Black Box: Ζητείται ψυχραιμία

-H ψυχραιμία δείχνει να επανέρχεται στις αγορές των ΗΠΑ και αυτό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει να ηρεμήσουν και τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένου του ΧΑ. Η ελληνική αγορά εξαιτίας του κορονοϊού έκανε βαθιά διόρθωση, καθώς όρια που θεωρούνταν  κρίσιμα έσπασαν με ευκολία ενώ άλλαξαν χέρια και παρά πολλές μετοχές.

-Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Μυτιληναίος, κατά τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις άλλαξε χέρια το 4,5% της εταιρίας, και αυτό χωρίς να υπάρχει ένας μεγάλος ξένος πωλητής.

-Η επιδημία του κορονοϊού είναι πλέον στις τιμές, οι διακυμάνσεις και το επόμενο διάστημα είναι αναπόφευκτες,  τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ωστόσο η βουτιά βοήθησε τους επενδυτές που ήθελαν να τοποθετηθούν, αλλά δεν τόλμαγαν να το πράξουν επειδή έβρισκαν τις υψηλές τις τιμές αποτιμήσεις.

-Προβλήματα πληροφορείται η στήλη ότι έχουν δημιουργηθεί από την συγκατοίκηση Γάλλων – Ιβάν Σαββίδη στον ΟΛΘ. Οι πληροφορίες θέλουν τους Γάλλους να έχουν ανεβεί στα κάγκελα με τον συνέταιρο τους, και να θέτουν ζήτημα εταιρικής διακυβέρνησης στον Οργανισμό επικαλούμενοι πρακτικές που τους βρίσκουν αντίθετους.

-Η made in France οργή έφτασε και στα γραφεία διαφόρων παραγόντων με τη μορφή επιστολής διαμαρτυρίας. Ο εκνευρισμός των Γάλλων προκλήθηκε από κάποιον διαγωνισμό του ΟΛΘ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων –νέου έτους. Τώρα αν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι η αιτία ή η αφορμή, η στήλη δεν το γνωρίζει.

-Πάντως για το ζήτημα της σύγκρουσης στον ΟΛΘ και τις αιτιάσεις των Γάλλων έχουν ενημερωθεί το ΥΠΟΙΚ, το ΤΑΙΠΕΔ και όχι μόνον.

-Νέες συμβάσεις 200,2 εκατ. συνήψε η Εθνική Leasing κατά το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Χρηματοδοτικής Mίσθωσης. Η επίδοση είναι εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψη ότι το σύνολο της νέας παραγωγής των εταιρειών Leasing το 2019 ήταν 463,2 εκατ. ευρώ.

-Μούγγα στη στρούγγα. Υπουργεία, ΕΤΑΔ και τράπεζες το έχουν βουλώσει για την υπόθεση Μαντωνανάκη και της δικαστικής απόφασης που τον δικαιώνει καταλογίζοντας αποζημίωση 600 εκατ. ευρώ. «Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι αυτά τα λεφτά αυτά δεν πρόκειται να πληρωθούν» λένε όσοι έχουν γνώση των χειρισμών του Δημοσίου. Προς το παρόν πάντως περιμένουμε τις αποφάσεις του Χρ. Σταϊκούρα για αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση.