Α. Ζαμπούκας

Όλη η Ευρώπη μια χούντα!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Πολλές φορές, ξεκινάμε μία συζήτηση που οι άλλοι την έχουν κάνει πριν από 20, 30, 40 χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις, και πριν από αιώνες. Σαν να σταματάμε τον χρόνο, όταν πρόκειται να αλλάξουμε συνήθειες και να κατοχυρώσουμε ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν πρέπει να βελτιώσουμε θεσμούς, συντάγματα, κανόνες, αρχές, αξίες. Όταν προκύπτει ζήτημα με τον μετασχηματισμό της κοινωνίας ή της δημοκρατίας μας προς όφελος των ανθρώπων και των πολιτών.
Όλη η Ευρώπη μια χούντα!

Έκτακτη είδηση από την Deutsche Welle

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Για να ερμηνεύσει κανείς την αήθη εμμονή στην αποθέωση της ημιμάθειας, μπορεί απλά, να αποτιμήσει μόνο την ξεδιάντροπη ιδιοποίηση του περίφημου "ηθικού πλεονεκτήματος" της ιδεολογίας. Του "ενάρετου αγωνιστή" που δεν χρωστάει λόγο σε κανέναν. Που δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε αναλαμβάνει ρόλο ή θέση ευθύνης να φέρει το φωτοστέφανο της εντιμότητας a priori και αντιστέκεται σε όποιον τολμήσει να του προσάψει μομφή ή αιτιάσεις.
Έκτακτη είδηση από την Deutsche Welle

Πιάστε όλοι μια ρακέτα και ένα ελληνόμετρο...

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 00:02
O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και ταυτόχρονα, ένας σταρ που εργάστηκε σκληρά για να αναδείξει το προσωπικό του ταλέντο. Εκμεταλλευόμενος σε κάθε περίπτωση, το σύστημα καταξίωσης που ισχύει στην διεθνή αγορά για την αναγόρευση των ειδώλων. Ο Τσιτσιπάς είναι πρώτα είδωλο για όσους τον επευφημούν χωρίς να κάνουν αθλητισμό, πρότυπο για όσους κάνουν αθλητισμό και αποτελεσματικό μέσο προβολής του «brand» Ελλάς, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Πιάστε όλοι μια ρακέτα και ένα ελληνόμετρο...

Η ατιμωρησία ως δημόσιο αγαθό...

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Η Κυριακή του Πολυτεχνείου υπήρξε μία σχετικά ήσυχη μέρα. Έγιναν μερικές συλλήψεις και λίγες προσαγωγές. Η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία ήταν ειρηνική και οι μπαχαλάκηδες απομονωμένοι. Τίποτα όμως δεν ήταν τυχαίο. Γιατί υπήρξε αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να υπάρξει ασφάλεια στην πόλη. Με αστυνομικούς διάσπαρτους και σχέδια στρατηγικής που δεν έδιναν χώρο στη βία. Και με το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ να πετάει για ώρες πάνω από την πόλη.
Η ατιμωρησία ως δημόσιο αγαθό...

Ο Αλέξης πάντα γελάει, σε γάμους, κηδείες και πορείες…

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ο Αλέξης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. Σαν να μην πέρασε μία μέρα από εκείνα τα παθιασμένα χρόνια της διεκδίκησης και του αγώνα. Σαν να μην βρέθηκε όμως, ποτέ στις αίθουσες των υπουργικών συμβουλίων, στα δωμάτια ενηλίκων των Βρυξελλών, στους «σκοτεινούς διαδρόμους» του Λευκού Οίκου…
Ο Αλέξης πάντα γελάει, σε γάμους, κηδείες και πορείες…

Ο επιδέξιος επαναστάτης Κώστας Γαβρόγλου

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ο κ. Γαβρόγλου -φτυστός και απαράλλαχτος με τους προηγούμενους, σε γλαφυρή έκδοση- ήθελε να αλλάξει τα πάντα στα πανεπιστήμια, αλλά στην ουσία γκρεμίζοντάς τα. Τα νομοσχέδιά του, ήταν σαν να τα έφτιαχναν οι μειοψηφικοί συνδικαλιστές των σχολών σε συνεργασία με τους, επίσης μειοψηφικούς, φοιτητές των αριστερών παρατάξεων.
Ο επιδέξιος επαναστάτης Κώστας Γαβρόγλου

Έμαθαν μόνο να μισούν και να εκβιάζουν

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Έψαξε αλλά τους βρήκε. Με μαθητές Λυκείου που πραγματοποιούν κατάληψη αυτές τις μέρες στο σχολείο τους συνομίλησε ο Αλ. Τσίπρας προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά το πρωί της Τετάρτης. Πυροδοτώντας και πάλι ένα κλίμα διχασμού και πόλωσης. Και αναζητώντας τρόπο να κραυγάσει και πάλι τα γνωστά συνθήματα περί εκδημοκρατισμού της κοινωνίας. Κάτι που βέβαια, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει όσο ήταν κυβέρνηση αλλά απέτυχε να το κάνει.
Έμαθαν μόνο να μισούν και να εκβιάζουν

Το αλυσοπρίονο που κόβει το μέλλον της χώρας...

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Οι Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα με το brain drain, παρήγαγαν αξίες 13 δισ. δολαρίων στις νέες χώρες που βρέθηκαν. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα ξόδεψε 8 δισ. δολάρια για να τους εκπαιδεύσει. Αυτά είπε ο Ντέιβιντ Ρόμπερτς, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους σε θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικής καινοτομίας, στο Singularity University Summit που ολοκληρώθηκε χθες, στο Μέγαρο Μουσικής.
Το αλυσοπρίονο που κόβει το μέλλον της χώρας...

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Χιλιάδες νέοι, όμορφοι, ευγενείς, έξυπνοι, μορφωμένοι χαμογελούν μεταξύ τους. Και θυμώνουν, με τους άλλους. Μιλούν για έναν άλλο κόσμο και μηδενίζουν τον δικό τους. Εξιδανικεύουν αυτό που δεν έχουν και απεχθάνονται αυτό που έχουν. Θεοποιούν την θεωρία και αρνούνται να βελτιώσουν την πράξη. Νομίζετε ότι όλα αυτά τα παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους, που κάνουν κατάληψη στην ΑΣΟΕΕ, που συνασπίζονται στις πορείες είναι ανεγκέφαλοι μπαχαλάκηδες;
Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές!

Παίζουμε Πολυτεχνείο;

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τι κάνουν άραγε αυτά τα παιδιά στις γιάφκες τους, στα οπλοστάσιά τους, στις μειοψηφικές συνελεύσεις τους, στις πλατείες, στους κλειστούς δρόμους του κέντρου; Ποια είναι αυτή η επανάσταση που θέλουν να κάνουν; Και γιατί σήμερα που ο καθένας μπορεί να διαλέξει τον δρόμο του, σε μια ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία; Όλα αυτά τα παιδιά «παίζουν Πολυτεχνείο»! Και ονειρεύονται να ξανάρθει η μέρα που θα κλειστούν στο Πολυτεχνείο.
Παίζουμε Πολυτεχνείο;

Χρυσό μετάλλιο στη «συνθετική δημοκρατία...»

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Το μεγάλο όραμα της σύνθεσης είναι και το ζητούμενο για το μέλλον της δημοκρατίας. Και αν οι κυβερνήσεις στοχεύσουν σ΄αυτό, σε μερικά χρόνια (ίσως σε τρεις κυβερνητικές θητείες), η χώρα μας θα απολαμβάνει μία πολιτεία σπουδαίων μερών και στοιχείων. Στην ελευθερία, στην ισότητα, στον διάλογο και στην παιδεία. Στις βασικότερες αρχές που έχει ανάγκη η δημοκρατία για να γεννήσει πρόοδο και δημιουργία στην κοινωνία.
Χρυσό μετάλλιο στη «συνθετική δημοκρατία...»

Ποιος υπουργός τρέμει για την καρέκλα του;

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τι είναι στην πραγματικότητα ο πολιτικός; Σχολιαστής, διαχειριστής, δάσκαλος, ηγέτης, ποιητής, δημιουργός ή μήπως και γητευτής; Κι από την άλλη, τι ακριβώς είναι το πλήθος των πολιτών; Τηλεοπτικό κοινό, ομάδες συμφερόντων, «μαθητές», μάζες, ακροατήριο, πελάτες ή ανολοκλήρωτα άτομα που τείνουν να ωριμάσουν με την εξέλιξη των συνθηκών;
Ποιος υπουργός τρέμει για την καρέκλα του;

Ο προοδευτικός λαϊκισμός του Γιαννούλη

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ο προοδευτικός λαϊκισμός υπήρξε, σε ολόκληρη την θητεία του ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό δείγμα στοιχειώδους αριστερής συνεισφοράς στην κοινωνία. Όλα τα υπόλοιπα ήταν σκέτος λαϊκισμός… Το σύμφωνο συμβίωσης, η ιθαγένεια, η αναγνώριση μειονοτήτων στην κοινωνία ήταν μερικές από τις «αριστερές» παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι οποίες βέβαια, θα μπορούσαν να είναι και φιλελεύθερες υπό άλλες συνθήκες…
Ο προοδευτικός λαϊκισμός του Γιαννούλη

Ο Αλέξης ξεκλείδωσε το κλουβί του Πολάκη…

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αντικαταστήσει τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο από μέλη της προανακριτικής επιτροπής. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να συντηρήσει το κλίμα της έντασης χαρακτηρίζοντας ως «πρωτοφανή» την εξαίρεσή τους. Και ταυτόχρονα, άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής Κώστας Τασούλα σημειώνοντας πως αναλαμβάνει την ευθύνη μιας παράνομης εξέλιξης…
Ο Αλέξης ξεκλείδωσε το κλουβί του Πολάκη…

Ο φασιστάκος της διπλανής πόρτας…

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τα 100 άτομα που κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, οι 50 συνδικαλιστές που αποφασίζουν απεργία, οι 80 φοιτητές που ψηφίζουν κατάληψη, οι πέντε γονείς που λογοκρίνουν την καθηγήτρια στο σχολείο για τα θρησκευτικά, ο τρελός της πολυκατοικίας που δεν πληρώνει κοινόχρηστα, ο κομπλεξικός με το παπάκι που κινείται στη Συγγρού στην αριστερή λωρίδα, κάθε μειονότητα που κραυγάζει για να προκαλέσει τους άλλους. Όλοι αυτοί που καπηλεύονται την μεγαλοψυχία και την ανοχή της δημοκρατίας.
Ο φασιστάκος της διπλανής πόρτας…

Ανέβα και συ σ' ένα καφάσι, να γίνεις επίσημος

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Πάντα είχα πρόβλημα με τις σοβαρές φάτσες των ανθρώπων. Σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συναθροίσεις, στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Τι να σκέφτεται έλεγα μέσα μου; Γιατί είναι τόσο αυστηρός, όσο οι άλλοι μιλούν; Μέχρι που άρχισα να παρατηρώ κι εμένα. Πολλές φορές με το ίδιο ύφος σοβαροφάνειας, άλλο να σκέφτομαι κι άλλο να δείχνει το πρόσωπό μου...
Ανέβα και συ σ' ένα καφάσι, να γίνεις επίσημος

Όταν η μάνα - μετανάστις δακρύζει στην παρέλαση…

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να υπάρχουν παρελάσεις δεν έχει νόημα να απαντήσεις μονολεκτικά. Είναι μάλλον απλοϊκό να ακολουθήσεις την συμπλεγματική θεωρία της Αριστεράς που τις απορρίπτει. Γιατί αποδεικνύεται περισσότερο φαιδρή από τους υποστηρικτές τους, μιας και όταν η Αριστερά βρέθηκε στην εξουσία αλλά δεν τις κατήργησε.
Όταν η μάνα - μετανάστις δακρύζει στην παρέλαση…

Ο νέος σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης…

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ο Ηλίας ξεκίνησε το βασανιστικό έργο της διαπαιδαγώγησης των πελατών του για τον αντικαπνιστικό νόμο. Από τραπέζι σε τραπέζι. Από γκρίνια σε γκρίνια. Και από αγένεια σε αγένεια. Εδώ και τρεις μέρες παλεύει με τα «θεριά»! Ο Ηλίας μου φαίνεται καλός για σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης. Όποιας κυβέρνησης τού δώσει τα όπλα (νόμοι) να ρυθμίσει σωστά το «σύστημά» του. Είτε πρόκειται για κάποιο καφέ είτε για μία ολόκληρη χώρα…
Ο νέος σύμβουλος στρατηγικής της κυβέρνησης…

Το ύψωμα 731…

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Το Ύψωμα 731 δεν είναι μνημείο αυταπάρνησης ενός λαού παραδομένου στην καλή του μοίρα. Ούτε και οι νικηφόροι Περσικοί Πόλεμοι έμειναν στην ιστορία χωρίς λογική σύνδεση με τις συνθήκες που επικρατούσαν στις ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας. Οι θρίαμβοι είναι πάντα αποτέλεσμα μιας σωστής προετοιμασίας. Στην οικονομία, στην άμυνα και στην οργάνωση της κοινωνίας.
Το ύψωμα 731…

Λυπηθείτε μας. Κάθε μέρα το κέντρο είναι κλειστό!

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Οι προθέσεις των ανθρώπων που κλείνουν το κέντρο της Αθήνας είναι σαφείς: προσπαθούν να εκβιάσουν το κράτος. Κρατώντας ομήρους όσους μετακινούνται στην Αθήνα, τους επαγγελματίες και πιο πολύ τους οδηγούς. Γενικότερα, τους «κακοποιημένους» πολίτες, τους οποίους υποτίθεται ότι η πολιτεία θα σπεύσει να προστατεύσει, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των διαδηλωτών.
Λυπηθείτε μας. Κάθε μέρα το κέντρο είναι κλειστό!

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα