Α. Σκούρας

Έξω το κράτος από το ποδόσφαιρο

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Οι κρατικές επιδοτήσεις στον αθλητισμό δεν είναι ούτε καινούριο ούτε ελληνικό φαινόμενο. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, οι πολιτικοί προσπαθούν να κλέψουν λίγη από τη λάμψη των αθλητών και των συλλόγων τους προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια (ψήφο) των οπαδών ή να βγάλουν εντυπωσιακές φωτογραφίες για τα site και τα προεκλογικά τους φυλλάδια.
Έξω το κράτος από το ποδόσφαιρο

Δύο αναπάντητες προκλήσεις για τσαρλατάνους

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Τσαρλατάνοι υπάρχουν σε όλα τα πεδία. Στα οικονομικά, αυτός που εδώ και δεκαετίες τους ξεσκεπάζει, είναι ο Τόμας Σόουελ. Μαθητής του Φρίντμαν, πολυγραφότατος και ισχυρή προσωπικότητα, ο Σόουελ έχει εκδώσει ορισμένα από τα καλύτερα και πιο προσβάσιμα στο γενικό κοινό βιβλία με θέμα την οικονομική επιστήμη.
Δύο αναπάντητες προκλήσεις για τσαρλατάνους

Οι γενναίοι δεν φοβούνται τον πειραματισμό

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Το σημερινό σύστημα της τοπικής αλλά και της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας έχει στο επίκεντρο τους εκάστοτε υπουργούς. Μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μία πολιτική τάξη που δεν εμπιστεύεται όσους βρίσκονται έξω από αυτή να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους. Ενδεχομένως η κατάσταση αυτή να μην είναι συγκυριακή ή τυχαία αλλά να προέρχεται από τα κατάλοιπα του βαυαρικού συστήματος που εισήχθη στη χώρα μας την εποχή του Όθωνα.
Οι γενναίοι δεν φοβούνται τον πειραματισμό

T-shirt με τον Τσε πήρατε;

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Στις 9 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκαν 51 χρόνια από τον θάνατο του Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα, του Αργεντινού επαναστάτη που στιγμάτισε τη Λατινική Αμερική με την ακτιβιστική, πολιτική και στρατιωτική του δράση. Παραδόξως, η ιστορία μέχρι στιγμής του έχει φερθεί πολύ ευγενικά.
T-shirt με τον Τσε πήρατε;

Οι κρυφοί φόροι του συστήματος

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Πριν από λίγες ώρες, η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών ανακοίνωσε την απόφασή της να βραβεύσει φέτος τον Πολ Ρόμερ με το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών. Ο Ρόμερ είναι ένας σημαντικός οικονομολόγος με βασικό επιστημονικό ενδιαφέρον την οικονομική ανάπτυξη και πολύπλευρες συνεισφορές.
Οι κρυφοί φόροι του συστήματος

Χάνουμε το μεγαλύτερο φαγοπότι της ανθρώπινης ιστορίας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η εποχή στην οποία ζούμε είναι από πάρα πολλές απόψεις η καλύτερη εποχή της ανθρωπότητας. Η πρόταση αυτή ακούγεται προκλητική ή ασόβαρη σε μία χώρα που έχει απολέσει το ένα τέταρτο του πλούτου της τα τελευταία 10 χρόνια, που έχει νεανική ανεργία πάνω από 40% και που σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της ζει στα όρια της φτώχειας.
Χάνουμε το μεγαλύτερο φαγοπότι της ανθρώπινης ιστορίας

Κατώτατος μισθός 2.000 ευρώ, τώρα!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της στα παρακάτω δύο μέτωπα: πρώτον, να πείσει τους αναποφάσιστους για τις επιτυχίες της, και δεύτερον να διατυπώνει όσο το δυνατό περισσότερες υποσχέσεις στην εκλογική της πελατεία. Αυτή άλλωστε είναι η πραγματική δουλειά των πολιτικών και των κομμάτων, η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας.
Κατώτατος μισθός 2.000 ευρώ, τώρα!

Καθηγητές της Μαγνησίας, τι σας φταίνε τα παιδιά;

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Ήταν 22 Νοεμβρίου του 1990 όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ έδινε την τελευταία της ομιλία στο Βρετανικό κοινοβούλιο πριν την παραίτησή της. Η ομιλία αυτή έχει μείνει στην ιστορία ως η τελευταία μάχη της Θάτσερ εναντίον του σοσιαλισμού. Εξηγώντας στον κακόμοιρο Σάιμον Χιουζ σημείωσε ότι εκείνος «θα προτιμούσε τους φτωχούς φτωχότερους αν αυτό θα σήμαινε πως και οι πλουσιότεροι θα γίνονταν λιγότερο πλούσιοι».
Καθηγητές της Μαγνησίας, τι σας φταίνε τα παιδιά;

Γιατί η Κροατία δεν έχει ΕΝΦΙΑ;

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Οι Κροάτες μοιάζουν με μας σε πολλά σημεία: Έχουν κι αυτοί ένα σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας, υψηλά (άνω του 90%) ποσοστά ιδιοκατοίκησης, σοβαρά προβλήματα διαφθοράς, διατηρούν ένα ακριβό και αναποτελεσματικό δημόσιο, και καθυστερούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επέτρεπαν στη χώρα τους να πετυχαίνει ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Γιατί η Κροατία δεν έχει ΕΝΦΙΑ;

Σχέση εμπιστοσύνης: Kάνε το σαν τον Λάαρ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Η πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις κατέδειξε το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της κοινωνίας μας: οι Έλληνες, με εξαίρεση την οικογένεια, δεν εμπιστευόμαστε σχεδόν κανέναν! Πώς μπορεί όμως να πάει μπροστά μία κοινωνία όταν κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν; Μην σπάτε το κεφάλι σας, είναι αδύνατο.
Σχέση εμπιστοσύνης: Kάνε το σαν τον Λάαρ

Προσέλκυση κεφαλιών και κεφαλαίων

Σάββατο 7 Απριλίου 2018, 00:02
Λύση, όμως, υπάρχει: Η απελευθέρωση της οικονομίας, η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων και η δραστική εξάλειψη όλων των εμποδίων που κάποιοι μας επέβαλαν κάποτε «για το καλό μας». Τα παραδείγματα είναι διαθέσιμα.
Προσέλκυση κεφαλιών και κεφαλαίων