Α. Σκούρας

Πλανητικό facebook challenge

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Κατά καιρούς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιδίδονται σε διάφορες ασκήσεις που ενώ κανείς δεν ξέρει πως ξεκινούν αποκτούν μαζικό χαρακτήρα. Όσο και να μας ενδιαφέρει το να δούμε τις ρυτίδες, τα περίεργα κουρέματα, τη νιότη ή τη γήρανση στα πρόσωπα τα δικά μας ή των φίλων μας στο facebook, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η άσκηση που πέρασε ο πλανήτης μας την τελευταία δεκαετία.
Πλανητικό facebook challenge

Περί κοινοβουλευτικών επιτροπών

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ένα από πιο τα ενδιαφέροντα σημεία της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ήταν η αποστροφή που αφορούσε την κοινοβουλευτική επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων και τις νέες ισορροπίες που κατά τον κανονισμό της Βουλής δημιουργούνται στη σύνθεσή της και δυσκολεύουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης να φέρει στην ολομέλεια τη συμφωνία των Πρεσπών.
Περί κοινοβουλευτικών επιτροπών

Η σημασία της τήρησης των νόμων

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ο σπουδαίος φιλελεύθερος οικονομολόγος Steven Horwitz έχει πει ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας είναι η ιστορία της συνεχούς μείωσης του συναλλακτικού κόστους. Τι είναι το συναλλακτικό κόστος; Χονδρικά, είναι όλα αυτά τα περιφερειακά πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν αφιερωθούμε στην επίτευξη των καθαυτό στόχων μας.
Η σημασία της τήρησης των νόμων

Ένας χρήσιμος δείκτης για την αποτελεσματικότητα των δήμων

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ενώ ακόμη δεν είναι καθόλου σαφές το πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, το σίγουρο είναι πως τον Μάιο θα ψηφίσουμε για την ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση, τρεις κάλπες (ευρωβουλή, περιφέρεια, δήμος) με ιδιαίτερη σημασία για την καθημερινότητά μας, την ελευθερία και την ευημερία μας.
Ένας χρήσιμος δείκτης για την αποτελεσματικότητα των δήμων

Η σημασία του δημοσιογραφικού λόγου

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Εκεί, ο έμπειρος δημοσιογράφος αφού πρώτα συζήτησε τα θέματα της άμεσης επικαιρότητας - το Μακεδονικό και την επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση - ρώτησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις προτάσεις του σχετικά με την οικονομική και κοινωνική πολιτική.
Η σημασία του δημοσιογραφικού λόγου

Μια μέρα για το Σύνταγμα

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Την ίδια μέρα που διαδραματιζόταν το τελευταίο επεισόδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην Επίδαυρο κορυφώνονταν οι εκδηλώσεις προς τιμή της Α’ Εθνοσυνέλευσης, της καταστατικής πράξης γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας που έλαβε χώρα από τις 20 Δεκεμβρίου του 1821 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 1822 και παρήγαγε μεταξύ άλλων δύο σημαντικότατα πολιτειακά κείμενα.
Μια μέρα για το Σύνταγμα

4 καλοί λόγοι για να απαγορεύσουμε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Κανέναν δεν πρέπει να εκπλήσσει η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που επέβαλε η Κυβέρνηση ενόψει της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας - είναι εξάλλου η εύκολη και παραδοσιακή λύση που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα σε τέτοιες περιστάσεις.
4 καλοί λόγοι για να απαγορεύσουμε την απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Βρέχει; Χιονίζει; Να πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πραγματικά τους ντελιβεράδες!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αυτές τις μέρες του χιονιά, το περιοδικό Σπούτνικ έβγαλε μια ομολογουμένως καλαίσθητη αφίσα με το εξής μήνυμα: “Βρέχει; Χιονίζει; ΔΕΝ παραγγέλνουμε! Προστατεύουμε τους εργαζόμενους ντελιβεράδες”. Η αφίσα αυτή κυκλοφόρησε πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...
Βρέχει; Χιονίζει; Να πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πραγματικά τους ντελιβεράδες!

Εφηβεία και κοινωνικά δίκτυα, ένα επικίνδυνο μείγμα

Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Ένα από τα αγαπημένα μου podcast, που τυγχάνει να είναι το δημοφιλέστερο podcast της Αμερικής και ένα από τα δημοφιλέστερα στον υπόλοιπο κόσμο, είναι το Joe Rogan Experience. Το podcast αυτό είναι αρκετά ιδιαίτερο και αν δεν το έχετε υπόψη σας αξίζει να το βάλετε στη λίστα.
Εφηβεία και κοινωνικά δίκτυα, ένα επικίνδυνο μείγμα

Ιδεολογία: το βάσανο των πολιτικών

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Πόσες φορές έχουμε ακούσει την έκφραση “ζούμε σε μία μετά-ιδεολογική εποχή” ή “δεν μας ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες αλλά μόνο η κοινή λογική” από πολιτικούς, αναλυτές και δημοσιογράφους; Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα όπου κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, της ριζοσπαστικής αριστεράς, με τους εθνολαϊκιστές των ΑΝΕΛ, το επιχείρημα της μετά-ιδεολογικής εποχής μοιάζει ορθό και ισχυρό.
Ιδεολογία: το βάσανο των πολιτικών

5η γενιά κινητής: Κατάρα ή ευλογία;

Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Η τεχνολογική εξέλιξη που συντελείται τα τελευταία χρόνια με γεωμετρική πρόοδο, ώρες ώρες μοιάζει ασταμάτητη. Κάθε μέρα που περνάει, νέες τεχνολογίες αλλάζουν την καθημερινότητα, τις δυνατότητες και τα όρια της ανθρώπινης δημιουργικότητας σε όλο τον κόσμο και το 2019 αναμένεται να είναι η χρονιά που η 5η γενιά των ασύρματων δικτύων θα μπει στη ζωή των πιο ανεπτυγμένων χωρών, ξεκινώντας φυσικά από τις ΗΠΑ.
5η γενιά κινητής: Κατάρα ή ευλογία;

Δύο Ελλάδες: Κρατικό Θέατρο και Λυρική

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Στη χθεσινή επικαιρότητα ξεχώρισαν δύο ειδήσεις, όχι για τη δημοφιλία ή τη σημαντικότητά τους αλλά για το πόσο καλά εκπροσωπούν τη θεωρία των "δύο Ελλάδων". Από τη μία πλευρά οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που απεργούν διότι αισθάνονται ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας που τους προτείνει το ΚΘΒΕ τους αδικεί και από την άλλη το Ίδρυμα Νιάρχος που δωρίζει 20 εκατ. ευρώ στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Δύο Ελλάδες: Κρατικό Θέατρο και Λυρική

Λουκέτο στο κράτος: Mια ενδιαφέρουσα ιδέα!

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Αυτές τις μέρες οι ΗΠΑ ζουν ένα “μερικό λουκέτο” του ομοσπονδιακού κράτους, μια εξέλιξη όχι ιδιαίτερα σπάνια στην αμερικανική πραγματικότητα, καθώς είχε συμβεί και επί της προηγούμενης προεδρίας Ομπάμα.
Λουκέτο στο κράτος: Mια ενδιαφέρουσα ιδέα!

Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο χούμους

Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019, 00:02
Τις τελευταίες μέρες του 2018 πληροφορηθήκαμε για τη μήνυση κατά του γνωστού καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη από τον κ. Παναγιώτη Δημητρά και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Αφορμή για την εν λόγω μήνυση ήταν αποσπάσματα συνέντευξης του καλλιτέχνη στα οποία τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό.
Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο χούμους

Όταν ο πολιτικός χρόνος τελειώνει

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα, και το έθιμο θέλει να σκεφτούμε όσα συνέβησαν τις τελευταίες 365 μέρες και να θέσουμε στόχους για το νέο έτος - που άλλους θα τους πετύχουμε, άλλους θα τους αναθεωρήσουμε στον δρόμο. Αρκεί αυτό το συμβολικό ορόσημο για να αλλάξει τόσο η ψυχολογία, όσο και η συμπεριφορά μας.
Όταν ο πολιτικός χρόνος τελειώνει

Οι κατεργάρηδες των Χριστουγέννων

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Οι γιορτινές μέρες υποτίθεται ότι είναι οι μέρες του χρόνου κατά τις οποίες απολαμβάνουμε την συντροφιά των αγαπημένων μας ανθρώπων, εκτιμούμε τα όσα καλά έχουμε και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για την επόμενη χρονιά. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για τους εργαζομένους που έχουν την ατυχία να εργάζονται σε μία από τις πολλές προβληματικές επιχειρήσεις που χρωστούν δεδουλευμένα ή παραβιάζουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.
Οι κατεργάρηδες των Χριστουγέννων

Ο Γιάνης στην Οξφόρδη

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 00:35
Η παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης ή φόρουμ, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου είναι εκ ορισμού ενδιαφέρουσα και εκρηκτική. Ο τέως υπουργός του καταστροφικού εξαμήνου του 2015 έχει κατορθώσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου, κυρίως στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια παρά τον ιδιαίτερα αρνητικό απολογισμό της υπουργικής του θητείας που έφερε τη χώρα μας μία ανάσα πριν το grexit και την άτακτη χρεοκοπία.
Ο Γιάνης στην Οξφόρδη

Πολιτικοί δημόσιας επιλογής

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Η εορταστική περίοδος εν αναμονή εκλογών σημαίνει πως στα διάφορα τραπέζια που βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε τις επόμενες ημέρες, η πολιτική κουβέντα είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Σε μία τέτοια περίσταση βρέθηκα χθες, με καλούς φίλους, και η κουβέντα ήρθε γρήγορα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Πολιτικοί δημόσιας επιλογής

Η κυβέρνηση προασπίζεται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Ελλήνων (αλλά όχι παντού)!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ένα από τα πολλά και συνεχώς αυξανόμενα σε αριθμό ζητήματα που προκαλούν την όξυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τους γείτονές μας, είναι η απαλλοτρίωση από το αλβανικό κράτος εκτάσεων που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν τουριστικά.
Η κυβέρνηση  προασπίζεται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Ελλήνων (αλλά όχι παντού)!

Η ηθική του κέρδους

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Εν έτει 2018 το να λέει κανείς λίγο-πολύ πως η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη και πως το κέρδος είναι ανήθικο του χαρίζουν άκοπα εύσημα κοινωνικής ευαισθησίας. Μου φαίνεται όμως πως αυτό το ακροατήριο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τον παγκόσμιο πληθυσμό, όσο πάει και μικραίνει. Κι αυτό μόνο καλό είναι!
Η ηθική του κέρδους

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα