O ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, εμείς ερχόμαστε...

O ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, εμείς ερχόμαστε...

Του Ανδρέα Λοβέρδου

sΑυτές οι ευρωεκλογές υπήρξαν πολυσήμαντες. Και τούτο γιατί πρώτον αφετηριάζουν κατακλυσμικές πολιτικές εξελίξεις, στις οποίες επισημαίνω παρενθετικά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει καθοριστικό ρόλο. Και δεύτερον και ίσως ακόμη πιο σημαντικό γιατί αποτέλεσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του λαϊκισμού, της πολιτικής απάτης, της μισαλλοδοξίας στον πολιτικό λόγο, της έλλειψης κάθε είδους ηθικής αναστολής στην πολιτική πράξη, της ανικανότητας και όλων των συναφών αρνητικών χαρακτηριστικών που συνόδευσαν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον όμως ευρωεκλογές αποτέλεσαν και σημείο μηδέν για την πολιτική ζωή του τόπου. Γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως η καταδίκη του κυβερνώντος κόμματος από το εκλογικό σώμα προκάλεσαν και ευτυχώς την προκήρυξη από μέρους του καταρρέοντος πρωθυπουργού πρόωρων εθνικών εκλογών. Πιστεύω ακράδαντα ότι η μητέρα των μαχών θα είναι η πολιτική μάχη που θα δοθεί μεταξύ των παρατάξεων τις επόμενες ημέρες και το αποτέλεσμα των καλπών που θα στηθούν μέσα στον Ιούνιο είναι εκείνο που θα επικαθορίσει και το μέλλον του ελληνικού λαού. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο και πιστεύω ότι η παράταξη μας είναι ίσως η πιο απαραίτητη πολιτική δύναμη στην επόμενη μέρα και για την προκοπή της κοινωνίας και για την ανάπτυξη της οικονομίας. Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της αξιοπρέπειας.

Ήδη από τις κάλπες των ευρωεκλογών βγήκαμε ενισχυμένοι και ξεκάθαρα τρίτη πολιτική δύναμη. Η ιστορία μας, οι ικανότητες μας, οι ιστορικές παρακαταθήκες μας, οι αρχές και οι αξίες μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οφείλουμε να κάνουμε τους προοδευτικούς δημοκράτες φιλοευρωπαίους πολίτες αυτής της χώρας να καταλάβουν ότι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα χωρίς το Κίνημα Αλλαγής θα είναι αν όχι παράλυτη σίγουρα ανάπηρη.

Συμβάλαμε καθοριστικά στη συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέσσερα χρόνια τώρα ασκήσαμε την πιο σκληρή και συνάμα υπεύθυνη αντιπολίτευση. Τον μήνα που θα διανύσουμε θα φέρουμε στο προσκήνιο όλα όσα μας συνδέουν οργανικά με τα πιο υγιή και παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας για να γυρίσουμε μαζί το βράδυ των εθνικών εκλογών την σελίδα της πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε πολλές φορές την ελπίδα αναγέννησης σε όλους τους Έλληνες. Το Κίνημα Αλλαγής, σάρξ εκ της σαρκός του, θα σταθεί για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, εμείς ερχόμαστε. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για τη Δημοκρατία και τους Έλληνες πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε.