O Παπαδημούλης που άργησε δυόμισυ χρόνια...

Του Γιάννη Παντελάκη

Ο Δ. Παπαδημούλης είναι ίσως ο πιο ενεργός Έλληνας πολιτικός του Ευρωκοινοβουλίου. Παρότι οι παρεμβάσεις του συνήθως γίνονται μέσα από το twitter, δεν παύει ν'' ασχολείται με σχεδόν όλα όσα απασχολούν την εσωτερική και διεθνή πολιτική σκηνή. Τις φήμες για χολέρα, τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, τα Panama Papers, τα πάντα. Το μόνο που του διέφυγε είναι πως εδώ και δυόμιση χρόνια μαίνεται ένας ακόμα βρώμικος πόλεμος στην Υεμένη και εδώ και κάποιους μήνες η κυβέρνηση που στηρίζει, επιχειρούσε να πουλήσει πολεμικό υλικό σ αυτούς που βομβαρδίζουν αμάχους στην Υεμένη.

Το πληροφορήθηκε προφανώς χθες, γιατί μ'' ένα ακόμα συμπαθές τουίτ μας πληροφόρησε πως αύριο το Ευρωκοινοβούλιο θα εγκρίνει ψήφισμα για εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία και ότι η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα το υπερψηφίσει. Και επειδή είναι και δηκτικά τα σχόλιά του, προσθέτει με νόημα «Ελπίζω να κάνουν το ίδιο όλοι οι Ελληνες Ευρωβουλευτές». Εννοεί να υπερψηφίσουν το ψήφισμα για εμπάργκο οι Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε το πρόβλημα του πολέμου στην Υεμένη με καθυστέρηση δυόμιση χρόνων, δεν άκουσε ωστόσο τίποτα προφανώς ούτε για την προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει οπλικό υλικό στην Υεμένη. Δεν είδαμε κανένα σχετικό τουίτ όλες αυτές τις εβδομάδες που το θέμα με τα  βλήματα που επιχειρήθηκε να πουληθούν βρισκόταν στην επικαιρότητα. Βέβαια, το θέμα δεν φάνηκε να απασχολεί ολόκληρο ΣΥΡΙΖΑ, τους ευαίσθητους «53» και τους βουλευτές του κόμματος με μικρές μόνο εξαιρέσεις. Γιατί ν'' απασχολήσει τον Παπαδημούλη; Η απάντηση είναι γιατί ο ευρωβουλευτής έχει άποψη (και τουιτάρει) για όλα.

Και επειδή είναι υπερδραστήριος, ελπίζουμε να μη ξεχάσει να τουιτάρει για την έκθεση της Eurostat (στις Βρυξέλλες ζει, κάτι θα άκουσε) που δείχνει ότι η παιδική φτώχεια στη χώρα μας αυξήθηκε από 28,7% το 2010, σε 37,5% το 2016 που η κυβέρνηση την οποία στηρίζει βρισκόταν ήδη δυο χρόνια στην εξουσία. Ελπίζουμε επίσης να μη του έχουν διαφύγει τα επεισόδια με άγριο ξύλο και χημικά που έπεσαν στον Ειρηνοδικείο της Αθήνας σε όσους αντέδρασαν σε πλειστηριασμούς, όπως επίσης θα ήταν ενδιαφέρον ένα σχόλιό του για τον πρωθυπουργικό εξάδελφο που διορίστηκε προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Τσίπρα αφού πρώτα μετατράπηκε το πολιτικό γραφείο σε γενική γραμματεία.

Είναι εύκολο να θυμίσει κάποιος πολλά τουίτ που δεν έκανε ο συγκεκριμένος βουλευτής για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Για την επιλεκτική μνήμη του και τα επιλεκτικά σχόλια που κάνει από τις μακρινές και ωραίες Βρυξέλλες στις οποίες ζει...