Α. Σκούρας

Χάνουμε το μεγαλύτερο φαγοπότι της ανθρώπινης ιστορίας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η εποχή στην οποία ζούμε είναι από πάρα πολλές απόψεις η καλύτερη εποχή της ανθρωπότητας. Η πρόταση αυτή ακούγεται προκλητική ή ασόβαρη σε μία χώρα που έχει απολέσει το ένα τέταρτο του πλούτου της τα τελευταία 10 χρόνια, που έχει νεανική ανεργία πάνω από 40% και που σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της ζει στα όρια της φτώχειας.
Χάνουμε το μεγαλύτερο φαγοπότι της ανθρώπινης ιστορίας

Κατώτατος μισθός 2.000 ευρώ, τώρα!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της στα παρακάτω δύο μέτωπα: πρώτον, να πείσει τους αναποφάσιστους για τις επιτυχίες της, και δεύτερον να διατυπώνει όσο το δυνατό περισσότερες υποσχέσεις στην εκλογική της πελατεία. Αυτή άλλωστε είναι η πραγματική δουλειά των πολιτικών και των κομμάτων, η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας.
Κατώτατος μισθός 2.000 ευρώ, τώρα!

Καθηγητές της Μαγνησίας, τι σας φταίνε τα παιδιά;

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Ήταν 22 Νοεμβρίου του 1990 όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ έδινε την τελευταία της ομιλία στο Βρετανικό κοινοβούλιο πριν την παραίτησή της. Η ομιλία αυτή έχει μείνει στην ιστορία ως η τελευταία μάχη της Θάτσερ εναντίον του σοσιαλισμού. Εξηγώντας στον κακόμοιρο Σάιμον Χιουζ σημείωσε ότι εκείνος «θα προτιμούσε τους φτωχούς φτωχότερους αν αυτό θα σήμαινε πως και οι πλουσιότεροι θα γίνονταν λιγότερο πλούσιοι».
Καθηγητές της Μαγνησίας, τι σας φταίνε τα παιδιά;

Γιατί η Κροατία δεν έχει ΕΝΦΙΑ;

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Οι Κροάτες μοιάζουν με μας σε πολλά σημεία: Έχουν κι αυτοί ένα σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας, υψηλά (άνω του 90%) ποσοστά ιδιοκατοίκησης, σοβαρά προβλήματα διαφθοράς, διατηρούν ένα ακριβό και αναποτελεσματικό δημόσιο, και καθυστερούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επέτρεπαν στη χώρα τους να πετυχαίνει ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Γιατί η Κροατία δεν έχει ΕΝΦΙΑ;

Σχέση εμπιστοσύνης: Kάνε το σαν τον Λάαρ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Η πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις κατέδειξε το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της κοινωνίας μας: οι Έλληνες, με εξαίρεση την οικογένεια, δεν εμπιστευόμαστε σχεδόν κανέναν! Πώς μπορεί όμως να πάει μπροστά μία κοινωνία όταν κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν; Μην σπάτε το κεφάλι σας, είναι αδύνατο.
Σχέση εμπιστοσύνης: Kάνε το σαν τον Λάαρ

Προσέλκυση κεφαλιών και κεφαλαίων

Σάββατο 7 Απριλίου 2018, 00:02
Λύση, όμως, υπάρχει: Η απελευθέρωση της οικονομίας, η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των Ελλήνων και η δραστική εξάλειψη όλων των εμποδίων που κάποιοι μας επέβαλαν κάποτε «για το καλό μας». Τα παραδείγματα είναι διαθέσιμα.
Προσέλκυση κεφαλιών και κεφαλαίων

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα