«Σκαρφάλωσε» στα $8.000 το bitcoin

«Σκαρφάλωσε» στα $8.000 το bitcoin

Πάνω από τα $8.000 σκαρφάλωσε για πρώτη φορά εδώ και περίπου 10 μήνες το bitcoin, ξεπερνώντας έτσι ένα ακόμα ορόσημο σε μια περίοδο που τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν το ράλι τους.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο 3,8% στα 8.096 δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα σημερινά κέρδη ακολουθούν την χτεσινή αύξηση 25% που ήταν και η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση για το Bitcoin από το 2014, αλλά και την αύξηση του Σαββατοκύριακου που ενισχύθηκε πάνω από 1.000 δολάρια, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

To Bitcoin βρίσκεται σε συνεχή άνοδο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η αξία του ήταν στο μισό της σημερινής. Ωστόσο απέχει πολύ ακόμα από το υψηλό του 2017, όταν και είχε ξεπεράσει τα 19.000 δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές, το νόμισμα σημείωσε άνοδο καθώς οι εντεινόμενες εμπορικές εντάσεις έπληξαν τις παγκόσμιες αγορές την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως η αγορά ειδικά για το Bitcoin αλλά και γενικά για τα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και το μέλλον της παραμένει ομιχλώδες. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, έπεσε θύμα χάκερ οι οποίοι απέσπασαν 7.000 Bitcoins αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας ενιαίας συναλλαγής σε μια «παραβίαση ασφαλείας μεγάλης κλίμακας».