ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Σπουδές Υπεροχής στους top κλάδους για επαγγελματική αποκατάσταση & επιτυχία!

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Σπουδές Υπεροχής στους top κλάδους για επαγγελματική αποκατάσταση & επιτυχία!

Στη σημερινή εποχή της επαγγελματικής ανασφάλειας -που έχει επιβαρυνθεί επιπλέον από τις πρωτοφανείς συνθήκες και τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID- οι νέοι οι οποίοι τελειώνουν το Λύκειο στη χώρα μας, καλούνται να κάνουν επιλογές για τις σπουδές τους, επαναπροσδιορίζοντας πολλές από τις αντιλήψεις που είχαν καθιερώσει μέχρι τώρα για τα top επαγγέλματα (γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος). Επιλέγουν δηλαδή, να σπουδάσουν όχι απαραίτητα αυτό που ονειρεύονται οι γονείς τους, αλλά επαγγέλματα που εντάσσονται στη λίστα «Κορυφαίοι Επαγγελματικοί Κλάδοι για το 2022», προκειμένου να βρουν δουλειά μετά τις σπουδές στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να… αποδημήσουν σε άλλες πολιτείες.

Και σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα δύσκολα. Τα ερωτήματα που γεννώνται σε ένα νέο παιδί 17-18 ετών είναι πολλά: «Ποια σχολή να επιλέξω;», «Ποιες είναι οι σχολές με μέλλον;», «Θα βρω δουλειά μετά τις σπουδές;», «Ποια είναι τα επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα;», «Ποιοι είναι οι κορυφαίοι επαγγελματικοί κλάδοι;», «Ποια είναι τα “χρυσά” επαγγέλματα του αύριο;», «Ποιες είναι οι δουλειές του μέλλοντος, με τις καλύτερες αμοιβές;».

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους χιλιάδες νέους που «πνίγονται» από τα παραπάνω ερωτήματα… μην σκας! Το βέβαιο είναι ότι πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας για τη νέα γενιά, αρκεί ωστόσο, να γίνονται από νωρίς οι σωστές επιλογές.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Οι 7+1 κορυφαίοι επαγγελματικοί κλάδοι για το 2022 στα... καλύτερά τους!

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν» του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση για 95 περιζήτητα επαγγέλματα, τα οποία εντάσσονται στους κορυφαίους επαγγελματικούς κλάδους για το 2022!

Για να γίνεις λοιπόν Επιτυχημένος Επαγγελματίας Αύριο, δεν μένει παρά να επιλέξεις Σπουδές στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Σήμερα, στους 8+1 επαγγελματικούς κλάδους, που όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, θα προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας το 2022, με καλές αμοιβές και προοπτικές ανέλιξης:

Πληροφορική: Για να είσαι σίγουρα μέσα στο… παιχνίδι!

Στην αναζήτηση σπουδών σε κλάδους με υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης, ο κλάδος Πληροφορικής & Πολυμέσων τερματίζει πρώτος και… με διαφορά!

Θες το GDPR, θες η γιγάντωση του ηλεκτρονικού εμπορίου -των γνωστών και προσφιλών σε όλους μας e-shops!- θες τα social media… όλα σήμερα είναι digital και προωθούνται, κυρίως, μέσω digital marketing, καθιστώντας την Πληροφορική ως top επαγγελματική επιλογή!

Για να το θέσουμε δηλαδή πολύ απλά, στη γλώσσα της νεολαίας, η Πληροφορική για την επαγγελματική σου αποκατάσταση είναι… «σιγουράκι», και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα & Θεσσαλονίκη η Νο1 επιλογή για σπουδές Πληροφορικής & Πολυμέσων, σε 4 περιζήτητες ειδικότητες: Τεχνικός Λογισμικού Η/ΥΤεχνικός Δικτύων & ΤηλεπικοινωνιώνΤεχνικός Η/Υ, Web Designer-Developer και Video Games.

Τουρισμός & Ναυτιλία: Οι μεγαλύτεροι... «εργοδότες»

Η μεγαλύτερη «δύναμη» στις Σπουδές Τουρισμού & Ναυτιλιακών είναι... ΑΛΦΑ!

Κατέχοντας ηγετική θέση στα τουριστικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, με πρωτιές και βραβεύσεις των σπουδαστών του, αλλά και με διακρίσεις τους κατά την πρακτική τους άσκηση από top 5άστερες ξενοδοχειακές αλυσίδες και ναυτιλιακές εταιρείες, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει την κορυφαία λύση για σπουδές στις ειδικότητες: Θρησκευτικός ΤουρισμόςΣτέλεχος Υποδοχής και Φιλοξενίας, Στέλεχος Τουρισμού και Στέλεχος Ναυτιλίας.

Υγεία: Ραγδαία αύξηση ζήτησης μέσα στη δεκαετία

Τα επαγγέλματα Υγείας αναμένεται να προσθέσουν περισσότερες από 711.000 θέσεις εργασίας αυτήν τη δεκαετία, τις περισσότερες από κάθε επάγγελμα! Η πανδημία covid-19, η εξάπλωση της τεχνολογίας, η μεγαλύτερη έμφαση στην προληπτική φροντίδα, αλλά και η γήρανση του πληθυσμού, θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού των ασθενών που απαιτούν περιποίηση και ιατρική-νοσοκομειακή φροντίδα, αποθεραπεία και αποκατάσταση, σε σπίτια, εργοστάσια, γραφεία ιατρών, γηροκομεία, ακόμη και ιδιωτικές κατοικίες. Ως εκ τούτου, ειδικότητες όπως η Νοσηλευτική, η Φυσικοθεραπεία, ή η Εργοθεραπεία είναι διαχρονικά… «σιγουράκια» μεταξύ των επαγγελμάτων με μέλλον στην Ελλάδα!

Επαγγέλματα Oμορφιάς & Μόδας: Περιζήτητα όσο... θα υπάρχουν γυναίκες!

Όσο θα υπάρχουν γυναίκες, τα επαγγέλματα Ομορφιάς & Μόδας θα είναι σε άνθηση και οι σωστά καταρτισμένοι επαγγελματίες -που κατέχουν καλά το αντικείμενο- θα είναι περιζήτητοι! Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ θέτει γερά θεμέλια για το επαγγελματικό σου μέλλον, παρέχοντας κορυφαία κατάρτιση σε 4 περιζήτητα επαγγέλματα Ομορφιάς. Tο Νο1 ΙΕΚ της χώρας για Σπουδές Ομορφιάς & Μόδας σε παροτρύνει να πιστέψεις στις δυνάμεις σου και να κάνεις το όνειρό σου επάγγελμα και το επάγγελμά σου όνειρο ζωής και πραγματικότητα μαζί! Εσύ απλά επίλεξε την ειδικότητα που σου ταιριάζει και γίνε αυτό που ονειρεύεσαι! Σπούδασε Κομμωτική, Αισθητική & Μακιγιάζ, Ποδολογία & Aισθητική Νυχιών, Σχέδιο Μόδας.

Γαστρονομία: Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική πάνε… «σφαίρα»

Σε μια χώρα που η κύρια «βιομηχανία» της και «ατμομηχανή» της ανάπτυξής της είναι ο Τουρισμός, εξακολουθείς να αναρωτιέσαι γιατί η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική πάνε «σφαίρα»; Φαντάζομαι πως όχι. Το θέμα είναι όμως ότι δυσκολεύεσαι να επιλέξεις, μέσα από την πληθώρα σχολών Μαγειρικής! Μην απελπίζεσαι! Γιατί υπάρχουν Σχολές Γαστρονομίας με περγαμηνές, που αποδεικνύουν την υπεροχή τους στις σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, με τις κατακτήσεις των σπουδαστών τους σε μετάλλια και βραβεία στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Μαγειρικής, όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και η DETROP. Μια τέτοια Σχολή Μαγειρικής, που οι νέοι οι οποίοι την επιλέγουν, ξεχωρίζουν και ως σπουδαστές και ως απόφοιτοι -καθώς αναγνωρίζονται από τις μεγαλύτερες τουριστικές και επισιτιστικές αλυσίδες στις οποίες εργάζονται ή κάνουν την πρακτική τους- είναι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη!

Μηχανολογία & Τεχνικά Επαγγέλματα: Για να έχεις πάντα δουλειά!

Ποιοι είναι οι περιζήτητοι επαγγελματίες που δεν τους βρίσκεις ποτέ όταν τους χρειάζεσαι -γιατί είναι «πνιγμένοι»- και παίρνουν πολύ καλές αμοιβές; Μηχανικοί Αυτοκινήτων, Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Θερμοϋδραυλικοί, Τεχνικοί Αυτοματισμού, Τεχνικοί Φυσικού Αερίου και γενικά πάσης φύσεως τεχνικοί! Γενικά, τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να έχεις πάντα δουλειά, αρκεί να είσαι «καλός μάστορας», ήτοι καλά καταρτισμένος! Και φυσικά, εντάσσονται στη λίστα των κορυφαίων επαγγελματικών κλάδων και για το 2022. Οι Τομείς Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής-Αυτοματισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ παρέχουν υψηλού επιπέδου τεχνολογική εκπαίδευση στους σπουδαστές τους, στις πιο περιζήτητες ειδικότητες! Επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει: Τεχνικός ΜηχανοτρονικήςΤεχνικός Αυτοματισμού, Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων-Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού ΑερίουΤεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και ΚλιματισμούΤεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών ΕγκαταστάσεωνΤεχνικός Ιατρικών Οργάνων, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία: Σε ανοδική τροχιά το 2020-2021

Γιατί να σπουδάσεις Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία; Μα γιατί αγαπάς τη μουσική, είσαι καλλιτεχνικός τύπος και θέλεις να διοχετεύσεις την καλλιτεχνική σου ενέργεια στο μελλοντικό σου επάγγελμα! Ή γιατί είσαι συνθέτης, μαέστρος ή εκτελεστής κάποιου μουσικού οργάνου και ενδιαφέρεσαι να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να υλοποιήσεις τις μουσικές σου ιδέες! Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, σου έχουμε καλά νέα: Για ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ σήμερα, ώστε να γίνεις ένας ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ αύριο, η επιλογή είναι μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με επικεφαλής του Τομέα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας τον σπουδαίο μουσικό και ερμηνευτή, Μαυρίκιο Μαυρικίου! Κλίκαρε εδώ και κάνε το όνειρό σου, επάγγελμα!

Αθλητισμός: Για «Πρωταθλητές» στην αγορά εργασίας

Πολλές οι Σχολές Προπονητικής και ακόμα περισσότερα... αυτά που υπόσχονται!

Υπάρχει όμως μία σχολή με παράδοση στις σπουδές Αθλητισμού, σε συνεργασία με τους κορυφαίους αθλητικούς φορείς της χώρας, που ανέδειξε το άθλημα του handball στην Ελλάδα και «τάραξε τα νερά» στην αθλητική εκπαίδευση της χώρας με τις μεγάλες πρωτοβουλίες της: «Αθλητισμός & Εκπαίδευση» και «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα για τον Αθλητή).

Και αυτή η Σχολή Προπονητικής δεν είναι άλλη από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Σπούδασε ΠροπονητικήΣτέλεχος Αθλητισμού, Διαιτολογία & Διατροφή και Αθλητική Δημοσιογραφία, στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το Νο1 Sports School της χώρας, και γίνε ένας από τους λίγους –και συνεπώς περιζήτητους- εξειδικευμένους επαγγελματίες με επιστημονική κατάρτιση, στον κλάδο του Αθλητισμού!

Κλείσε, λοιπόν, σήμερα τη θέση σου στα νέα τμήματα Οκτωβρίου με προνομιακά δίδακτρα και γίνε επιτυχημένος επαγγελματίας! Όπως σε προτρέπει και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ: BELIEVE, δηλαδή… πίστεψέ το!

Περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

https://www.iekalfa.gr/