ΓΔ: 897,39 3,63 (0,41 %)

Τζίρος: 11,45 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,39 3,63 (0,41 %)

Τζίρος: 11,45 εκατ. €   RT

Α. Ζαμπούκας

«Είναι καλά τώρα o Νίκος; Συνήλθε;»

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Λίγες μέρες μετά την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση των \\\"Συριζανέλ\\\", ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι μία από τις πρώτες ερωτήσεις του Mακαριωτάτου στον τότε πρωθυπουργό ήταν η εξής: \\\"Πώς πάει ο Νίκος; Είναι καλά τώρα;\\\". Εμφορούμενος από μία γαλήνια ικανοποίηση, όπως ταιριάζει στην μεγαλοψυχία του ισχυρού, όταν εφαρμόζεται το δίκαιο της πυγμής...
«Είναι καλά τώρα o Νίκος; Συνήλθε;»

Η Δεξιά ως αντίζηλος της Αριστεράς

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Πρόσφατα, σε τηλεοπτικό στούντιο διαπίστωσα- για άλλη μία φορά- πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθούν συμπάθειες μεταξύ της παλαιοκομματικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην αναφέρω τους δεσμούς αίματος που τείνουν να αποκτήσουν οι παροπλισμένοι παλιοί Δεξιοί με το αριστερό περιβάλλον της σημερινής αντιπολίτευσης.
Η Δεξιά ως αντίζηλος της Αριστεράς

Θα ανεχτείτε κι άλλο την τρομοκρατία των συνδικαλιστών;

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ποια είναι τα αιτήματα στη σημερινή απεργία; Πώς πάρθηκαν οι αποφάσεις των συνδικάτων; Πόσα μέλη ψήφισαν και πόσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πραγματικότητα; Και για ποιο λόγο, δικαιούνται οι «διαμαρτυρόμενοι» να κλείνουν και πάλι το κέντρο; H κυβέρνηση οφείλει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με όσα συμβαίνουν με το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και τον ρόλο που παίζουν οι συνδικαλιστές.
Θα ανεχτείτε κι άλλο την τρομοκρατία των συνδικαλιστών;

Τι λες βρε Αλέξη; Τι λες;

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε για τα καλά στην αρένα της αντιπολίτευσης. Ανέβασε τους τόνους και αποφάσισε να δημιουργήσει νέα ταυτότητα. Με «νέα» ρητορική και με «νέο» πολιτικό όραμα. Που έχει μέσα ΕΑΜ, Πολυτεχνείο, Εθνική Αντίσταση, Ανδρέα και «Αλλαγή», κινήματα κατά της λιτότητας, τον φόβο της Ακροδεξιάς και μερικά για γερασμένο κόσμο και ύστερο καπιταλισμό.
Τι λες βρε Αλέξη; Τι λες;

Να εφαρμοστεί ο νόμος παντού

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το δίκαιο και η ηθική δεν είναι αντίθετα πράγματα, αλλά ταυτίζονται, καθώς έχουν ως κοινή επιδίωξη τους την ελευθερία. Η προσέγγιση αυτή όμως δεν αναιρεί την θεμελιακή θέση του νομικού θετικισμού που δεν δέχεται την ταύτιση ηθικής και νόμου κατά βάση, αλλά πιστεύει πως η σχέση τους είναι διαφορετική παρά τις κοινές επιδιώξεις. Γιατί το δίκαιο ενδιαφέρεται κατ΄ ουσία για την εξωτερική έκφραση των πολιτών.
Να εφαρμοστεί ο νόμος παντού

Tα εγκλήματα του Κομμουνισμού είναι ιστορία. Δεν είναι ιδεολογία...

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η ιστορία της Ευρώπης δεν είναι θέμα ιδεολογικών αναζητήσεων. Είναι μία πραγματικότητα που οφείλουν όλοι να γνωρίζουν. Και το ΕΚ δεν είναι ελληνικό να φοβάται μην παρεξηγηθούν στον Περισσό οι σύντροφοι και κλείσουν το κέντρο. Το ΕΚ είναι θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των λαών της. Τους οποίους οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε. Και για το παρελθόν και για τις αφηγήσεις τους...
Tα εγκλήματα του Κομμουνισμού είναι ιστορία. Δεν είναι ιδεολογία...

Έχουμε σχέδιο για το μέλλον της Τουρκίας;

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογκάν συμφωνήθηκε η ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ τέθηκε και το θέμα της σχολής της Χάλκης. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Από εκεί και πέρα, οι επόμενες μέρες θα δείξουν πόσο «έντιμη» ήταν αυτή η συνάντηση για τον περιορισμό της οξύτητας στην τουρκική επιθετικότητα.
Έχουμε σχέδιο για το μέλλον της Τουρκίας;

Πόσο ακόμα θα μας απειλούν οι μειοψηφίες;

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οχυρώθηκαν στην πύλη της «COSCO» και έδωσαν «ταξική» απάντηση στην «επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση» στους εργαζόμενους. Πως έδωσαν την απάντηση; Με το να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους. Και μετά να υποστηρίζουν ότι η απεργία είχε καθολική συμμετοχή!
Πόσο ακόμα θα μας απειλούν οι μειοψηφίες;

Προσοχή, οι Φιλελεύθεροι δεν είναι Ζαίοι…

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το ζήτημα της ονοματοδοσίας των σταθμών του μετρό, ανέδειξε ήδη ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτικής επικοινωνίας. Ότι υπάρχει μία σημαντική μερίδα πολιτικοποιημένων ανθρώπων που παρακολουθούν συνειδητά τις αποφάσεις της εξουσίας και είναι έτοιμοι να τις κρίνουν. Και μπορούν ανά πάσα στιγμή να γίνουν σκληροί στο σχόλιο και στην κριτική τους.
Προσοχή, οι Φιλελεύθεροι δεν είναι Ζαίοι…

Η ιστορία του Marcel με το πάμφθηνο στυλό

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Από το 1949 ο βαρόνος Marcel Bich κατέκλυσε τις αγορές με τον «στυλό μιας χρήσης, bic». Αυτό το πάμφθηνο μικρό εργαλείο συνέβαλε καταλυτικά, στην αλλαγή του κόσμου ως σήμερα. Στην παιδεία, στην οικονομία, στην τέχνη, στην παραγωγικότητα των ανθρώπων. Αν όμως ο Μarcel ήταν Έλληνας της Μεταπολίτευσης ποτέ του δεν θα μπορούσε να παράγει κανέναν στυλό. Γιατί θα ήταν πανάκριβος και μη ανταγωνιστικός για τη χρήση του!
Η ιστορία του Marcel με το πάμφθηνο στυλό

Μόνο οι ξένοι έχουν χρήματα για επενδύσεις;

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Το ερώτημα είναι γιατί επιμένουμε πάντα, στην αναζήτηση ξένων επενδυτών και αγνοούμε επιδεικτικά τους Έλληνες; Γιατί θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε εξωστρέφεια στην οικονομία μας θα επέλθει από αυτούς που θα έρθουν από έξω προς τα μέσα και όχι από μέσα προς τα έξω; Αφού πρώτα εδραιώσουν μια δυναμική παραγωγική αλυσίδα στον εσωτερικό της χώρας. Γιατί δεν υπολογίζουμε τα διόλου ευκαταφρόνητα ελληνικά κεφάλαια (εντός και εκτός Ελλάδας) στην ανάπτυξη της χώρας;
Μόνο οι ξένοι έχουν χρήματα για επενδύσεις;

Ένας «Ρασπούτιν» για γέλια και κλάματα…

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Λυπάμαι για την άδοξη λάμψη του δικού μας «Ρασπούτιν», αλλά ουδεμία σχέση έχει με τον ευφυή γνήσιο της Ρωσίας. Δυστυχώς για την αριστερή ραδιουργία, τίποτα δεν πήγε καλά. Ίσως γιατί οι καρικατούρες των παλιών Σοβιετικών δεν είχαν κάτι από τον «σατανικό» τους οίστρο. Ίσως γιατί έκαναν το λάθος να επιλέξουν ως ενορχηστρωτή έναν παλιοκομματικό Δεξιό, ο οποίος δεν διέθετε τη συντροφική δεξιότητα στην δολοπλοκία.
Ένας «Ρασπούτιν» για γέλια και κλάματα…

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η εθνική μας αυτοεκτίμησή βρίσκεται στο ναδίρ. Γι\\' αυτό αναζητούμε, εφευρίσκουμε, και ενίοτε κατασκευάζουμε ήρωες. Είδωλα και επικές μορφές, να μεταφέρουν την «αθάνατη ελληνική ψυχή» στα πέρατα του κόσμου. Είτε πρόκειται για πολεμιστές με ασπίδες είτε για Μακεδονομάχους είτε για πρωταθλητές του τένις είτε για «μπάρμπι επιστήμονες»...
Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη...

Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί καθηγητές στα σχολεία...

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο λειτουργικός αναλφαβητισμός όμως, δεν αφορά μόνο τους μαθητές. Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει εμπλακεί σε ένα τραγικό αδιέξοδο στείρας και αχρείαστης γνώσης. Και πάνω από όλα τους δασκάλους, από τους οποίους θα έπρεπε να αναζητηθούν οι μεγάλες ευθύνες.
Λειτουργικά αναλφάβητοι οι μισοί καθηγητές στα σχολεία...

Πρώτα μοιράζουμε το γάλα και μετά αρμέγουμε την αγελάδα

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Κι όμως ειπώθηκε: «Εμείς δεν περιμένουμε την ανάπτυξη για να αυξηθούν οι μισθοί. Με την αύξηση των μισθών έρχεται η ανάπτυξη»! Από ποιον ειπώθηκε; Aπό έναν πρώην πρωθυπουργό. Από ποια αναδιατυπώθηκε; Από μία πρώην υπουργό Εργασίας. Μιας δυτικής χώρας. Παλαιού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και με παραδοσιακή «καπιταλιστική»… οικονομία.
Πρώτα μοιράζουμε το γάλα και μετά αρμέγουμε την αγελάδα

Ήθελε ο Γιάνης να κάψει τη Ρώμη;

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Πόσοι από μας θα πάμε να δούμε την ταινία του Κώστα Γαβρά για να απολαύσουμε τον «μπουρλοτιέρη» Γιάνη να ανεβάζει την αδρεναλίνη μας στο κατακόρυφο; Μα φυσικά όλοι. Ήθελε όμως ο Βαρουφάκης να κάψει τη Ρώμη; Ναι, ο Βαρουφάκης ήθελε τότε να κάψει τη Ρώμη. Αλλά τον σταμάτησε ο Αλέξης. Που όμως τον είχε προσλάβει ως επιδέξιο «τρομοκράτη» και ταλαντούχο «πυρπολητή»...
Ήθελε ο Γιάνης να κάψει τη Ρώμη;

Σύντροφοι, είναι Σεπτέμβριος. Κι έχετε χάσει τις εκλογές…

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Πέρασαν δύο μήνες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Κι όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί ηττήθηκαν. Ούτε τα στελέχη του ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει σημασία να το καταλάβουν; Πολύ μεγάλη, δεδομένου πως υφίσταται ανάγκη να πάψει ο κόσμος να «διαπαιδαγωγείται» με λαϊκίστικες κορώνες και άχρωμα μηδενιστικά συνθήματα.
Σύντροφοι, είναι Σεπτέμβριος. Κι έχετε χάσει τις εκλογές…

Οι Συριζαίοι θα χάσουν για πάντα το κράτος

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Η συζήτηση για τη διαμάχη μεταξύ και ιδιωτικού και δημόσιου δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Όσο οι άνθρωποι θα αισθάνονται τη «φυσική» ανάγκη της συλλογικότητας, θα αναζητούν την προστασία των συμφερόντων τους στην κοινότητα. Μιλώντας όμως για τη δημόσια σφαίρα, δεν μπορούμε να αναλύουμε τη λειτουργία των κρατικών μηχανισμών, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την ποιότητα της κάθε κοινωνίας όπου εφαρμόζονται.
Οι Συριζαίοι θα χάσουν για πάντα το κράτος

Η αναγέννηση της μεσαίας τάξης

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, έναν «πόλεμο» του πολιτικού συστήματος εναντίον του πυρήνα της δημοκρατίας που είναι η μεσαία τάξη. Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δείχνουν πλέον ότι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και για την οικονομία και για την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία.
Η αναγέννηση της μεσαίας τάξης

Η «εθνική συνείδηση» του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μοίρασε ανάπτυξη και όχι επιδόματα. Υπάρχουν όμως, πλέον, πολύ περισσότερα αυτιά να καταλάβουν τι σημαίνει η μείωση των φόρων. Μέχρι πρότινος, το σύνθημα ήταν το ασαφές «βάλτε φόρους στους πλούσιους». Σήμερα, όλοι κατανοούν ότι χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη. Λίγο πριν, η κοινωνία θεωρούσε τους επενδυτές απατεώνες και κλέφτες. Σχεδόν σε όλη τη Μεταπολίτευση, νομίζαμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει είναι «φιλανθρωπικά ιδρύματα».
Η «εθνική συνείδηση» του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ