Χωρίς τέλος η «βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα - Κάτω από 4.500 δολάρια το Bitcoin

Χωρίς τέλος η «βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα - Κάτω από 4.500 δολάρια το Bitcoin

Χωρίς τέλος συνεχίζεται η «βουτιά» για τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να υποχωρεί κάτω από τα 4.500 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες άνω του 7,5% σήμερα, έχοντας χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας του μέσα σε μια εβδομάδα. 

Συγκεκριμένα το Bitcoin έφτασε να διαπραγματεύεται στα 4.237 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο που βρέθηκε στο χρηματιστήριο Bitstamp για περισσότερο από δύο χρόνια. Στη συνέχεια ωστόσο μάζεψε μεγάλο μέρος από τις απώλειες που κατέγραφε και πλέον καταγράφει απώλειες γύρω στο 2% και την τιμή να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 4.600 δολάρια.

Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το ether και το XPR να καταγράφουν απώλειες έως και 11% και 13% αντίστοιχα. Το XPR ωστόσο ανέκαμψε και πλέον διαπραγματεύεται με άνοδο σχεδόν 5%. 

Το πρόσφατο sell-off που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα έχει οδηγήσει το Bitcoin σε χαμηλές πτήσεις καταγράφοντας απώλειες στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το bitcoin έχει χάσει 63,4% σε σύγκριση με πέρυσι και υπολείπεται 75% από τα ιστορικά υψηλά του.

Μετά από μήνες σχετικής σταθερότητας, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν πλέον χάσει σχεδόν 700 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά, δεδομένου ότι η κρυπτο-μανία έφθασε στο ανώτατο επίπεδο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το CoinMarketCap.com. Η διαπραγμάτευση στις προθεσμιακές αγορές, όπου οι επενδυτές μπορούν να ποντάρουν εναντίον του Bitcoin, έχει αυξηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με προβλέψεις αρκετών αναλυτών δεν αποκλείεται έως τα τέλη του έτους το bitcoin να βρεθεί κάτω από τα 5.000 δολάρια, ενδεχόμενο που δυνητικά μπορεί να συμπαρασύρει προς τα κάτω ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, δεδομένου ότι το Bitcoin αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε αστικές κυρώσεις κατά δύο εταιρειών κρυπτογράφησης που δεν είχαν καταχωρίσει τις αρχικές τους προσφορές κερμάτων ως τίτλους. Και την Τρίτη, το Bloomberg ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά το κατά πόσον το επικό έπαθλο του περασμένου έτους τροφοδοτήθηκε εν μέρει από χειραγώγηση, με τους εμπόρους να οδηγούν το Bitcoin με τον Tether ως ένα δημοφιλές αλλά αμφιλεγόμενο ψηφιακό σήμα.