Α. Ζαμπούκας

Ο φασιστάκος της διπλανής πόρτας…

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Τα 100 άτομα που κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, οι 50 συνδικαλιστές που αποφασίζουν απεργία, οι 80 φοιτητές που ψηφίζουν κατάληψη, οι πέντε γονείς που λογοκρίνουν την καθηγήτρια στο σχολείο για τα θρησκευτικά, ο τρελός της πολυκατοικίας που δεν πληρώνει κοινόχρηστα, ο κομπλεξικός με το παπάκι που κινείται στη Συγγρού στην αριστερή λωρίδα, κάθε μειονότητα που κραυγάζει για να προκαλέσει τους άλλους. Όλοι αυτοί που καπηλεύονται την μεγαλοψυχία και την ανοχή της δημοκρατίας.
Ο φασιστάκος της διπλανής πόρτας…

Ανέβα και συ σ' ένα καφάσι, να γίνεις επίσημος

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Πάντα είχα πρόβλημα με τις σοβαρές φάτσες των ανθρώπων. Σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συναθροίσεις, στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Τι να σκέφτεται έλεγα μέσα μου; Γιατί είναι τόσο αυστηρός, όσο οι άλλοι μιλούν; Μέχρι που άρχισα να παρατηρώ κι εμένα. Πολλές φορές με το ίδιο ύφος σοβαροφάνειας, άλλο να σκέφτομαι κι άλλο να δείχνει το πρόσωπό μου...
Ανέβα και συ σ' ένα καφάσι, να γίνεις επίσημος

Όταν η μάνα - μετανάστις δακρύζει στην παρέλαση…

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 01:02
Στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να υπάρχουν παρελάσεις δεν έχει νόημα να απαντήσεις μονολεκτικά. Είναι μάλλον απλοϊκό να ακολουθήσεις την συμπλεγματική θεωρία της Αριστεράς που τις απορρίπτει. Γιατί αποδεικνύεται περισσότερο φαιδρή από τους υποστηρικτές τους, μιας και όταν η Αριστερά βρέθηκε στην εξουσία αλλά δεν τις κατήργησε.
Όταν η μάνα - μετανάστις δακρύζει στην παρέλαση…

Ο νέος σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης…

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 01:02
Ο Ηλίας ξεκίνησε το βασανιστικό έργο της διαπαιδαγώγησης των πελατών του για τον αντικαπνιστικό νόμο. Από τραπέζι σε τραπέζι. Από γκρίνια σε γκρίνια. Και από αγένεια σε αγένεια. Εδώ και τρεις μέρες παλεύει με τα «θεριά»! Ο Ηλίας μου φαίνεται καλός για σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης. Όποιας κυβέρνησης τού δώσει τα όπλα (νόμοι) να ρυθμίσει σωστά το «σύστημά» του. Είτε πρόκειται για κάποιο καφέ είτε για μία ολόκληρη χώρα…
Ο νέος σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης…

Το ύψωμα 731…

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 01:02
Το Ύψωμα 731 δεν είναι μνημείο αυταπάρνησης ενός λαού παραδομένου στην καλή του μοίρα. Ούτε και οι νικηφόροι Περσικοί Πόλεμοι έμειναν στην ιστορία χωρίς λογική σύνδεση με τις συνθήκες που επικρατούσαν στις ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας. Οι θρίαμβοι είναι πάντα αποτέλεσμα μιας σωστής προετοιμασίας. Στην οικονομία, στην άμυνα και στην οργάνωση της κοινωνίας.
Το ύψωμα 731…

Λυπηθείτε μας. Κάθε μέρα το κέντρο είναι κλειστό!

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Οι προθέσεις των ανθρώπων που κλείνουν το κέντρο της Αθήνας είναι σαφείς: προσπαθούν να εκβιάσουν το κράτος. Κρατώντας ομήρους όσους μετακινούνται στην Αθήνα, τους επαγγελματίες και πιο πολύ τους οδηγούς. Γενικότερα, τους «κακοποιημένους» πολίτες, τους οποίους υποτίθεται ότι η πολιτεία θα σπεύσει να προστατεύσει, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των διαδηλωτών.
Λυπηθείτε μας. Κάθε μέρα το κέντρο είναι κλειστό!

Θα σε ρωτήσουμε κιόλας, σύντροφε των ΟΤΑ;

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Οι άνθρωποι που θα έπρεπε να πάρουν τις αποφάσεις βρίσκονται εκτός συστήματος και όσοι αποφασίζουν ζουν εγκλωβισμένοι μέσα σ΄ αυτό! Η ζημιά γίνεται με την ανικανότητα της κοινωνίας να σπάσει τον καταστροφικό φλοιό του συστήματος που τρελαίνει τους πάντες, με το δηλητήριο της εξουσίας. Άρα, ο κρατισμός είναι η μόνη επιλογή για να συντηρηθεί και η «κομματική ράτσα» των συνδικαλιστών και να διατηρηθεί στη ζωή όλος ο παρασιτικός μηχανισμός του Δημοσίου.
Θα σε ρωτήσουμε κιόλας, σύντροφε των ΟΤΑ;

Κυβέρνηση αλλάξαμε, δεν αλλάξαμε χώρα...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Να συμφωνήσουμε πρώτα ότι δεν είμαστε μία κανονική χώρα. Ούτε κανονικό πολιτικό σύστημα έχουμε ούτε και κανονική κοινωνία. Κατά συνέπεια, η μετριοπάθεια και η σύγκλιση προς την νόρμα των συνθηκών δεν είναι κάτι που μας ικανοποιεί ως πολίτες, ως άτομα και ως ψηφοφόρους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καθοδηγούμαστε από μια ιδιότυπη αλλά κυρίαρχη «αντισυστημική» διάθεση.
Κυβέρνηση αλλάξαμε, δεν αλλάξαμε χώρα...

Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ «ψηφίζει» Γαβρόγλου...

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Είναι σαφές ότι άλλα σχεδιάζει ο πρωθυπουργός και άλλα η ΔΑΚΕ. Άλλα έχει στον νου της η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και άλλα οι συνδικαλιστές του κόμματός της. Άλλα χρειάζεται η κοινωνία και άλλα ευαγγελίζονται οι εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.
Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ «ψηφίζει» Γαβρόγλου...

Eλένη Παπαδάκη: H Αριστερά και η Δεξιά πεθαίνουν μαζί

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Για την ιερή μυθολογία της Αριστεράς που επικράτησε περίπου ως θρησκεία, στην ελληνική κοινωνία δεν φταίνε μόνο οι ηττημένοι του Εμφυλίου. Φταίνε και οι νικητές. Οι Δεξιοί και ανέχτηκαν και εξέθρεψαν το «ιερατείο» της Αριστεράς, καλύπτοντας επίτηδες τα εγκλήματα των ηττημένων. Άλλοτε από οίκτο για τον χαμένο που του άξιζε τουλάχιστον, να παίζει με τους μυθικούς του ήρωες. Και άλλοτε από πολιτικό όφελος.
Eλένη Παπαδάκη: H Αριστερά και η  Δεξιά πεθαίνουν μαζί

Βάλτε τα social media στα σχολεία

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Μπορεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να μας έχει υποσχεθεί το κράτος στο κινητό μας, αλλά οι μαθητές έχουν ήδη τον κόσμο ολόκληρο στις μικρές τους οθόνες. Από το Δημοτικό κιόλας, μπορούν, χωρίς καμία δέσμευση, να ακούσουν αυτοσχέδια αστεία τραγούδια, να δουν πορνό, να παρακολουθήσουν διαστροφικά βιντεάκια, να κάνουν bullying σε άλλα παιδιά, να φλυαρούν με τις ώρες και να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια...
Βάλτε τα social media στα σχολεία

Πώς οι Αντετοκούνμπο γεννήθηκαν Έλληνες…

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο Θανάσης Αντετονκούμπο πριν φύγει για την Αμερική, έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Παπαδογιάννη. Μέχρι πρόσφατα, όλοι κυνηγούσαν τον Γιάννη. Τώρα πήρε σειρά ο Θανάσης. Για να σιγουρευτούμε πλέον, ότι αυτή η οικογένεια είναι ίσως το πιο διάσημο πρότυπο «success story» της ελληνικής κοινωνίας τις τελευταίες δεκαετίες! Όχι επειδή δεν υπήρξαν περισσότερα αλλά επειδή αυτό το βλέπουμε, το χαιρόμαστε και το αποθεώνουμε.
Πώς οι Αντετοκούνμπο γεννήθηκαν Έλληνες…

Βελουχιώτη ή γράμματα σύντροφε;

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η καθυστέρηση της εφαρμογής των μέτρων κάθε μνημονίου και η αδράνεια στην πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων, δημιουργούσαν την αίσθηση του βάθους. Εκεί ακριβώς, διαδραματιζόταν η πτώση για όλους όσοι εμπλέκονταν στην οικονομική και πολιτική διαχείριση των μνημονίων. Ο Παπανδρέου δεν τόλμησε, ο Σαμαράς αντιστάθηκε και στο τέλος εμφανίστηκε το φαινόμενο Τσίπρα
Βελουχιώτη ή γράμματα σύντροφε;

Αυτοί εδώ θέλουν να κυβερνήσουν. Οι άλλοι δεν ήθελαν...

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Είναι άλλο να κυβερνάς και άλλο να βρίσκεσαι στην εξουσία. Άλλο να ασκείς διοίκηση και άλλο να περιφέρεις την καρέκλα σου, μην τυχόν και κουραστείς από την ορθοστασία. Αλλά στην σημειολογία των όρων και των συνθηκών, είχαμε πάντοτε πρόβλημα σ΄ αυτή την χώρα. Γιατί συνήθως, μπερδεύαμε το \\\"δέον γενέσθαι\\\" με το «είναι», θεωρώντας ότι το πρώτο επαρκεί για να παρακάμψουμε εντέχνως, το δεύτερο...
Αυτοί εδώ θέλουν να κυβερνήσουν. Οι άλλοι δεν ήθελαν...

Γιατί τόσο κλάμα, για τον Παπαγγελόπουλο, σύντροφοι;

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται με μένος, τον πρώην υπουργό τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε τον πρώην «συνεργάτη» του τον οποίο χαρακτήρισε «εξιλαστήριο θύμα». Γιατί «είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis». Και από κάτω, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό.
Γιατί τόσο κλάμα, για τον Παπαγγελόπουλο, σύντροφοι;

Η τυχοδιωκτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται επ’ ουδενί οι ψήφοι των αποδήμων να προσμετρώνται στο εθνικό σύνολο, αρνείται σταθερά να εκλέγουν «βουλευτές επικρατείας» και δεν συμφωνεί στην επιστολική ψήφο. Για ακόμη μία φορά, η Αριστερά αποστρέφεται τη δημοκρατία με κάθε τρόπο. Οδηγώντας σε άλλο ένα αδιέξοδο τη δημοκρατία στις αποφάσεις της...
Η τυχοδιωκτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους

Πλούσιος γίνεσαι μόνο όταν το θέλεις

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η κυβέρνηση αυτή θα κάνει πλούσια την Ελλάδα. Το βέβαιο όμως είναι ότι θέλει συνειδητά να το επιχειρήσει. Ενώ οι προηγούμενοι δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για αυτό. Δεν τους απασχολούσε να υιοθετήσουν καμία μέθοδο ή κανένα σχέδιο ανάπτυξης που ο δυτικός κόσμος εφαρμόζει για να αναπτυχθεί. Σέρνονταν απλά πίσω από τις συνθήκες και αναγκαστικά, υπάκουαν στις στοιχειώδεις εντολές των ξένων.
Πλούσιος γίνεσαι μόνο όταν το θέλεις

Οι εργαζόμενοι «φαντάσματα» του ΚΚΕ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Σύμφωνα με τον Ένγκελς, ο καπιταλισμός νομοτελειακά έχει ανάγκη από ένα απόθεμα εργαζομένων δίχως απασχόληση. Αυτή ακριβώς η περιοδική απασχόληση δημιουργεί τον εφεδρικό στρατό εργασίας και αναπόφευκτα μια εξαθλίωση περιστασιακή (για τα μεμονωμένα άτομα) και διαρκή (για την εργατική τάξη). Το ΚΚΕ αυτό το «απόθεμα» το οικειοποιείται διαχρονικά, προσαρμόζοντάς του στις κομματικές του ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι «φαντάσματα» του ΚΚΕ

Ο Τραμπ και ο «Joker» του Κώστα Γαβρά…

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο Τζόκερ ως εμβληματική φιγούρα, ασκούσε πάντα μία γοητεία στον κόσμο. Στα κόμικς, στις ταινίες και στα βιντεο­παιχνίδια, η ποπ-κουλτούρα επέβαλε έναν από τους διασημότερους κακούς. Ένας κακός όμως, που δεν αποτελεί στόχο για τις συνειδήσεις του μέσου ανθρώπου αλλά περσόνα που διεγείρει ένα μεγάλο μέρος των ταπεινών τoυ ενστίκτων.
Ο Τραμπ και ο «Joker» του Κώστα Γαβρά…

Κάτι συμβαίνει μεταξύ Αχαρνών και Πατησίων

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Το 1492, κάπου 250.000 ισπανοεβραίοι κατέφτασαν στην οθωμανική γειτονιά και εγκαταστάθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη. Οι σεφαραδίτες αυτοί Εβραίοι στέριωσαν και ρίζωσαν στη νέα τους πατρίδα, συμβάλλοντας πολύ στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Στις δικές τους βαλίτσες έφεραν εξάλλου τα πιεστήρια, ανασυντάσσοντας άρδην την οθωμανική τυπογραφία.
Κάτι συμβαίνει μεταξύ Αχαρνών και Πατησίων