Black Box: Το Investment Forum και η σχέση Μυστακίδη-Τρ. Πειραιώς

-Αύριο 18 Ιουνίου ολοκληρώνεται το πρώτο διαδικτυακό και κατά την επετηρίδα 9ο κατά σειρά, Greek Investment Forum που οργανώνει το Χρηματιστήριο με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Στη διάρκεια του Forum (15-18/6) -το οποίο προ κορονοϊού γινόταν στη Νέα Υόρκη- προγραμματίστηκαν  550 meetings.

 -Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους 116 αναλυτές και εκπροσώπους funds συγκέντρωσαν ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ και Mυτιληναίος. Ως γενικό συμπέρασμα όσον αφορά το επενδυτικό ενδιαφέρον, κρατήστε την επάνοδο της ΔΕΗ στο προσκήνιο και την πτώση -σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές- των τραπεζών.

-Μίνι ράλι χθες στο ΧΑ με πρωταγωνιστές τράπεζες και blue chips καθώς οι αμερικάνοι (Fed - στοιχεία λιανικών πωλήσεων) έκαναν ότι μπορούσαν, ενώ με ισχυρή άνοδο αντέδρασαν και οι ευρωπαϊκές αγορές. Αν δεν αντιδρούσε και χθες το ΧΑ, τότε θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα.

- Ανεβαίνει όταν η αγορά πέφτει, υποχωρεί όταν η αγορά ανεβαίνει. Ο λόγος για τη συναλλακτική δραστηριότητα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα του αξιοσημείωτου. Χθες (με Γενικό Δείκτη στο +4,46%)  έκλεισε με απώλειες 1,28% και συναλλαγές 1.249.353 τεμαχίων.

-Πάντως η μετοχή που συζητείται όλο και πιο συχνά τελευταία από το smart money είναι αυτή της Alpha Bank. Αιτία τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, όπου τράβηξε την προσοχή το 0,11 της τιμής προς λογιστική αξία.

-Τράπεζα Πειραιώς-Αριστοτέλης Μυστακίδης: Αναμφίβολα  θετική εξέλιξη στην παρούσα συγκυρία, αλλά δεν έχουμε όλη την εικόνα και συνεπώς υπάρχει αδυναμία για αντικειμενική εκτίμηση της κίνησης. Πάντως ο έλληνας κροίσος είχε συμμετάσχει και στην αύξηση- προσκλητήριο στους έλληνες ισχυρούς που είχε γίνει για την ΕΤΕ επί των ημερών του αείμνηστου Τουρκολιά, οπότε η στήλη υποθέτει πως ο κ. Μυστακίδης έχει και αρκετές και ζωηρές αναμνήσεις από το ελληνικό banking.  

-Συνεχίζονται από την ΤτΕ οι διεργασίες και διαβουλεύσεις για τη δημιουργία bad bank. Η λογική στην κεντρική τράπεζα είναι ότι θα χρειαστεί να υπάρχουν διαθέσιμα στο τραπέζι περισσότερα από ένα «όπλα».