Liberal.gr και Φιλελεύθερος: Γενέθλια και new deal!

Liberal.gr και Φιλελεύθερος: Γενέθλια και new deal!

Καλημέρα και χρόνια μας πολλά. Νοέμβριος του 2015, 2 του μηνός. Βγήκε στον αέρα το liberal.gr. Νοέμβριος του 2017, 20 του μηνός. Βγήκε στον περίπτερο ο Φιλελεύθερος. Τέσσερα χρόνια liberal.gr και δύο χρόνια Φιλελεύθερος. Χιλιάδες ευχαριστώ από όλους εμάς για όλους εσάς. Χωρίς την δική σας αγάπη, χωρίς την δική σας εμπιστοσύνη, δεν θα ήμασταν εδώ…

Στα γενέθλια οι άνθρωποι συνηθίζουν να ανταλλάσσουν ευχές ή ακόμη και να κάνουν έναν απολογισμό δράσης. Θα σας πούμε ψέματα αν ισχυριστούμε ότι δεν επιδιώκουμε το… χειροκρότημα! Για να μην σας πω κιόλας ότι τις περισσότερες φορές είναι το μοναδικό κέρδος που μένει από τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητες. Τα μέσα ενημέρωσης είναι οι αναγνώστες τους. Διαφορετικά μοιάζουν με θίασο που παίζει σε άδειο θέατρο. Μία παράσταση έχει ανάγκη τους θεατές της και μια ιστοσελίδα ή μία εφημερίδα τους αναγνώστες της. Αυτονόητα πράγματα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μας αφήσατε μόνους. Ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσατε να μας κάνετε. Και πιστέψτε το, πολλές νύκτες, αυτή ήταν η μοναδική μας… παρηγοριά!

Εκείνες τις δύσκολες μέρες του 2015, όταν ξεκινούσε το liberal.gr, δεν μπορούσα να φανταστώ την διαδρομή που θα κάναμε μέχρι σήμερα. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις είχαμε περάσει ένα δύσκολο καλοκαίρι, ότι βρισκόμασταν ήδη σε capital controls και σε καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ. Βάλαμε ένα στοίχημα! Βγήκαμε ανοικτά και στηρίξαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και για Πρωθυπουργό. Κάναμε αυτό που κάνουν και πολλά μέσα στο εξωτερικό: Παίξαμε με ανοικτά χαρτιά! Πιστέψαμε ότι αυτή ήταν η διέξοδος για την χώρα και υπερασπιστήκαμε τις θέσεις μας.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός. Πιστεύουμε ότι αυτές οι πρώτες εβδομάδες μας δικαιώνουν. Έχουμε μία κυβέρνηση που μας κάνει υπερήφανους και για πρώτη φορά σε αυτή την χώρα μια ευκαιρία να δούμε να εφαρμόζονται φιλελεύθερες πολιτικές.

Κερδίσαμε; Τα κόμματα κερδίζουν. Οι πολιτικοί κερδίζουν έδρες και εξουσία. Εμείς είμαστε ταγμένοι στην μάχη των ιδεών. Και η μάχη αυτή δεν τελειώνει! Ξεπερνάει τα κόμματα και τους πολιτικούς. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να αισθάνεται νικήτρια και είναι νικήτρια μετά τον θρίαμβό της στις εκλογές. Εμείς θα νιώθουμε καλύτερα αν δούμε τις φιλελεύθερες απόψεις να γίνονται ευρύτερα αποδεκτές και πέραν της Νέας Δημοκρατίας ή του πολιτικού κέντρου. Θέλουμε να ζούμε σε μία κανονική φιλελεύθερη δημοκρατία, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και στις απόψεις της μειοψηφίας. Είμαστε με τις δυνάμεις της αγοράς, αλλά ξέρουμε ότι μία φιλελεύθερη οικονομία δεν οδηγεί κατ' ανάγκη και σε μία ελεύθερη κοινωνία. Όχι χωρίς τον σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.

Εχθρός μας δεν είναι η αριστερά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Δεν είμαστε αντιΣΥΡΙΖΑ, είμαστε αντί στο αντί του λαϊκισμού.

Συνεχίζουμε! Με έμφαση στην Οικονομία, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών. Το liberal.gr και ο Φιλελεύθερος θα εξελιχτούν. Θα προσαρμοστούν. Η ίδια η ζωή εξελίσσεται. Κάποτε, για παράδειγμα, οι εφημερίδες ήταν το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης. Σήμερα δεν είναι. Σήμερα υπάρχουν ιστοσελίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα. Η αγορά έχει αλλάξει, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Ο κόσμος μας, η Δημοκρατία μας, έχει ανάγκη από έγκυρη ενημέρωση. Το liberal.gr και ο Φιλελεύθερος είναι δύο εκφράσεις ενός και μόνο πράγματος: Του πάθους μιας ομάδας ανθρώπων για ελεύθερη ενημέρωση. Κι έτσι συνεχίζουμε! Κοιτώντας σας στα μάτια!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]