Α. Ζαμπούκας

Διάτρητοι στην ανοησία και στον μηδενισμό τους...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, 00:02
Δικαίωμα ψήφου έχουν φέτος για πρώτη φορά, στις επικείμενες εκλογές, οι 17ρηδες. Σύμφωνα με τους αναθεωρημένους εκλογικούς κατάλογους, πάνω από 100 χιλιάδες νέοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές της Γ΄Λυκείου, θα ψηφίσουν στις εκλογές. Το τι θα ψηφίσουν δεν είναι της στιγμής να το εξετάσουμε, μολονότι είναι πολύ πιθανόν, να μας τρόμαζαν οι εκτιμήσεις.
Διάτρητοι στην ανοησία και στον μηδενισμό τους...

Συντεχνιοποιημένη αδράνεια και στατικό δίκαιο...

Τρίτη 16 Απριλίου 2019, 00:02
Αδρανοποιημένες συνιστώσες σε μία στατική συνισταμένη. Αυτή είναι περίπου η εικόνα του ελληνικού κράτους συμπεριλαμβανομένων των φορέων, των υπηρεσιών του και των θεσμών του. Ένα κατακερματισμένο σύστημα το οποίο σιτίζει μεν τους επιμέρους "αρμόδιους" αναρμόδιους αλλά παράγει ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Συντεχνιοποιημένη αδράνεια και στατικό δίκαιο...

H Μονμάρτρη έχει πολιτισμό, όχι κατουρημένους δρόμους…

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, 00:02
Η αναπληρωτής υπουργός Παπακώστα αποτελεί το εμβληματικό σύμβολο του «αριστεροδεξιού» λαϊκισμού. Αυτού που πελαγοδρομεί μεταξύ φαντασιώσεων και ανέξοδων θεωρητικών αναζητήσεων. Δήλωσε λοιπόν η κα Παπακώστα τα εξής: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας»...
H Μονμάρτρη έχει πολιτισμό, όχι κατουρημένους δρόμους…

O απελπισμένος Τσίπρας επιστρέφει στη γοητεία του λούμπεν

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, 00:02
Στην πολιτική, συντήρησαν τις ιδεολογικές φαντασιώσεις, μέσα από τη δημιουργία μιας «λαϊκίστικης νομενκλατούρας». Αυτή χειραγώγησε τη μικροαστική σκέψη, σε κόμματα, σε σωματεία και συνδικάτα. Στον πνευματικό χώρο, η επιστημονική κοινότητα, «ναρκωμένη» από τον κρατισμό και την ερευνητική αδράνεια, επώασε μειοψηφίες που εγκλωβίστηκαν σε ουτοπικές και εμμονικές ιδεοληψίες άλλων εποχών.
O απελπισμένος Τσίπρας επιστρέφει στη γοητεία του λούμπεν

Ο Γαβράς και τα ξωτικά της Μεταπολίτευσης

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, 00:02
Ο Serge Quadruppani έγραψε ένα βιβλίο για το prêt a penser (κατά το porter) της γαλλικής σκέψης. Για τον υπαρξισμό, τον δομισμό, τον στρουκτουραλισμό. Για όλα τα εναλλασσόμενα φιλοσοφικά ρεύματα που κατέκλυσαν το Παρίσι, καθ΄όλη την διάρκεια των μεταπολεμικών δεκαετιών και αποτέλεσαν τις βάσεις για την σύγχρονη αριστερή σκέψη.
Ο Γαβράς και τα ξωτικά της Μεταπολίτευσης

53 και 1 νύχτες...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, 00:02
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι το πρότυπο μνημειώδους «αριστερού» διαπραγματευτή. Κάτι σαν αρχηγός μιας παρέας φίλων που συνεδριάζει σε «εναλλακτικό» κουτούκι της μεταπολιτευτικής περιόδου, τον τρόπο μείωσης του λογαριασμού. Ο συμπαθής σε πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε για τους θεσμούς τον πιο χρήσιμο μεταβατικό κρίκο της αλυσίδας "διαπαιδαγώγησης" της κυβέρνησης.
53 και 1 νύχτες...

Έμεινε μόνο το δάκρυ του Πικραμμένου και το χάχανο του Πολάκη

Τρίτη 09 Απριλίου 2019, 00:02
Είναι οι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν με τον ολοκληρωτισμό της Αριστεράς. Αρκετοί από αυτούς ξέφυγαν, συνειδητοποιώντας το προσωπικό τους φιάσκο, μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο. Οι υπόλοιποι προσποιήθηκαν απλά τον αδιάφορο και ενστερνίστηκαν δήθεν, την αστική δημοκρατία. Διατήρησαν όμως, την «αντισυστημική» γοητεία, προκειμένου να δρέψουν τα οφέλη τους από το πολιτικό σύστημα.
Έμεινε μόνο το δάκρυ του Πικραμμένου και το χάχανο του Πολάκη

Να ψοφήσει το πατίνι του γείτονα

Δευτέρα 08 Απριλίου 2019, 00:02
Ο Πέτρος Κόκκαλης σε πρόσφατη συνέντευξή του ήταν ξεκάθαρος: «Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός οδηγεί σε εσωτερική αποικιοκρατία». Και δεν είχε άδικο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι παρενέργειες που έχει στην αυτοδιάθεση του κράτους είναι σοβαρές και επώδυνες. Μεταξύ των δύο εννοιών, είναι δύσκολο να ορίσουμε τι είναι ο «νεοφιλελευθερισμός» που εννοεί κάθε αριστερός ή δεξιός κρατιστής.
Να ψοφήσει το πατίνι του γείτονα

Ο κρατισμός καταρρέει και οι συνδικαλιστές δέρνονται

Παρασκευή 05 Απριλίου 2019, 00:02
Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο είναι ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης, το μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Γιώργος Μαλέας.
Ο κρατισμός καταρρέει και οι συνδικαλιστές δέρνονται

Φοβούνται να εγκαταλείψουν την εξουσία

Πέμπτη 04 Απριλίου 2019, 00:02
O Πρωθυπουργός νιώθει άβολα στην πολυθρόνα του, ο Πρωθυπουργός χαμογελάει συνέχεια αλλά βαριέται. Κάτι δεν πάει καλά με τον Πρωθυπουργό… Είναι φανερό ότι βασανίζεται. Δείχνει να έχει κουραστεί από όλους και κυρίως από τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Δυσφορεί πλέον με κάθε υποχρέωση και κουβαλάει με δυσκολία την οποιαδήποτε ευθύνη προκύπτει από τη θέση του.
Φοβούνται να εγκαταλείψουν την εξουσία

Aς του δώσουν το Όσκαρ. Τις εκλογές θα τις χάσει!

Τετάρτη 03 Απριλίου 2019, 00:02
Ποιο ήταν το κίνητρο για τους ξένους να στηρίξουν έναν άνθρωπο με ανερμάτιστη πολιτική σκέψη και να του επιτρέψουν να παίξει στα ζάρια το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας; Γιατί έπρεπε να υποστεί η ελληνική κοινωνία αυτό το αρρωστημένο σοκ της εξαπάτησης, ενώ βρισκόταν σε τροχιά κανονικότητας και εξόδου από τα μνημόνια; Ερωτήματα αναπάντητα τα οποία πολύ γρήγορα θα πρέπει κάποιος να μας τα εξηγήσει.
Aς του δώσουν το  Όσκαρ. Τις εκλογές θα τις χάσει!

Έτσι όπως φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τρίτη 02 Απριλίου 2019, 00:02
Έτσι όπως φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει πίσω του τα κενά των χαμένων ορίων. Τις ρωγμές του απωλεσθέντος χρόνου για μια κοινωνία που έχασε πολλές ευκαιρίες στην οικονομία και στον πολιτισμό της, μόνο και μόνο για να εκτονώσει τον καταστροφικό της θυμό.
Έτσι όπως φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο «ανυπάκουος ασθενής» και ο Μητσοτάκης

Δευτέρα 01 Απριλίου 2019, 00:02
Η χώρα θα αλλάξει μόνο όταν αλλάξει η κοινωνία της. Μόνο όταν συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος πολίτης ότι όσες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις συμβούν θα είναι προς όφελός του. Διαφορετικά, πάντα θα δημιουργείται η εντύπωση ότι οι νέοι «κατακτητές» του κράτους ευνοούν μία μερίδα της κοινωνίας στην οποία κανείς δεν πιστεύει ότι ανήκει.
Ο «ανυπάκουος ασθενής» και ο Μητσοτάκης

Η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, 00:02
Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του Brexit. Δεν ξέρω αν πρόκειται για ένα αδιέξοδο αποφάσεων ή για μία παράνοια η οποία προκύπτει ως αλαζονικό κατάλοιπο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Ο Πέτρος, ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ...

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 00:02
«Ό Πέτρος ο Γιόχαν και ο Φραντς δούλευαν στον Μπράουν στον Φίσερ στον Κραφτ. Ο Μπράουν ο Φίσερ ο Κραφτ αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ... Ποτέ τους δεν διάβασαν Μαρξ, ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ».Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο, μου κόλλησαν οι στίχοι του Νεγρεπόντη στο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου.
Ο Πέτρος, ο Μπράουν, ο Φίσερ, ο Κραφτ...

Λαϊκή Δημοκρατία της Πάτρας εναντίον αμερικανού πρέσβη

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 00:02
Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο χρόνο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται, που δεν παίρνουν χαμπάρι πως αλλάζει ο κόσμος γύρω τους. Πάντα αναρωτιόμουν αν φταίει περισσότερο το πνεύμα ή η ψυχή. Αν δηλαδή το μυαλό μπλοκάρει από την επανάληψη και την ιδεοληψία ή το ιδιαίτερο θυμικό τους αναζητά παράγωγα από την εμμονή τους στην απώλεια της συνείδησης. Δεν βρήκα άκρη.
Λαϊκή Δημοκρατία της Πάτρας εναντίον αμερικανού πρέσβη

Οι ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να λένε αλήθειες

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, 00:02
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βέλγιο ούτε Δανία. Η αδυναμία των Ελλήνων να κατανοήσουν ότι η χώρα τους δεν είναι μόνο παραλίες, μεζονέτες και κεμπάπ… έφερε στην κυβέρνηση μια ομάδα από απίθανους λαϊκιστές, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται καν τι είναι εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις.
Οι ψεύτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να λένε αλήθειες

Δεν φτάνει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μην υπάρχει την επόμενη μέρα!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει σε μία ανεξέλεγκτη πορεία κατάρρευσης. Ακόμα κι αν οι εκλογές γίνουν πριν από τον Μάιο. Όχι μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά μεγαλώνει αλλά κυρίως, επειδή, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία, μία κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία του 36%, διαθέτει έναν κόμμα του 3%...
Δεν φτάνει να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μην υπάρχει την επόμενη μέρα!

Δεν έχουν όρια σε τρόπους, θεσμούς και συντάγματα

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 00:02
Δεν έχουν όρια σε τρόπους, θεσμούς και συντάγματα. Δεν τους ενδιαφέρει η ευπρέπεια, η πρόνοια των θεσμών και των νόμων, δεν τους αφορά η λειτουργία της αστικής δημοκρατίας. Επιπλέον, το «ηθικό πλεονέκτημα» που απέκτησαν από το άθλιο κανάκεμα της ιστορίας, τους έχει απενοχοποιήσει για οποιαδήποτε κοινοβουλευτική απρέπεια ή συνταγματικό μαγείρεμα.
Δεν έχουν όρια σε τρόπους, θεσμούς και συντάγματα

Αλίμονό σας, οι Φιλελεύθεροι έρχονται

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, 00:02
Δύο χρόνια πριν, ο Σλοβάκος επιχειρηματίας Ivo Štefunko ίδρυσε ένα νέο πολιτικό κόμμα, το Progresivne Slovensko. Πολλοί τότε σκέφτηκαν «Ω όχι, ακόμα ένα μικρό κόμμα για τους διανοούμενους της πόλης». Λιγότερο όμως από ένα χρόνο μετά το ιδρυτικό του συνέδριο, οι Σλοβάκοι φιλελεύθεροι είχαν περισσότερες επιτυχίες απ’ όσες θα μπορούσαν να ονειρευτούν.
Αλίμονό σας, οι Φιλελεύθεροι έρχονται

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα