H Φώφη βρήκε τους πρώτους «πελάτες»

H Φώφη βρήκε τους πρώτους «πελάτες»

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Την Επισκευαστική Βάση της Ο.ΣΥ στον  Ρέντη, επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής αντιπροσωπείας. Μαζί της ήταν ο  Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλόπουλου, ο Παύλος Χρηστίδης και άλλοι νέοι και παλιοί σύντροφοι. Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως το 1990 επί Μητσοτάκη έτσι και σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες κερδοσκόπους.»

Είναι γνωστό ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ενταχθεί στο πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων και οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη, στο σχεδιασμό των αντιδράσεων.

Σήμερα, είχαμε ένα καλό δείγμα για όσους  τους πέρασε από το μυαλό ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και πήρε το δρόμο του εκσυγχρονισμού. Ήταν οι πρώτοι «πελάτες» που έσπευσε η κ. Γεννηματά να υποσχεθεί πρόθυμο «σέρβις» και καλές «υπηρεσίες» στο μέλλον. Ήταν μια καλή πρεμιέρα για το τι έχουμε να δούμε στους επόμενους μήνες, όταν εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί ολοκληρωτικής προσαρμογής  του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του Μνημονίου.

Mην έχετε αυταπάτες σαν τον Αλέξη.Το ΠΑΣΟΚ  δεν άλλαξε ποτέ. Ούτε τα στελέχη του ούτε και οι νεόκοποι «τροβαδούροι» της αγανάκτησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν άλλαξαν ούτε στο ελάχιστο, οι «γυρολόγοι» της υποτιθέμενης Κεντροαριστεράς που αναζητούν «νεκρανάσταση» αρχηγών, προκειμένου να στεγάσουν τον «μεταρρυθμιστικό» κρατισμό τους.

Δεν είναι μακριά η ώρα που θα δούμε και πάλι τους «φερέλπιδες» προστάτες των «λαϊκών» συνδικάτων να τρέχουν στους δρόμους υπερασπιζόμενοι δημοσίους υπαλλήλους και ευρύτερα στρώματα κρατικοδίαιτων. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάνει την πελατεία του από τις αναγκαστικές ρήξεις με το λαίμαργο κράτος, τόσο θα μεγαλώνει η διάθεση των «κεντροαριστερών» να δώσουν στέγη και φροντίδα στους προδομένους της Αριστεράς.

Λίγο πολύ, δύο σενάρια μπορούν να εκτυλιχθούν, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει: Το ένα είναι η «αδελφοποίηση» των στελεχών του με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης και άλλων κλασικών «προοδευτικών δυνάμεων» και το δεύτερο, επιθετική πολιτική απορρόφησης της παραπονούμενης «Σοβιετίας» από την «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Οπωσδήποτε, οι  ζυμώσεις θα είναι πολλές και θα διαρκέσουν κάποιο διάστημα. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρόκειται να τελειώσει ο εφιάλτης του κρατισμού αναίμακτα και χωρίς προσπάθειες επανάκτησης των παλιών πελατών.

Ας μην είμαστε αφελείς. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα του πολιτικού συστήματος. Είναι «DNA» που πήρε μορφή στα πολιτικά εργαστήρια «Γενετικής» της δεκαετίας του ΄80. Είτε εκπροσωπείται από Αριστερούς και Σοσιαλιστές  είτε από Δεξιούς, πατριώτες και «Νεοκαραμανλικούς», το ΠΑΣΟΚ είναι μόρφωμα κοινωνικό με τεράστια δυναμική σε ευρύτερα κρατικοδίαιτα στρώματα. Ποτέ δεν θα πάψει να αντιστέκεται και να υπονομεύει την οικονομία, το πολιτικό σύστημα και την ίδια την δημοκρατία.

Προσωπικά, συνεχίζω να πιστεύω ότι το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένας διάττων αστέρας μπροστά στην «αριστερή λαίλαπα» που ο «παπανδρεϊσμός» εδραίωσε στην Μεταπολίτευση. Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν είναι παρά οι σκιές στην  «εποχή των τεράτων» . Κάποια στιγμή, η ίδια η ιστορία θα τις σβήσει αφήνοντας πίσω όσα ερείπια  οι άλλοι προκάλεσαν  διαχρονικά στην οικονομία.

Με τους άλλους τι γίνεται; Με όλους αυτούς που σήμερα υποδύονται τους «αντισυριζαίους» και συντάσσονται χωρίς ουσία και λόγο, μαζί μας.

Το έχω ξαναγράψει από αυτή τη στήλη. Ένα είναι το αξιολογικό κριτήριο για να δούμε ποιος είσαι: «Θέλεις ή όχι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, όπου δεν εξυπηρετούν την κοινωνία; Είσαι υπέρ της μείωσης του αδηφάγου κράτους; Ναι ή όχι;»

Πες το μας για να δούμε ποιος είσαι. Διαφορετικά, είναι θέμα χρόνου να σε δούμε πάλι να ψάχνεις ρόλο σε νέες πορείες, απεργίες και καταλήψεις, θυμίζοντας σε όλους μας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα έτοιμο να πάρει την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να «επανακρατικοποιήσει» τη χώρα!

Πάντως, μια γεύση μας την έδωσε χθες, στον Ρέντη, η «συντροφική»  δήλωση της κ. Γεννηματά. Μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις στο μέλλον. Το βέβαιο είναι πως δεν θα πλήξουμε, όσο υπάρχουν διαθέσιμοι «πελάτες» στην αγορά…