Black Box: Όλα παγώνουν;

Αφού η χώρα είναι σε διαρκές καρναβάλι, γιατί σταμάτησαν το εποχικό;  

- Όπως αναφέρει η Capital Economics σε έκθεση της, πιο ευάλωτες στην επιδημία είναι οι αναδυόμενες αγορές των οποίων οι οικονομίες έχουν μεγάλη εξάρτηση στον τουρισμό. Ούτε φωτογραφία να μας έβγαζαν. Είναι να μην πάρει τον κουτσό ο κατήφορος. Κι επειδή είμαστε κουτσή αγορά, οι αναλύσεις είναι περιττές.

- Οι πιέσεις από τους πωλητές ασκούνται αδιακρίτως, επί δικαίων και αδίκων. Το ΧΑ είναι ρηχή αγορά, το έργο στράβωσε άσχημα  έξω και οι διαχειριστές μειώνουν κακήν κακώς και συνολικά θέσεις  στις αγορές, οπότε επικρατούν μαζικές πτωτικές πιέσεις χωρίς λογική.  

- Στο μεταξύ συνεντεύξεις, προσκλήσεις, εκδηλώσεις κλπ ακυρώνονται σωρηδόν. Για συνέδρια ούτε λόγος. Αν συνεχίσουν τα πράγματα να εξελίσσονται  κατά αυτόν τον τρόπο, δεν αποκλείεται να πέσει θύμα του κορονοϊού και το forum των Δελφών. Η χαλάρωση του εργασιακού προγράμματος δείχνει να επιβάλλεται από τα γεγονότα.

- Η κυρία εξ Αθηνών που προσεβλήθη από τον κορονοϊό εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία προληπτικά έκλεισε για 14 ημέρες τον όροφο των κεντρικών της γραφείων στην οδό Αμερικής, όπου είναι το  τμήμα στο οποίο  εργάζεται. Αλλά μην πανικοβάλλεστε αδίκως. Τα παιδιά  της κυρίας που ασθένησε πηγαίνουν στο Κολέγιο, οπότε σύντομα θα έχετε  σπίτι και τα βλαστάρια σας.

- Κι όσο οι αγορές διορθώνουν, στην Εθνική Τράπεζα συνεχίζονται οι διεργασίες για το διαρκές στρατοδικείο, συγγνώμη λάθος, για την πρόταση διαρκούς Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα αποφασίσει για τις εγκλήσεις. Η ίδια συζήτηση έγινε χθες και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς.

- Ωριμάζει ο χρόνος για να δοθεί σε διαβούλευση  το νομοσχέδιο για τη θωράκιση της κεφαλαιαγοράς. Οι πληροφορίες είναι ότι στις διατάξεις του, μεταξύ άλλων προβλέπονται και εξοντωτικά πρόστιμα  για τους ορκωτούς ελεγκτές.

- Σε καλή τροχιά είναι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και εκτός απροόπτου η διαδικασία πώλησης θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Για την θετική έκβαση που φαίνεται ότι θα έχει ο διαγωνισμός της Εθνικής έχει συμβάλλει και η εξαιρετική δουλειά που έκανε η διοίκηση της ασφαλιστικής παρουσιάζοντας οικονομικά αποτελέσματα  που εντυπωσίασαν.