8ος χρόνος, ημέρα 2270η
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Ηγέτης της ενεργειακής μετάβασης στο retail με όχημα το ψηφιακό DNA

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Ηγέτης της ενεργειακής μετάβασης στο retail με όχημα το ψηφιακό DNA

Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα, πέραν από τις όποιες γεωπολιτικές ρίζες της, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην εξάρτηση από τα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα, τα οποία αποτελούν -και θα συνεχίσουν να αποτελούν- την κύρια μορφή ενέργειας στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας. Ταυτόχρονα, η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο προκειμένου να είναι δίκαιη και αποτελεσματική, οφείλει να πραγματοποιηθεί ομαλά και σταδιακά. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό επιδιώκει να πετύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προσδίδοντας τόσο σημαντικό ρόλο στο φυσικό αέριο στην ενεργειακή πολιτική της.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που είναι διαρκείς και αυξανόμενες οι επενδύσεις στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, βλέπουμε την Ευρώπη να σχεδιάζει και να υλοποιεί τεράστια έργα υποδομών που στόχο έχουν τη διασφάλιση της ενεργειακής της επάρκειας και της διαφοροποίησης των οδεύσεων και πηγών φυσικού αερίου. Στην Ελλάδα, το ανανεωμένο από τα τέλη του 2019 Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) προβλέπει μεγάλη αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μας έως το 2030.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενεργειακής μετάβασης, κάθε χώρα και κάθε κοινωνία αξιοποιεί τα assets που διαθέτει προκειμένου να διευκολύνει και να ενισχύσει τη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό της μίγμα. Για την Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα assets είναι σαφώς το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας που εδώ και περισσότερο από ενάμιση αιώνα έχει συνδεθεί με το φυσικό αέριο και δημιουργεί ένα σταθερά θετικό αποτύπωμα στον ελληνικό ενεργειακό τομέα. Με αφετηρία την ιδιαίτερα μακρόχρονη εμπειρία και ισχυρή τεχνογνωσία στο χώρο του φυσικού αερίου, η Εταιρεία εξελίσσεται διαρκώς με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Αυτό την τοποθετεί σταθερά στην πρώτη θέση προτίμησης του καταναλωτικού κοινού όλης της χώρας, όπως δείχνουν τα 600 σημεία εξυπηρέτησης ανά την επικράτεια και η αύξηση του αριθμού των νέων συμβάσεων ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέρχεται από τον συνδυασμό της ικανότητας έγκαιρης και ορθής ανάγνωσης των εξελίξεων στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά ενέργειας και την αδιαπραγμάτευτη εστίαση των ανθρώπων της εταιρείας στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στον καταναλωτή.

Χαρτογραφώντας λοιπόν το σημερινό περιβάλλον, στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας υλοποιήθηκε μια κρίσιμης σημασίας στρατηγική απόφαση η οποία έγκειται στην αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας της εταιρικής λειτουργίας, όσο και για να μπορέσει να προσφέρει συνολικά μια αναβαθμισμένη και σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες της.

Πιστεύοντας βαθιά ότι το μέλλον της αγοράς ενέργειας είναι ψηφιακό -ιδιαίτερα της απελευθερωμένης πλέον λιανικής- το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας από πολύ νωρίς επενδύει συστηματικά και με σχέδιο στην αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, εστιάζοντας σε νέους κλάδους που βασίζονται στην ψηφιοποίηση προς όφελος των καταναλωτών του και των μετόχων του.

Έτσι, η Εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη υπηρεσιών ενεργειακής αποδοτικότητας, ηλεκτροκίνησης, αλλά και υπηρεσιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όχι μόνο για να προσφέρει σύγχρονες λύσεις στις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και προετοιμάζοντάς τους από σήμερα για το ψηφιακό μέλλον της ενέργειας.