508 πορείες εν μέσω «χούντας»

Αν πιστέψουμε τους συμπαθέστατους σχολιαστές της ΑΥΓΗΣ βρισκόμαστε υπό καθεστώς χούντας. Βέβαια, είθισται, επί χούντας να μην μπορεί να δηλώσει κάποιος δημοσίως ότι έχουμε χούντα, αλλά αυτό για την ΑΥΓΗ είναι άνευ ουσίας.

Στους σχολιαστές της εφημερίδας των 700 αναγνωστών επικρατεί το δόγμα του ορθόδοξου ΚΚΕ : « αν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους αρθρογράφους της ΑΥΓΗΣ προέρχονται από το ΚΚΕ. Ως γνωστόν οι εγκεφαλικές κακώσεις που αφήνει αυτός ο χώρος δεν επιδέχονται θεραπεία. Ανίατες καταστάσεις. Τσερνομπιλίτιδα.

Διαβάζω την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πληροφορούμαι πως επί «χούντας» έγινα 508 πορείες σε όλη την Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Δεν μπορεί, σκέφτομαι, να έγινε αυτό! Μας δουλεύει ο Χρυσοχοϊδης. Και χούντα και πορείες; Τι σόι χούντα είναι αυτή; Διερωτώμαι.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση μαθαίνω πως επί χούντας Μητσοτάκη ορίστηκε αστυνομικός διαμεσολαβητής σε 401 από αυτές τις πορείες, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί σε εννιά (9) και αυτοί οι περιορισμοί τηρήθηκαν.

Τρίβω τα μάτια μου για να δω μήπως διαβάζω λάθος και τσιμπιέμαι για να εξακριβώσω μήπως έχω χάσει την επαφή με το περιβάλλον. Με ανακούφιση διαπιστώνω πως σωστά διαβάζω και έχω σώας τας φρένας μου.

Έτσι λοιπόν, συνεχίζω με ενδιαφέρον την ανάγνωση του ενημερωτικού δελτίου του υπουργείου Προ-Πο. Τι γράφει; Όλες οι πορείες έληξαν ειρηνικά, πλην δεκατριών (13) στις οποίες έγιναν επεισόδια. Κάνω έναν υπολογισμό και διαπιστώνω πως, εν μέσω χούντας και αστυνομοκρατίας, μόνον το 2,55% των πορειών είχε επεισοδιακή εξέλιξη.

Στο σημείο αυτό κουνώ το κεφάλι μου με σκεπτικισμό και ψιθυρίζω : « Επί Κούλη ξεφτιλίστηκε και η έννοια της χούντας». Ή μήπως τελικά κάνουν λάθος οι σχολιαστές της ΑΥΓΗΣ;

Μήπως αυτοί ζουν σε έναν δικό τους κόσμο που ουδεμία σχέση έχει με τον πραγματικό; Μήπως η αναζήτηση στο επέκεινα του κομμουνιστικού παράδεισου και της αταξικής κοινωνίας τους έκανε να απωλέσουν και την στοιχειώδη επαφή με το γήινο περιβάλλον; Μια σκέψη κάνω.

Ενώ πηγαίνω να βάλω στο αρχείο μου την ανακοίνωση του Χρυσοχοϊδη, το μάτι μου πέφτει στην τελευταία αράδα της ανακοίνωσης. Γράφει πως επί των 508 δημόσιων—υπαίθριων συναθροίσεων, η κυκλοφορία διακόπηκε σε σαράντα τέσσερις (44). Πάλι κάνω έναν υπολογισμό και βλέπω πως το ποσοστό είναι 8,66%. 

Ανακεφαλαιώνω και γράφω στο χαρτί μου. Στις πορείες των τεσσάρων μηνών του 2021 επεισόδια έγιναν μόνον στο 2,55% από αυτές και η κυκλοφορία διακόπηκε, δηλαδή ταλαιπωρήθηκαν οι υπόλοιποι πολίτες, σε ποσοστό 8,66%.

Νομίζω πως οι παραπάνω αριθμοί, φανερώνουν πως η ΕΛ.ΑΣ. και η προϊσταμένη πολιτική αρχή λογοδοτούν με διαφάνεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική πολιτεία.

Όλα τα υπόλοιπα τα χαρίζω στους «συντρόφους» της ΑΥΓΗΣ που σιωπούσαν όταν το Μέγαρο Μαξίμου ήταν αποκλεισμένο από τις κλούβες των ΜΑΤ, που σιωπούσαν με τις παρακολουθήσεις και τις προληπτικές συλλήψεις αντιφρονούντων και τέλος σιωπούσαν στην θέα των ματωμένων γυναικόπαιδων στο Πισοδέρι. Η παρατεταμένη σιωπή λέγεται και αναλγησία.