Ά la guerre comme a la guerre

Του Αντώνη Πανούτσου 

Την περασμένη Τρίτη σε διαμαρτυρία για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, ο Ρουβίκωνας έκανε ντου στο κτίριο της οδού Μασσαλίας. Πέταξαν φέιγ βολάν, μπογιές στους τοίχους, έσπασαν μια τζαμαρία και έφυγαν. Συνηθισμένα δηλαδή πράγματα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η αμερικανική πρεσβεία διαμαρτυρήθηκε με ένα tweet. Την κυβέρνηση την έπιασε το επάρατο πορνιόκο. Μέσα σε ώρες η αστυνομία είχε συλλάβει στα Εξάρχεια έναν 26χρονο και μία 23χρονη, η ασφάλεια τους είχε ταυτοποιήσει και είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η λεπτομέρεια στην είδηση που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο τόπος της σύλληψης. Τα Εξάρχεια. Το οχυρό των Εξαρχείων υπάρχει με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ. ''Οσο οι αντιεξουσιαστές έχουν στόχο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, την διμοιρία των ΜΑΤ στην γωνία Πατησίων και Στουρνάρη, τα γραφεία των συμβολαιογράφων στην Ακαδημίας και το ΣτΕ στην Πανεπιστημίου δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν ο στόχος είναι αμερικάνικος η αστυνομία μπαίνει στα Εξάρχεια και συλλαμβάνει όποιον θέλει. Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που παρήλαυνε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και φώναζε «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», που έλεγε τους οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γερμανοτσολιάδες και στο πρώτο «μπου» της πρεσβείας και του Τραμπ ο μεγαλύτερος αμερικανοτσολιάς.

Η αντιπολίτευση έχει τον ΣΥΡΙΖΑ στα σχοινιά. Η αριστερή του πτέρυγα μετά από την παράδοση στους ευρωπαίους και την πρόσφατη στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους έχει εξοντωθεί. Η δεξιά του πτέρυγα έχει μετακομίσει. Οι μισθοφόροι του κέντρου θα υπάρχουν όσο υπάρχει εξουσία να μοιράζει λεφτά. ''Οσο για την ούτως ή άλλως υπερεκτιμημένη γοητεία του Τσίπρα αποδείχθηκε ανύπαρκτη στα ταξίδια στην Λήμνο και την Λέσβο, όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν περισσότερες από τους οπαδούς. Το τέλος του ματς εξαρτάται από την ΝΔ και το killer instinct που έχει.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει την πιο σκληρή επιτήρηση από τους θεσμούς, την μετονομασία των Σκοπίων για χάρη του ΝΑΤΟ και να δείχνει στους αντιεξουσιαστές πόσο δειλός είναι με τις συλλήψεις του  Ρουβίκωνα μετά από τις απαιτήσεις των αμερικάνων η ΝΔ δεν χρειάζεται να κερδίσει το ματς. Πρέπει να μην το χάσει.

Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που για να κυβερνήσει έκανε συνέταιρο τον Πάνο τον Καμμένο, που έστησε την υπόθεση της Novartis, που η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε θεμιτός στόχος δεν αντιμετωπίζεται με αμφιβολίες. Ά la guerre comme a la guerre, όπως  όμως λένε και οι Γάλλοι και σε καιρούς κρίσης όλα τα μέσα για να πετύχει κάποιος τον σκοπό του είναι καλά.