν στο αρχείο της «ιστορικής ανοησίας», μαζί με την αποπομπή της κ. Κωνσταντοπούλου από το κόμμα
Oι ωραίοι έχουν χρέη, Αλέξη...

Ποιοι αμφιβάλλουν για τον Κυριάκο

Τρίτη 09 Αυγούστου 2016, 00:02
Το μυστικό κρύβεται πάντα στη διαχείριση του κρατισμού ως μηχανισμού από τον οποίο οι εμπλεκόμενοι εξαρτούν είτε την επαγγελματική τους επιβίωση είτε την πολιτική τους καριέρα. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Κάποιοι αναρωτιούνται αν είναι σε θέση να ελευθερώσει τους Έλληνες από το κράτος και κάποιοι άλλοι φοβούνται ότι είναι έτοιμος να το κάνει.
Ποιοι αμφιβάλλουν για τον Κυριάκο

Είναι οι Έλληνες «στενόψυχοι», κ. Μπαλτά;

Δευτέρα 08 Αυγούστου 2016, 00:02
Yπάρχει ένας υφέρπων αρρωστημένος ναρκισσισμός που παραπέμπει σε πρωτόγονες ανατολικές κοινωνίες. Ένα εγωκεντρικό ιδεολογικό πρόσχημα που καταδυναστεύει τις συνειδήσεις των μελών μιας ομάδας και δεν τις αφήνει να συμπορευτούν με τις άλλες. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι πιο Έλληνες από τους άλλους, διαθέτοντας την αποκλειστικότητα του πολιτικού, του ηθικού και του πολιτισμικού πλεονεκτήματος
Είναι οι Έλληνες «στενόψυχοι», κ. Μπαλτά;

Οι «συλλογικότητες» που κυβερνάνε τον τόπο

Παρασκευή 05 Αυγούστου 2016, 00:02
Μα ποιες είναι αυτές οι «συλλογικότητες»; Τι πραγματεύονται και σε ποια ιδεολογική βάση αναπτύσσουν προβληματισμούς; Και πόσες είναι; Γιατί αν πρόκειται να αντιπροσωπεύουν κάποιες διευρυμένες κοινότητες πολιτών που προσιδιάζουν σε αιτήματα, διεκδικήσεις και προβληματισμούς, τότε είναι πολύ λογικό ο υπουργός να επιθυμεί έναν γόνιμο διάλογο μαζί τους.
Οι «συλλογικότητες» που κυβερνάνε τον τόπο

Η Ελλάδα που αγωνίζεται και παίρνει βραβεία

Πέμπτη 04 Αυγούστου 2016, 00:02
Αυτοί λοιπόν οι μικροί Έλληνες έφτιαξαν έναν «έξυπνο» κάδο ανακύκλωσης αλλά ταυτόχρονα, πρότειναν και το πιο δυναμικό επιχειρηματικό project για να μπει η ιδέα τους στην αγορά. Και όχι μόνο αυτό, μεγάλη επιτυχία ήταν και η κατάκτηση του βραβείου Ηγετικής Προσωπικότητας από τη μαθήτρια Μαρία Κοκκάλα, η οποία ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά και βραβεύτηκε με το «Leadership Award»!
Η Ελλάδα που αγωνίζεται και παίρνει βραβεία

Το λογικό άλμα της Σίας Αναγνωστοπούλου

Τετάρτη 03 Αυγούστου 2016, 00:02
Η ρητορική γενικότερα του πολιτικού συστήματος απευθύνεται σε μία κοινή γνώμη που πέρασε από σχολεία συνθημάτων, πανηγυρικών λόγων και «ηρωικών δρώμενων». Συνομιλούν δηλαδή, με έναν μέσο όρο διάνοιας που δεν ενοχλείται από τα κενά λογικής και ποτέ δεν αναζητά αποδείξεις στο δημόσιο διάλογο. Αρκεί μόνο η λαϊκιστική κραυγή και το απλοϊκό ύφος της «μίζερης δραματοποίησης»
Το λογικό άλμα της Σίας Αναγνωστοπούλου

Τρέμουν τα πόδια των συνδικαλιστών

Τρίτη 02 Αυγούστου 2016, 00:02
Η «κατανόηση» για την «αποστρατεία» των «στρατηγών», θα είναι βελούδινη και βεβαίως, με κάποια σημαντικά ανταλλάγματα. Έτσι κι αλλιώς, τα χρόνια πέρασαν και οι επόμενες γενιές δεν είναι τόσο «άξιες» σαν τους πατεράδες τους να κρατήσουν τα ηνία του «κινήματος», σταθερά! Άσε που τελείωσε πια ο πακτωλός των πακέτων και των συντάξεων
Τρέμουν τα πόδια των συνδικαλιστών

Ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει Δημοκρατία;

Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016, 00:02
Όλα τα προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν από την εμμονή που έχει στον «πρωτογονισμό» των σχημάτων. Πρόκειται για κάτι ανάλογο με τον προσανατολισμό της λαϊκής Δεξιάς που αντλεί σημεία από το έθνος και τη θρησκεία.Ετσι και η εκφυλισμένη Αριστερά, προσπαθεί να ανασύρει από το υπόγειο της Ιστορίας ρητορικά σχήματα παλαιών δεκαετιών
Ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει Δημοκρατία;

«Πρόεδροι δεκαπενταμελών», αυτή η μάστιγα!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, 00:02
Η πραγματικότητα, για όλα αυτά που ζούμε στην Ελλάδα, για δεκαετίες, βρίσκεται μεταξύ «στριφτού πιώματος» και «Cohiba Esplendido». Ανάμεσα σε μια παρακμιακή καρικατούρα του Woodstock και μιας πολιτική ελίτ «λευκών κολάρων» πασπαλισμένη με «καγκουρόσκονη» του Κολωνακίου.
«Πρόεδροι δεκαπενταμελών», αυτή η μάστιγα!

Είμαστε απροετοίμαστοι για όσα θα συμβούν στην Τουρκία!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, 00:02
Το μωσαϊκό της Τουρκίας δεν είναι λιγότερο ετερογενές από αυτό των Σύρων και ούτε πιο ήπιο στις φονταμενταλιστικές διαθέσεις. Οι μόνες διαφορές είναι οι στενές διασυνδέσεις της αστικής τάξης με την οικονομία της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου.
Είμαστε απροετοίμαστοι για όσα θα συμβούν στην Τουρκία!

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα