Α. Ζαμπούκας

Ο Δρίτσας και η υπόθεση Πατσίφικο

Παρασκευή 01 Ιουλίου 2016, 00:02
Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Γιατί μεταφέρουν στα «γονίδια» της Αριστεράς, όλα τα ταπεινά χαρακτηριστικά του έθνους: Tην κουτοπονηριά, τον επαρχιωτισμό, το θράσος και την ανευθυνότητα απέναντι στους υπόλοιπους. Συγκροτούν, με λίγα λόγια, ένα μίγμα μικροπολιτικής χωρίς να νοιάζονται παρά μόνο για μικρές ομάδες ειδικών συμφερόντων
Ο Δρίτσας και η υπόθεση Πατσίφικο

Οι «μοναχικοί λύκοι» απειλούν τον πλανήτη

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, 00:02
Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουμε ότι οι τρομοκράτες της Κωνσταντινούπολης μεγάλωσαν, όπως και οι άλλοι, σε κάποια δυτική χώρα. Κι ακόμα, πως η επικοινωνία τους με τον ISIS δεν ήταν άμεση αλλά κυρίως «πνευματική». Ο κόσμος είναι γεμάτος από «μόνους» ανθρώπους οι οποίοι δεν χρειάζονται παρά μια ιδεοληπτική στράτευση για να δραστηριοποιηθούν
Οι «μοναχικοί λύκοι» απειλούν τον πλανήτη

Ο Μαρινόπουλος και η νοσηρότητα της μεταπρατικής οικονομίας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, 00:02
Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς αν με τα ίδια κεφάλαια που διέθεσε το σύστημα στον Μαρινόπουλο, μπορούσε να λειτουργήσει μια βιομηχανία που θα δημιουργούσε αντί για 10000, 50000 θέσεις εργασίας; Aναλογικά προς τον Μαρινόπουλο, πόσα δάνεια πήραν άλλες επιχειρήσεις για τις εξαγωγές τους και τη συμβολή τους στο ΑΕΠ;
Ο Μαρινόπουλος και η νοσηρότητα της μεταπρατικής οικονομίας

«Δεν είναι κρίμα να το πάρει το Δημόσιο;»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, 00:02
Η βόλτα στο "Σταύρος Νιάρχος" είναι εντυπωσιακή. Από παντού, όμως, ακούς την ίδια φράση: «Δεν είναι κρίμα να το πάρει το Δημόσιο;» Τόση διάχυτη είναι η αίσθηση της απειλής που οι πάντες θεωρούν βέβαιη την απαξίωση του έργου και την σταδιακή εγκατάλειψή του, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης.
«Δεν είναι κρίμα να το πάρει το Δημόσιο;»

70 χρόνια ειρήνης είναι πολλά!

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, 00:02
To λάθος ήταν τεράστιο εξαρχής. Ευρώπη χωρίς ευρωπαίους πολίτες, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ούτε και κοινό νόμισμα, χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική. Έπρεπε να το ξέρουν όσοι σχεδίαζαν το μέλλον της Ένωσης. Τώρα, πολύ φοβάμαι ότι ο δρόμος δεν θα έχει εύκολη επιστροφή στην κανονικότητα. Άλλωστε 70 χρόνια ειρήνης είναι πολλά…
70 χρόνια ειρήνης είναι πολλά!

Πόση διαφθορά μπορούμε να αντέξουμε ακόμα;

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, 00:02
Και οι τέσσερις ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης είναι μάλλον «περίεργοι» τύποι για τα ελληνικά δεδομένα γιατί πάντα, έχουν μια μεγάλη αλήθεια να πουν. Δεν έχει σημασία πόσο ακούγονται οι φωνές τους, στην εξουσία αλλά πόσες συνειδήσεις παραμένουν σε εγρήγορση χάρη σ΄αυτούς!
Πόση διαφθορά μπορούμε να αντέξουμε ακόμα;

Η Ντάλια του ΔΝΤ και η «Ντάλια» του «Παρα πέντε»

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, 00:02
Προβληματίζεται κανείς για το ποιοι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τελικά, στις κοινωνίες. Αυτοί που εκλέγονται μέσα από τις τηλεοράσεις για να κάνουν «amimation» στους ψηφοφόρους τους ή αυτοί που απλά πληρώνονται για να κάνουν σωστά την δουλειά τους; Πώς κυβερνιούνται οι χώρες; Με πολιτικές ή με «σήριαλ»; Να το ξεκαθαρίσουμε κάποια στιγμή, για να ξέρουμε τι μας γίνεται…
Η Ντάλια του ΔΝΤ και η «Ντάλια» του «Παρα πέντε»

Ο ΦΠΑ «φεύγει», ο κόφτης έρχεται!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, 00:02
Για πρώτη φορά, στην ελληνική αγορά, απενοχοποιείται ηθικά, η φοροδιαφυγή. Οι φοροεισπρακτικοί θεσμοί, όπως το ΣΔΟΕ, υπολειτουργούν και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δημιουργούν κουλτούρα βουβής αντίδρασης σε «μνημονιακές δεσμεύσεις».Τον επόμενο Απρίλιο που θα έχουμε τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, ίσως δούμε να εκδίδεται και το πρώτο προεδρικό διάταγμα του περίφημου «κόφτη»
Ο ΦΠΑ «φεύγει», ο κόφτης έρχεται!

Ουκ είθισται τοις Έλλησι προσκυνέειν

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, 00:02
Και οι υπόλοιποι; Oι αξιωματικοί που στέκουν αμήχανοι δίπλα του; Οι επιστήμονες, οι δάσκαλοι, οι πολιτικοί, οι καθηγητές, οι ερευνητές, οι καλλιτέχνες, οι Έλληνες που πασχίζουν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι με το πνεύμα και την αξιοπρέπεια, από ποιον θα εκπροσωπηθούν; Aπό ποιον θα εκπροσωπείται πλέον, σ΄αυτή τη χώρα, η λογική, η δημιουργία και το ελεύθερο πνεύμα;
Ουκ είθισται τοις Έλλησι προσκυνέειν

Τσάμηδες, «αρχαίο τσάμικο» και διαβαλκανικό κιτς

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, 00:02
Λαϊκισμός και διαβαλκανικό κιτς υπάρχει και στους δύο, στο όνομα των μαζών τους. Από τη μία, ο Ράμα ανοίγει ξεχασμένες πληγές, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε μια δική μας διαλυμένη εξωτερική πολιτική και από την άλλη ο κ. Παυλόπουλος σιγοντάρει τον επαρχιωτισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Τσάμηδες, «αρχαίο τσάμικο» και διαβαλκανικό κιτς

Και Δεξιοί δεν ήθελαν τους «Παραιτηθείτε»

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, 00:03
Υπάρχει μια πτέρυγα της ΝΔ που δεν ήθελε την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Εκτός από την αμηχανία που ένιωσε γενικά, το πολιτικό σύστημα, μία μεγάλη ομάδα στελεχών της αντιπολίτευσης δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν την «θρασύτητα» κάποιων ανένταχτων να διοργανώνουν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια...
Και Δεξιοί δεν ήθελαν τους «Παραιτηθείτε»

Σύντροφοι, μην υποτιμάτε τους αστούς!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, 00:03
Οι αστοί απειλούνται και βγήκαν στους δρόμους. Και όσο η διαχείριση του κρατισμού γίνεται από θολωμένους, με ταξικό μίσος, εξουσιομανείς, τόσο θα εξεγείρονται και θα διεκδικούν. Ακόμα είναι στη φάση της αντίδρασης και της άμυνας. Πολύ γρήγορα όμως, αν δεν υπάρξει ένας δίαυλος συνεννόησης και συναίνεσης,η διαμαρτυρία θα πάρει απίστευτες διαστάσεις και δεν θα μαζεύεται από πουθενά.
Σύντροφοι, μην υποτιμάτε τους αστούς!

Είμαστε όλοι «Ακροδεξιοί»!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, 00:02
Θα καταλήξουμε σε μια καθεστωτική ομάδα του 5% (κυβερνητικοί, καρεκλοκένταυροι και συγγενείς τους) να διοικούν ένα υπόλοιπο «ακροδεξιών» Ελλήνων. Θα φτύνει όλος ο κόσμος από πάνω τους, θα πέφτουν κλωτσιές, δεν θα τολμούν να εμφανιστούν σε εκδήλωση και να περπατήσουν στο δρόμο και μόλις βρουν μικρόφωνο και κάμερα θα διακηρύσσουν το δίκιο του «αντιδεξιού» αγώνα τους.
Είμαστε όλοι «Ακροδεξιοί»!

Κάμερον εναντίον Σουμάν

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, 00:02
Ο Σουμάν επιβίωσε από τη κόλαση του πολέμου και ο Κάμερον μεγάλωσε στην ασφάλεια της Οξφόρδης. Η νέα γενιά ηγετών παίζει επικίνδυνα με τα εύκολα και ταπεινά ένστικτα των ψηφοφόρων τους. Σε μια ήπειρο που το «έθνος» πότισε με τόσο πολύ αίμα την ιστορία της, θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί.
Κάμερον εναντίον  Σουμάν

Οι «Κρέοντες» της Αριστεράς

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, 00:02
Υπάρχει ένα ασφαλές κριτήριο να κρίνεις τις εξουσίες, για τον βαθμό λαϊκής αποδοχής που διαθέτουν: είναι ο τρόπος που αντιδρούν σε κάθε κοινωνική δυσανεξία. Αν κατανοούν τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας ή αν αμύνονται επιθετικά, επικαλούμενες ηθικές, πολιτικές και καμιά φορά και «θρησκευτικές» αρχές. Στην περίπτωση της Αριστεράς, ισχύουν οι «θρησκευτικές» αρχές.
Οι «Κρέοντες» της Αριστεράς

Ελεύθερο κράτος, χωρίς την περιουσία του

Πέμπτη 09 Ιουνίου 2016, 00:02
Σε τι ποσοστό οι Έλληνες πολίτες είχαν μέχρι σήμερα όφελος από την δημόσια περιουσία; Aς μας καταγράψει κάποιος από αυτούς που μιλούν θρασύτατα για «ξεπούλημα», το κατά κεφαλή μέρισμα του φορολογούμενου από την απόδοση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου. Ας μας δώσει στοιχεία για την ωφέλιμη χρήση του κρατικού πλούτου υπέρ του ελληνικού λαού.
Ελεύθερο κράτος, χωρίς την περιουσία του

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016, 00:03
Ο Αλέξης Τσίπρας, εν όψει και άλλων εξελίξεων, ετοιμάζει ήδη συνέδριο για την ανανέωση του κόμματος και την κατάλληλη ώρα, ανασχηματισμό για την ανανέωση της κυβέρνησης. Ο συνδυασμός των δύο αυτών κινήσεων θα ανοίξει την κοιλιά του ξέφρενου «αλόγου» για να ξεπηδήσει από μέσα το νέο «ΠΑΣΟΚ»!
Πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ

Εμείς και το κράτος των Ελβετών

Τρίτη 07 Ιουνίου 2016, 00:03
Σκέφτηκαν οι Ελβετοί πως τα 2500 φράγκα εγγυημένο εισόδημα θα πολλαπλασίαζε τους τεμπέληδες,θα μείωνε την παραγωγικότητα και θα περιόριζε την διάθεση για εργασία. Σε αντίθεση με τον δικό τους υπολογισμό, εμείς θα θεωρούσαμε ότι λιγότερη εργασία σημαίνει περισσότερη ελευθερία στην καθημερινότητα και πιο πολλές ευκαιρίες για ποιότητα ζωής.
Εμείς  και το κράτος των Ελβετών

30 δισ. φόρων για χάρη του άθλιου κράτους

Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016, 00:03
Προσπαθούν να ρίξουν σε έναν βαρέλι χωρίς πάτο, 30 δισ. ευρώ! Μόνο και μόνο επειδή φοβούνται να φτάσουν στην αλήθεια απευθείας, ανέχονται να καταρρεύσουν τα πάντα. Επιλέγουν να πέσουν μαζί με χιλιάδες επιχειρήσεις και 1,5 εκατομμύριο ανέργων, αντί να πάνε κατευθείαν στην πηγή του κακού και να σώσουν τη χώρα.
30 δισ.  φόρων για χάρη του άθλιου κράτους

Άλλο Μέρκελ, άλλο Μπούντεσταγκ και γερμανικός λαός

Παρασκευή 03 Ιουνίου 2016, 00:03
Η περίπτωση της Γερμανίας όμως είναι ξεχωριστή. Οι Γερμανοι ηταν σύμμαχοι των Τουρκων στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και οι βασικοί οργανωτές του τουρκικού στρατού στις διώξεις όλων των εθνικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Άλλο Μέρκελ, άλλο Μπούντεσταγκ και γερμανικός λαός

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 21/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα