O Trump και οι χρυσαυγίτες στη Μακρόνησο

Του Θανάση Χειμωνά

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Χούντας του 1967-74 ήταν οι κιτς φιέστες στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με γενικό θέμα «Το Μεγαλείο του Έθνους» και στόχο την αρπαγή μιας κάποιας υποστήριξης από διάφορους αφελείς «ελληνόψυχους». Ο ΣΥΡΙΖΑ χούντα δεν είναι. Γιατί αν ήταν δεν θα βρισκόμουν εδώ να σας γράφω τα αριστουργηματικά και εμπεριστατωμένα άρθρα μου εναντίον του. Ωστόσο, μια συμπάθεια στην επικοινωνιακή τακτική της «Επταετίας» την έχει. Και το έχει αποδείξει άλλωστε είτε με τα τσάμικα στο Σύνταγμα την 25η Μαρτίου 2015 είτε με το αλήστου μνήμης πανηγύρι για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Την Κυριακή (και προφανώς στα πλαίσια αυτής της λογικής) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Μακρόνησο,  πραγματοποιώντας μια «εκδρομή τιμής και μνήμης», όπως χαρακτηριστικά έγραψε η συνδιοργανώτρια (μαζί με άλλα κυβερνητικά ΜΜΕ) του ιβέντ, εφημερίδα Αυγή.

Στο επαναστατικό αυτό πικ-νικ συμμετείχαν ουκ ολίγα πρωτοκλασάτα συριζαίικα ονόματα (Σκουρλέτης, Κατρούγκαλος, Φίλης, Ρήγας), μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (ή τουλάχιστον από ό,τι έχει απομείνει από αυτήν) καθώς και απλοί συριζαίοι πολίτες. Οι «αριστεροί» επισκέπτες αφού έβγαλαν φωτογραφίες μπροστά στα μνημεία όπου κράδαιναν τις γροθιές τους και ανέμιζαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, άκουσαν αντάρτικα τραγούδια και επέστρεψαν στις βάσεις τους και τον αγώνα εναντίον της Νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτα απ' όλα μου γεννιέται μια απορία: Γιατί πήγαν στη Μακρόνησο μόνο συριζαίοι; Τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί τους ξεχάσατε πίσω, ωρέ παιδιά; Είναι δυνατόν να οργανώνεται φιέστα χωρίς τον σύντροφο Πάνο Καμμένο; Τι δηλαδή, επειδής στα 80's ήταν στους Κένταυροι; Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Πάνος ανήκει στην Κεντροδεξιά- έτσι δε μας λέτε;

Εντάξει, για τους φίλους σας τους χρυσαυγίτες το καταλαβαίνω. Τότε (δε μιλάω μόνο για τον Εμφύλιο αλλά για τον Β' Παγκόσμιο) ήταν ενεργά από την «άλλη» πλευρά. Τώρα πια βέβαια  αγωνίζεστε μαζί κόντρα στα μνημόνια και τη φτωχοποίηση του λαού μας. Δε βαριέσαι όμως… Σίγουρα θα υπάρξει σύντομα κάνα Καστελόριζο για να ποζάρετε ξανά όλοι μαζί αδελφωμένοι.

Επίσης, τον κολλητό σας τον Donald τον Trump τον βγάλατε σε κανένα Skype; Να κοζάρει λίγο κι αυτός τα Μνημεία Μνήμης βρε παιδί μου. Άλλωστε κάποιοι προκάτοχοί του συμμετείχαν ενεργά στο μεγαλείο της Μακρονήσου. Μην είσαστε αχάριστοι…

Στη Μακρόνησο λοιπόν παρακολουθήσαμε ένα ακόμα χυδαία και ψηφοθηρικό και χυδαίο show από το μόρφωμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα-μπαλαντέρ που φυσικά δεν εκπροσωπεί σε κανένα επίπεδο τους ανθρώπους που μαρτύρησαν σε εκείνους τους τόπους.

Είπαμε όμως. Βρίσκουν και τα κάνουν. Το τζάμπα αριστεριλίκι εξακολουθεί να πουλάει σε τούτη τη χώρα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιες συριζοθείτσες νιώθουν δέος βλέποντας τον «Κατρού» να ποζάρει (με το χαρακτηριστικό πλέον ποσέτ) στηριζόμενος σε μια Κολώνα Μνήμης.